Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aμοιβές ΤΕΕ και διαφορές


avgoust

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Εδω και 2 ωρες σπαζοκεφαλιάζουμε 2 άνθρωποι πάνω στο εξης:

 

Υπολογίζουμε (σε ξεχωριστους λογαριασμους ΤΕΕ) αμοιβές για το ίδιο εργο.

 

Ολες οι αμοιβες μελετών συμπίπτουν εκτός από τα στατικά στα οποία ενω εχουμε ιδιο προυπολογισμο ,ιδιες κατηγοριες μελετων, ιδιες προσαυξησεις (προσθηκης + αντισεισμικου) συμβαινει το εξης :

 

Tαιριάζουν τα ποσα των προσαυξήσεων αλλα εγώ βγαζω 100 Ε παραπανω στην τελική τιμή της μελέτης στατικών .

 

Σκέφτηκα μήπως η διαφορά προκύπτει από συντελεστή "παλαιότητας" μηχανικού καθώς έχω 12 χρόνια παραπάνω από τον συνάδελφο. Αλλα αν είναι αυτό δεν θα έπρεπε να προκύπτει και στις άλλες μελετες διαφορά ?

 

Επιπλέον δεδομένα : εγώ Πολιτικός Μηχανικός , ο συνάδελφος Αρχιτέκτων.

 

Εχετε καμμια ιδέα επ' αυτού ?

Link to comment
Share on other sites

Η παλαιότητα δεν παίζει σίγουρα κανέναν απολύτως ρόλο.

Αν γράψεις τον προϋπολογισμό των στατικών και τα δύο διαφορετικά ποσά των αμοιβών ίσως να μπορέσω να βοηθήσω στην επίλυση του γρίφου.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πάρεις το ΤΕΕ και να ρωτήσεις 210 3291206. Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά πρόθυμοι να βοηθήσουν. Άμα βρεις άκρη, λύσε και σε μας την απορία που δημιούργησες!!!

Και μιας και ανοίξαμε το θέμα να προσθέσω και γω κάτι :

 

Όταν υπολογίζουμε αμοιβές με το πρόγραμμα του ΤΕΕ στους χώρους δεν βάζουμε το εμβαδόν του οικοπέδου γιατί μετά το πρόγραμμα το αθροίζει στη συνολική επιφάνεια του έργου και βγάζει λάθος τον προϋπολογισμό για τη διαμόρφωση ακάλυπτου. Το εμβαδόν οικοπέδου το αναφέρεις μόνο εκεί που ορίζεις τις παραμέτρους για τον υπολογισμό αμοιβής τοπογραφικού.

Όταν πρόκειται μόνο για τοπογραφικές εργασίες βάζουμε εμβαδόν οικόπεδου στους χώρους.

Link to comment
Share on other sites

Είναι bug του προγράμματος του ΤΕΕ. Έχει σημασία με ποια σειρά θα δηλώσεις τις προσαυξήσεις του αντισεισμικού και της προσθήκης. Η σειρά αλλάζει και το αποτέλεσμα.

Ενώ όμως το αλλάζει στην οθόνη του Η/Υ σου όταν θα σου στείλουν το pdf θα είναι σωστά υπολογισμένη είτε έτσι είτε αλλιώς.

Το είχα εντοπίσει πριν 10 μήνες περίπου και επικοινώνησα με τον ΤΟΛ του οποίου το πρόγραμμα χρησιμοποιώ. Αφού έκαναν δοκιμές και επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά μου, επικοινώνησαν με το ΤΕΕ το οποίο και διαπίστωσε και αυτό με τη σειρά του του λόγου το αληθές αλλά δεν έκαναν και τίποτα για να το διορθώσουν απ' ό,τι φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

καλησπέρα. μηπως μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να επιλέξω στο σύστημα αμοιβών για χαραξη αγροτεμαχίου εκτος σχεδιου. Είναι αυτό που λέει¨ΤΑΧΥΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ / ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ¨??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.