Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιο ρεαλιστικό το zoom out στα Google Maps


Engineer

Recommended Posts

Από σήμερα, το zoom out στη διαδικτυακή έκδοση των Google Maps για επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν οδηγεί σε μια δισδιάστατη απεικόνιση του κόσμου (Μερκατορική προβολή) αλλά σε μια υδρόγειο.

Η αλλαγή δεν γίνεται ορατή από την πρώτη στιγμή αφού ο χρήστης πρέπει να ξεκινήσει το zoom out προκειμένου να δει την πολύ πιο ρεαλιστική απεικόνιση της Γης μέσω του 3D Globe Mode ενώ για την ώρα η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται από τις mobile εκδόσεις των Google Maps σε Android και iOS. Ένας από τους λόγους που η Google προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι η αδυναμία απεικόνισης της πραγματικής έκτασης διαφορετικών περιοχών αφού η Μερκατορική προβολή τα πάει μια χαρά με την απεικόνιση μεγέθους μιας χώρας όμως αποτυγχάνει σε πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις. 

Με την προηγούμενη κατάσταση, η Γροιλανδία φαινόταν να έχει το ίδιο μέγεθος με την Αφρική, όταν στην πραγματικότητα ήταν πολύ μικρότερη. To Global Mode κάνει σαφή τη διαφορά μεγέθους ενώ η πρόσβαση στη λειτουργία γίνεται εύκολα μέσω των δημοφιλέστερων browser όπως ο Firefox, Chrome και Edge, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας WebGL.

Engadget


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.