Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρεύματοκλοπή


Συμέλα

Recommended Posts

Εκμίσθωσα ένα κατάστημα και ο καινούργιος μισθωτής αντί να κάνει νέα σύνδεση ρεύματος στο όνομα του ως ώφειλε καθότι ο πρώην μισθωτής είχε κάνει διακοπή σύνδεσης, ρευματοδοτήθηκε άγνωστο πως. Εγώ λίγες μέρες μετά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου μεταξύ μας και  βλέποντας φως στο μαγαζί, αφελώς έμεινα σίγουρη οτι είχε κάνει νομότυπη σύνδεση με κάποιο πάροχο..Μετά τη πάροδο 4 μηνών λύνουμε κοινή συναίνεση το μισθωτήριο συμβόλαιο και αποχωρεί από το ακίνητο μου. Ανακαλύπτω κατόπιν εορτής μέσω μιας αίτησης μου στο ΔΕΔΔΗΕ για μια βεβαίωση, τα εξής: Οτι ουδέποτε είχε συνδέσει το ρολόι με κάποιο πάροχο όλους αυτούς τους 4 μήνες παρά μόνο λιγες ημέρες πριν αποχωρήσει δείχνει η βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ σύνδεση στο όνομα του στην εταιρεία elpetison!. Τωρα 5 μήνες μετά την αποχώρηση του το καταστημα είναι κενό μα ηλεκτροδοτούμενο. Και αναρωτιέμαι, εντάξει να ρεύματοκλέψει ο κύριος αλλά γιατί τελευταία μέρα πριν φύγει να κάνει τη νόμιμη σύνδεση, και τι κάνω εγώ από εδώ και πέρα για να είμαι εντάξει με το νόμο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Την κλοπή την ανακάλυψε κάποιος??? Μήπως έπαιρνε ρεύμα με μπαλαντέζα από κάποιο γείτονα?

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, antloukidis said:

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Την κλοπή την ανακάλυψε κάποιος??? Μήπως έπαιρνε ρεύμα με μπαλαντέζα από κάποιο γείτονα?

 

Το ακίνητο έχει ρολόι της ΔΕΗ, το οποίο το παρέκαμψε σίγουρα όχι με μπαλαντέζα, ο φόβος μου έγκειται στο γεγονός μήπως έγραφε κιλοβατώρες τις οποίες θα πληρωσω εγώ όταν το ανακαλύψει η ΔΕΔΔΗΕ. Τη κλοπή τη ξέρω μόνο εγώ μέσω της βεβαίωσης που πήρα από τη ΔΕΔΔΗΕ που έγραφε οτι το συγκεκριμένο διάστημα που δούλευε το μαγαζί δεν υπήρχε σύνδεση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

 Η συμβουλή "δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα" είναι επικίνδυνη. Θα σας πω την ιστορία μου. Αλβανός ενοικιαστής φεύγει όταν λήγει το συμβόλαιο του. Δεν έκαιγε πετρέλαιο αλλά ρεύμα για την θέρμανση "για οικονομία" όπως έλεγε... Το διαμέρισμά μένει ανοίκιαστο για πολλούς μήνες αλλά το ρεύμα χρειάζεται για φωτισμό κυρίως και λίγα μερεμέτια. Έχουμε σχεδόν μηδενικές κιλοβατώρες για του επόμενους 18 μήνες περίπου. Όταν έχουμε μεγάλες διακυμάνσεις στις κιλοβατώρες ή μηδενικές περίπου ενεργοποιήται ο μηχανισμός ελέγχου από την ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή. Ο παλιός μετρητής ξηλώθηκε και στάλθηκε για ανάλυση σε εργαστήριο απουσία του ιδιοκτήτη. Μπήκε νέος ψηφιακός μετρητής που δύσκολα παραβιάζετε. Τα ευρήματα στον μετρητή έδειξαν ότι είχε πειραχθεί (δεν θα αναφέρω αναλυτικά αλλά ακόμα και αν βλέπει ο ιδιοκτήτης να γυρνάει κανονικά ο μετρητής, οι μηχανισμοί που σταματάνε παράνομα το γύρισμα του μπορούν να αφαιρεθούν όταν έρχεται ο υπεύθυνος για την καταμέτρηση ή όταν έχουμε λύση του συμβολαίου ή ακόμα αφαιρούνται για να γράφει ένα ποσό ο μετρητής όχι σαν τα κορόιδα τους ιδιοκτήτες που όσα ακίνητα του μένουν ακατοίκητα τα έχουν να γράφουν 0 και να κυνηγάν αυτούς!). Δηλαδή και είχε σταματήσει η ρευματοκλοπή ώστε να την δει και αναφέρει ο ιδιοκτήτης εξαρχής και φταίει ο ιδιοκτήτης για το τί βρέθηκε στην εξέταση! Πλήρωνε τώρα ηλίθιε ιδιοκτήτη 1900 ευρώ πρόστιμο μαζί με εκτιμώμενη κατανάλωση ρευματοκλοπής για 18 μήνες από τότε που υπάρχει νόμιμη μηδενική κατανάλωση, δηλ από στιγμής αλλαγής ονόματος στην ΔΕΗ λόγω λύσης συμβολαίου! Με τις παρακάτω τιμές. Συνεχίζουμε μήνες με τον ψηφιακό μετρητή στις 0 κιλοβατόρες αλλά αυτό δεν αποτελεί πειστήριο για την ΔΕΔΔΗΕ ότι το σπίτι είναι και ήταν ακατοίκητο!

https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=raededdie-neo-rythmistiko-plaisio-reymatoklopon-me-systaseis-pros-ekmisthotes-akiniton

Δηλαδή η θεματοθέτης πρέπει να καταγγέλλει άμεσα όσα είδε στην ΔΕΔΗΕ και αν της αρνηθούν τον έλεγχο μετρητή για πιθανή ρευματοκλοπή, να επικαλεσθεί το εγχειρίδιο ρευματοκλοπών του κώδικα διαχείρισης δικτύου...-ΦΕΚ τεύχος Β 1871/30.05.2017, όπου αναφέρει ότι κατά την αλλαγή χρήση συνίσταται να καταγράφεται δελτίο αναφορών των καταμετρητών. Αλλιώς αν αφήσει το κατάστημα για 10 χρόνια χωρίς έλεγχο και γίνει έλεγχος μετά και βρουν αποδείξεις παλιάς ρευματοκλοπής, μπορεί να την προστιμάρουν για 10 χρόνια με το έτσι θέλω.

https://kokkinoslawfirm.com/2017/12/%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%84/

Να ζητήσετε νέο ψηφιακό μετρητή που μπορείς να κλέψεις πολύ πιο δύσκολα, είτε είναι καθαρός είτε όχι ο προηγούμενος ενοικιαστής σας. Αν και είναι ιδιοκτησίας της ΔΕΔΔΗΕ, ο μετρητής μόλις συμβεί καμιά στραβή υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης, ακόμα και στην παραλαβή-παράδοση του οικήματος στους μισθωτές...

Τέλος πολλές υπηρεσίες ακόμα και στο δημόσιο ζητούν έναν λογαριασμό κοινής ωφέλειας ως δικαιολογητικό έγγραφο, οπότε γι' αυτό ίσως ο ενοικιαστής σας "χρειάστηκε ρεύμα" με συμβόλαιο για χρονικό διάστημα σχεδόν ενός μόνο λογαριασμού!

Edited by Homer
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"ότι κατά την αλλαγή χρήση" -> "ότι κατά την αλλαγή χρήστη" ορθή επανάληψη.

Μιας και το forum αφήνει τελείως ανώνυμα να κάνει κανείς downvote σε αναρτήσεις άλλων, να αφιερώσω και εγώ την φατσούλα του γέλιου σε αυτόν που μου έκανε downvote (δημόσιο υπάλληλο ίσως).

image.jpeg.0e2e883f8bb3cdc3301b929e581bb80c.jpeg
Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Ένα πολύ καλό βίντεο για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από άδικη χρέωση ρευματοκλοπής, είτε ήμαστε ενοικιαστές είτε ιδιοκτήτες. Στην ΔΕΔΔΗΕ που πήγα να διαμαρτυρηθώ μου μίλησε ο υπάλληλος ευγενικά και μου διέθεσε χρόνο, αλλά είχε προφανώς εντολή από ανώτερο να ακούει το οτιδήποτε και στην πράξη να απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς μου. Επίσης έχω ακούσει ότι μερικές ΔΕΔΔΗΕ κάνουν ακριβώς το ίδιο αλλά δεν ακούνε κιόλας τον καταδικασμένο και του λένε απευθείας πήγαινε σε δικαστήριο. Του πήγα έγγραφα ότι το σπίτι είναι ακατοίκητο, ότι ο νέος ψηφιακός μετρητής συνεχίζει να δείχνει σχεδόν μηδέν kwh για μήνες, ότι ο παλιός μετρητής έγραφε κανονικά τις κιλοβατόρες (αν και παραδέχτηκα τα ευρήματα προηγούμενης ρευματοκλοπής από τον έλεγχο εργαστηρίου).

Όλη η επίσημη καταδίκη μου από μία Ανώνυμη Εταιρεία (την ΔΕΔΔΗΕ) που έχει δικαίωμα να λειτουργεί σαν δικαστήριο και να καταδικάζει κόσμο χωρίς καν απολογία, στηρίχτηκε σε μηδέν αποδείξεις ότι το έκανα εγώ και όχι ο προηγούμενος ενοικιαστής (που δεν τον έλεγξαν ποτέ) και σε μηδέν αποδείξεις ότι ωφελήθηκα εγώ από τον πειραγμένο μετρητή. Δεν κάνουν καν έλεγχο φορτίου από το σημείου του μετρητή αν είναι το σπίτι ακατοίκητο και δεν καίει ρεύμα ούτε καν ένα ψυγείο. Όλη η καταδίκη μου ως ένοχο ρευματοκλοπής στηρίχθηκε ΣΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ότι αφού εγώ είχα σχεδόν μηδενική κατανάλωση μετά την αλλαγή ονόματος, την έκανα εγώ την κλοπή και έκαψα τις τάδε ΕΚΤΙΜΟΜΕΝΕΣ κιλοβατόρες(=1900 ευρώ πρόστιμο και κατανάλωση 20 μηνών για ένα ακατοίκητο)!!! Στοιχεία-αποδείξεις για τον πειραγμένο (που είχε ήδη αφαιρεθεί το αντικείμενο εμπλοκής του δίσκου) μετρητή όμως όντως είχαν πολύ καλά.

Δεν ξέρω αν με τόσα στοιχεία και αποδείξεις που έχω θα δικαιωθώ δικαστικά. Και να αθωωθώ μου είπαν τάχα από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι το πρόστιμο δεν θα μου επιστραφεί, αλλά μόνο θα φύγει η ρετσινιά!

Με λίγα λόγια το παρακάτω βίντεο λέει πως πρέπει να μεταχειριζόμαστε τον μετρητή σαν να ήταν ευθύνη μας και όχι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τακτικούς ελέγχους, αν δεν θέλουμε να την πληρώσουμε εμείς την νύφη.

Και μίας και αντιμετώπισα άθλια αντιμετώπιση από τον ΔΕΔΔΗΕ, ένα σχόλιο (από το youtube) για τους πραγματικούς και μεγάλους ρευματοκλέπτες είναι σημαντικό, σε συνεργασία με τους από μέσα υπαλλήλους...

" Λοιπον μαγκες,για να μαθαινετε,αυτα ειναι για τα φτωχαδακια.Μαγαζατορες και ιδιοκτητες σπιτιων με μεγαλη καταναλωση ρευματος απλως μια στο τοσο ερχεται ο μαγκας με ολες τις απαραιτητες σφραγιδες και γυρναει τα ρολογια πισω παιρνοντας τη μιζα του για να πληρωθουν ολα τα καλοπαιδα που εμπλεκονται και να βγαλει κερδος και ο ιδιοκτητης.Και τα λεφτα ειναι πολλα!!!Το δε ρολοι φαινεται απειραχτο,ενω ερχονται και το γυρνανε μια,δυο,τρεις μερες(καμια φορα το προηγουμενο βραδυ η και την ιδια μερα δυο,τρεις ωρες) πριν τον ελεγχο.Η ολη φαση ειναι δεκαπεντε με εικοσι λεπτα διαρκεια και ολα λαδι!Εμπλεκομενοι υπαληλοι των εταιρειων που μετρανε τα ρολογια και της ΔΕΗ.Και πραγματικα δε παει ο νους σας για τι λεφτα μιλαμε!!! "

 

 

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω, είχες ένα σπίτι με μετρητή ΔΕΗ στο όνομα σου. Έβαλες ένα ενοικιαστή, γύρισε το μετρητή στο όνομα του, μετά έφυγε ο ενοικιαστής, γύρισες πίσω το μετρητή στο όνομα σου και μετά αποκαλύφθηκε η επέμβαση στο μετρητή;

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έτσι. Για πολλά χρόνια έμενε ο ενοικιαστής και ήρθαν για έλεγχο ερήμην μου, γιατί 20 μήνες έγραφε σχεδόν μηδέν ή λίγες κιλοβατώρες μετά την αλλαγή ονόματος. Η εκτίμηση της ρευματοκλοπής είναι η μέρα της αλλαγής ονόματος, όπου ο υπάλληλος για την καταμέτρηση δεν έκανε καν οπτικό έλεγχο ως σχεδόν όφειλε να δει πολύ σημαντικά στοιχεία πειράγματος... Επίσης δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος για χρόνια από τον ΔΕΔΔΗΕ στον ενοικιαστή παρόλο που είχε καταφέρει να κάψει καλώδιο του μετρητή (λόγω αυξημένου ηλ. φορτίου ίσως, έκαιγε ηλεκτρικά καλοριφέρ αντί για πετρέλαιο) και κάλεσε τον ΔΕΔΔΗΕ να τον φτιάξει, είχε επανειλημμένως ανεξόφλητους λογαριασμούς και κάλεσε άλλη μια φορά τον ΔΕΔΔΗΕ για λάθος στον μετρητή και υπερκοστολόγηση...

Δεν τα αναφέρω ακόμα τα στοιχεία πειράγματο πάνω στον μετρητή αν και είναι σχεδόν αυτονόητα... γιατί παρακάλεσα τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει έλεγχος και στον ενοικιαστή εκεί που είναι τώρα για χρόνια και μην αρχίσουν όλοι οι ρευματοκλέφτες τώρα να καλύπτουν συγκεκριμένα στοιχεία πριν τον έλεγχο.

Θα κάνω γραπτή ένσταση και θα επισυνάψω όλα τις γραπτές αποδείξεις για το ακατοίκητο και το 0 κιλοβατώρες. Θα ζητήσω ακόμα και συμβιβασμό σε μικρότερο ποσό αν είναι να γλιτώσω τα έξοδα δικηγόρου. Ο υπάλληλος μου είχε πει ότι συμβιβασμός και επανεκτίμηση kwh δεν γίνεται.

 

Άλλος είχε ένα κάρο χαρτιά ότι ζει στο εξωτερικό και από τον ΔΕΔΔΗΕ του απάντησαν ότι αφού έχει μια μικρή κατανάλωση στο νερό (έτρεχε το καζανάκι του λίγο!) άρα έμενε στο ακατοίκητο ή πήγαινε κανένας φίλος του εκεί!

"Ρευματοκλοπής συνέχεια.....
Με τα πολλά (τηλεφωνήματα) βρήκα τον υπευθυνο ρευματοκλοπων της περιοχης μου. Μονο και μονο που τον πηρα τηλεφωνο, η απαντηση του στεγνη και με 2 κουβεντες.
- κυριε.... (απορω πως δεν με ειπε ρε κλεφτη.) σας εχουμε στειλει επιστολες. Να τις διαβασετε και να κανετε οτι σας λενε.....
= Μα... ακουστε με μισο λεπτο.... ξερετε γιατι σας παιρνω,.? Ξερετε για ποια περιπτωση μιλαω.?? Ρωτατε αν μπορω να ερθω να δω τις επιστολες σας.?>???
Ξυνισε, αλλα δεχτηκε να τον απασχολησω αλλα 2 λεπτα. Ανενδοτος.
- Βρηκαμε ρολοι πειραγμενο αρα φταιτε. Θα πληρωσετε πλεον των εργατικων (τα 230€) και 6500 Kv/h ημερήσιο και 1900 Kv/h νυχτερινο..... Αλλιως θα κινηθουμε νομικα....
Και εκλεισε το τηλεφωνο κατευθειαν.
ΔΟκιμασα μεσω φιλης πρωην Δεητζους . Αυτη πηρε τηλεφωνο την διευθυντρια. Εκει η συζητηση τους κρατησε παραπανω.... Της ειπε να κανω ενσταση και να μαζεψω οτι χαρτια μπορω για να αποδειξω οτι ζω εξω. Ψιλοχαρηκα λιγο, αλλα ειπα ... μπααα αποκλειεται ναναι τοσο ευκολο.
Βρηκα τις επιστολες που μου καταλογιζουν την κλοπη, βρηκα και τις αποδειξεις οτι ζω εξω. Μια απο αυτες ηταν "μηδενικες ενδειξεις ΕΥΑΘ". Ελα ντε όμως που απο διαρροη στο καζανακι ειχα 1 κυβ.μετρο το τετραμηνο καταναλωση. Θεωρουν πως με τοση καταναλωση θα μπορουσα να ζησω...
Νεος κυκλος τηλεφωνηματων σημερα... σε αλλο προσωπο (της δεδηε παντα).
Μου ειπε δεν γινεται τιποτα κυριε, θα ειχατε ερθει εδω για να εχετε κατανάλωση 1 κυβ.μετρο νερο..... (υπ οψν δεν πιστευουν τα Ικα γερμανιας, δημο Κολωνιας, Εργοδοτες, ενοικιαστηρια κερατα τραγια κλπ...
Μολις του ειπα οτι θα ζητησω απο το υπουργειο εσωτερικων το ποτε βγηκα μπηκα στην Ελλαδα, μου αλλαζει το τροπαρι......
- Εχετε δωσει κλειδια σε καποιον και μενει......
= Μα πως.? Σας λεω κανεις δεν μενει.....
- ΕΤσι λετε εσεις..... Τοτε ποιος το πειραξε.??? (δεν τους παει καν ο νους οτι πιθανον καποιος αλλος με κλεβει...)
= Μα σας λεω........
- Ακουστε... φευγω τωρα για αδεια Πασχα. Ελατε μετα, φερτε τα χαρτια, καντε μια ενσταση να σας μειωσουμε το ποσον. Μηδενικο ΔΕΝ προκειται να γινει, αλλα θα δουμε το ποσο θα μειωθει....
= Αλλιως παμε δικαστηκα.?? ρωταω
- Δεν ειναι σιγουρο οτι θα σας γινει μηνυση..... Το πιθανοτερο ειναι πως θα το αποφυγουμε.....

Προβλεπω μαχη..... "

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα ένα άρθρο που επιβεβαιώνει τα λόγια του υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ ότι και να αθωωθεί κάποιος δικαστικά απλώς απαλλάσσεται από φυλάκιση ή το ποινικό μητρώο καθαρίζει, αλλά το πρόστιμο και οι εκτιμώμενες κιλοβατώρες μένουν!!! Γράφει το άρθρο ότι πολύ σπάνια αθωώνεται κάποιος όσα δικαιολογητικά και αν προσκομίσει και ότι ακόμα και η γυναίκα που αθωώθηκε (στο εφετείο) σε παρόμοια με την δικιά μου περίπτωση, έφυγε η ποινή φυλάκισης και δεν επιστράφηκε το πρόστιμο. Οπότε κράτος εν κράτει ο ΔΕΔΔΗΕ και ευτυχώς που η ρυθμιστική αρχή της απαγόρευσε να κάνει αναδρομικές εκτιμήσεις ρευματοκλοπής για πάνω από 2 χρόνια, ενώ κάνει ελέγχους όποτε της καπνίσει...

https://www.proininews.gr/athoa-gia-revmatoklopi/

 

Κι άλλο ένα:

https://www.dimokratiki.gr/14-06-2018/athooi-3-rodites-xenodochoi-katigoroymenoi-gia-reymatoklopi/

" Σημειώνεται εξάλλου ότι έχουν εξοφλήσει στο ακέραιο την οφειλή που ανέκυψε. "

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.