Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων-Όροι δόμησης


Recommended Posts

Καλήμέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω οι ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΩΜΕΝΩΝ όπως αυτές ορίζονται από την Αριθμ. Π1γ/οικ. 81551 - 2007 / ΦΕΚ 1136Β-6.7.2007, σε ποια κατηγορία κατατάσσονται στην δόμηση εκτός σχεδίου ? Νοσοκομία / Κλινικές ? Ευαγή ιδρύματα ? κάτι άλλο ? 

γραφει στο άρθρο 2 παρ β:

"β. Η άδεια ίδρυσης χορηγείται από τη Διεύθυνση ή το Τμήμα Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου εγκατάστασης της μονάδας, μετά την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:"

Το ρωτώ ώστε καταρχήν να μπορέσω να προσδιορίσω όρους δόμησης για ένα αγροτεμάχιο.

με εκτίμηση

Βασίλης

 

Οι τίτλοι θεμάτων και δημοσιεύσεων απαγορεύεται να είναι με κεφαλαία Ο τίτλος διορθώθηκε. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

ΦΕΚ 1136Β-2007.pdf

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει το ΠΔ της 6.10.1978 (ΦΕΚ 538 Δ) για την εκτός σχεδίου δόμηση. Το άρθρο 6. Έχει μέγιστο ΣΔ: 0,6 και ΣΚ: 50% για το υπόγειο και 20% για την ανωδομή. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με την προϋπόθεση ότι στη μονάδα θα υπάρχει και κλινική, που θα παρέχονται υπηρεσίες νοσηλείας, καθώς και φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης. 

Αν πρόκειται μόνο για φιλοξενία - φύλαξη τότε θα πας με το άρθρο 5 του ίδιου νόμου (Ευαγή Ιδρύματα). ΣΚ: 20%, ΣΔ: 0,3

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό. Θα μπορούσε να πάει με το άρθρο 6 ακόμη και αν έχει χώρο φυσιοθεραπείας μόνο ?

Επειδή είναι ακόμη στο ξεκίνημα δεν έχει απολύτως προσδιοριστεί αν θα έχει κλινική ή όχι. Αυτό που αναφέρεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Και στις δύο περιπτώσεις έχει παρέκλιση από ότι βλέπω. για την οποία χρειάζεται αντίστοιχη έγκριση από τον φορέα που υπάγεται η χρήση.

βρήκα και το σάιτ της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων http://www.pemfi.gr/legislation

θα ξεκινήσω με αυτά τα δεδομένα και αν έχω νεότερα από υπηρεσίες κλπ θα ενημερώσω εδώ.

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η ακριβής λειτουργία, υπάρχουν πολλές επιλογές. Θα μπορούσε να λειτουργεί παράλληλα και ως κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, ή και μονάδα ψυχικής υγείας για άτομα με άνοια π.χ. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το άρθρο 6. 

Βέβαια σημαντικό είναι να υπάρχει προκαταρκτικά και ένα bussiness plan, ώστε να προσδιοριστεί σε ποια κατεύθυνση θα κινηθείτε, και τι απαιτήσεις θα υπάρξουν σε αριθμό κλινών και λοιπών χώρων.  

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ευχαριστώ για την απάντηση σας,

οι πελάτες αποσαφήνισαν πως δεν στοχεύουν σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας αλλά ειδικά για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Επίσης ότι δεν θα παράσχουν κλινική, θεραπεία, νοσηλεία γιατί αυτό τους πάει σε άλλη κατηγορία. Επομένως στοχέυουν στο τύπο Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων όπως περιγράφονται στο νόμο που αναφέρω στο πρώτο ποστ. 

Λόγω του μεγέθους του γηπέδου που έχουν (14 στρ.) φαίνεται πως θα μπορούσε να ενταχθεί και απλά στο άρθρο 1 χωρίς πολεοδομικές παρεκκλίσεις γιατί οι συντελεστές επαρκούν (δόμηση 0.20 άρα 14000 χ 0.20 = 2800 μ2 και κάλυψη 0.10 άρα 14000 χ 0.10 = 1400 μ2). 

Ωστόσο με εδιαφέρει πολύ να μάθω αν κάποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία σε πιο άλλο άρθρο μπορεί να ενταχθεί. (και να πάρει επομένως και τις αντίστοιχες πολεοδομικές παρεκκλίσεις). Και οι δύο συστάσεις για ευαγή ιδρύματα και κτίρια υγείας φαίνονται ορθά αν και έχω ακούσει ιστορίες πως πολεοδομία ζητούσε όρους δόμησης ξενοδοχείου. !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.