Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θέση κτηρίου στο οικόπεδο


angelos_k

Recommended Posts

από ότι διαβάζω η εγκυκλιος συνοδέυεται από σχήμα

αμα δεν το δούμε δεν καταλαβαίνουμε σε τι αναφέρεται

Link to comment
Share on other sites

Στον ιστότοπο που παρέθεσα δεν φαίνονται σχήματα, αλλά σε γνωστό βιβλίο της αγοράς περι ΓΟΚ (το οποίο δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω ονομαστικά) υπάρχει σχήμα και δίπλα αναφέρεται στην εγκύκλιο 39/89, έτσι το βρήκα και εγώ και έψαξα να βρω το κείμενο της εγκυκλίου.

 

Με ή χωρίς σχήμα, νομίζω πάντως ότι η εγκύκλιος με βοηθάει, ειδικά με την τελευταία πρόταση όταν αναφέρει ότι "εξυπακούεται ότι οι παραπάνω δυνατότητες υπάρχουν ακόμα και όταν το κτίριο δεν εξασφαλίζει την ελάχιστη διάσταση των 9 μ."

 

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας, η αλήθεια είναι ότι έχω πεισμώσει και με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί θεωρώ τραγικό και προσβλητικό τον τρόπο τους και το ότι με απόλυτη προχειρότητα και ανευθυνότητα και αδιαφορία για τον κόπο του άλλου και πολύ αφ΄υψηλού πετάνε τις σοφιστείες τους αδιαφορώντας αν παραπλανούνε ή όχι τον αποδέκτη αυτών.

Link to comment
Share on other sites

αν σου είναι ευκολο σκάναρε το σχέδιο να το δούμε και εμείς (όποτε ευκαιρίσεις)

 

"εξυπακούεται ότι οι παραπάνω δυνατότητες υπάρχουν ακόμα και όταν το κτίριο δεν εξασφαλίζει την ελάχιστη διάσταση των 9 μ."

όπως το διαβάζω έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία όπότε αν δε δω το σχήμα είνα αδύνατο να καταλάβω τι εννοεί

Link to comment
Share on other sites

η συγκεκριμένη εγκύκλιος αφορά τα πλαινά όρια

κατά τη γνώμη μου εσένα σε αφορά το πίσω όριο και όχι το πλαινό όριο

Link to comment
Share on other sites

Από πού συμπεραίνετε ότι μιλάει για πλαϊνά όρια και γιατί να έχει διαφορά με το πίσω όριο; Ο τίτλος της απόφασης 38570/26-5-1989 δηλ. της εγκυκλιου 39/89 είναι "Ερμηνεία της παρ. 3 του αρ. 9 του Ν 1577/85"

 

Το όλο θέμα είναι αν πρέπει να αφήσω δ ή αν μπορώ να κολλήσω! Τελικά έχω μπερδευτεί... αν είχα καταλάβει σωστά και εσείς συμφωνήσατε προηγουμένως ότι μπορώ να κολλήσω στο πίσω όριο με βάση ότι κάθετα στην απόσταση του κοινού αυτού ορίου με τον προ του 85 που έχει αφήσει ακάλυπτο δεν εξασφαλίζω διάσταση κτιρίου 9 μ. (βέβαια δεν έχω ούτε καν οικόπεδο 9μ.....)

Τελικά θεωρείτε ότι δεν επιτρέπεται να κολλήσω πίσω;

Link to comment
Share on other sites

παρομοίως!!!!

----

τα σχήματα της εγκυκλιου αφορουν πλαινά όρια

είναι σαφές πως απαντά σε συγκεκριμένη ερώτηση

Link to comment
Share on other sites

Πήγα σήμερα πολοεοδομία, πάλι τα ίδια, με τίποτα να μη δέχονται ότι μπορώ να κολλήσω. Στο τέλος από την πολύ μου επιμονή, μου είπαν ότι θα κάνουν έγγραφο στη ΔΟΚΚ, αλλά να πάω και εγώ καλού-κακού να ρωτήσω προφορικά ανεπίσημα για να μην χάσω το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να απαντήσουν (διότι επέμεναν και πάλι ότι δεν μπορώ να κολλήσω). Με τα νεύρα μπαρούτι πάω αμέσως στη ΔΟΚΚ, μιλάω με τους εξυπηρετικότατους υπαλλήλους, οι οποίοι αποφαίνονται ότι βεβαίως και μπορώ να κολλήσω. Παίρνω τηλέφωνο στην πολεοδομία για να ενημερώσω τον υπάλληλο, ο οποίος μου λέει, ά ωραία, τώρα φέρε τοπογραφικό κλπ για να κάνουμε και εμείς γραπτά την υποβολή του ερωτήματος στη ΔΟΚΚ. Δηλαδή, άντε πάλι κατέβαινε, φέρε, πάρε, κλπ. :!:

 

Για να δω, τι θα γίνει... Άραγε αν περάσει το εννιάμηνο με το ένα και το άλλο, ο χρόνος αυτός που χάνεται από δική τους ερώτηση, αφαιρείται; Το ρωτάω, γιατί έχω υποβάλλει τον φάκελο από Απρίλιο και μέχρι να περάσει από το τμήμα τακτοποίησης οικοπέδων και να πάρει όλες τις υπογραφές και να πάρουμε πάλι τα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και να βρεθούν πάλι όλα τα χαρτιά (γιατί τον προηγούμενό μας φάκελο τον χάσανε κατά τη μετακόμιση που έκανε η πολεοδομία) και να τελειώσουνε και οι καλοκαιρινές άδειες, έχουμε Οκτώβριο και ακόμα δεν έχω περάσει ΕΠΑΕ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.