Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

αναζήτηση Έγγρ. 49152/9.6.2001 ΔΟΚΚ (Υψος κτιρίου σε εκτός σχεδίου περιοχή)


Recommended Posts

Γεια σας,

απο παλιότερο post αναφέρθηκε έγγραφο της ΔΟΚΚ (Έγγρ. 49152/9.6.2001 ΔΟΚΚ) το οποίο αποσαφηνίζει το θέμα του ύψους κτιρίου σε εκτός σχεδίου περιοχή. Αδυνατώ να εντοπίσω το έγγραφο μετά από αναζήτηση που έκανα στο ΥΠΕΚΑ και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος το έχει ή αν ξέρει πως μπορούμε να το βρούμε ?

http://www.michanikos.gr/topic/39458-Υψος-Στέγης-σε-εκτός-σχεδίου/?p=495016

Link to comment
Share on other sites

αν σ εξυπηρετεί το παρακάτω απόσπασμα απο τις τεχνικες οδηγίες ΝΟΚ

"παρ. 91 (σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 90 & με το άρθρο 19 παρ 2ζ) Η στέγη μπορεί να έχει συνολικό ύψος από το σημείο έδρασής της έως και δύο μέτρα πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από ειδικά Π.Δ. Όταν το ύψος του κτιρίου είναι μικρότερο του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής τότε το ύψος της στέγης μπορεί να είναι μεγαλύτερο των δύο μέτρων με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ύψος κτιρίου και στέγης δεν υπερβαίνει το μέγιστο ύψος της περιοχής προσαυξημένο κατά δύο μέτρα. Τα ανωτέρω ισχύουν με την επιφύλαξη ειδικών όρων και περιορισμών που επιβάλλουν ειδικοί όροι δόμησης της εκάστοτε περιοχής. Όταν το κτίριο κατασκευάζεται με μονόριχτη στέγη, ως ύψος κτιρίου θεωρείται η κατακόρυφη απόσταση από το σημείο τομής της όψης του κτιρίου με το οριστικά διαμορφωμένο έδαφος έως το ανώτατο σημείο της στέγης στη θέση αυτή μείον 2.00μ., εκτός αν ορίζεται διαφορετικό μέγιστο ύψος στέγης από τους όρους δόμησης της περιοχής, οπότε και αφαιρείται το οριζόμενο ύψος. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν στην περίπτωση που το μέγιστο ύψος του κτιρίου δίδεται από τους όρους δόμησης της περιοχής συμπεριλαμβανομένης και της στέγης."

Βέβαια, το αρθρο 15 του ΝΟΚ στο οποιο αναφέρεται η παραπάνω παράγραφος δεν εφαρμόζεται στα εκτός σχεδίου... αλλά το σκεπτικό αυτό (αυξάνω στέγη μειώνω κτήριο), εφαρμόζεται και στα εκτός σχεδίου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Melissa σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Συμφωνώ σε αυτό που λές πως φαίνεται να ισχύει "αυξάνω στέγη μειώνω κτήριο". Το κείμενο του πδ 85 / 270δ μιλάει για "μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου" το οποίο "προσαυξάνεται κατά 1.20"σε περίπτωση στέγης και δεν μιλά ειδικά για ύψος στέγης αλλά για προσαύξηση που επέρχεται στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου λόγω της ύπαρξης κεκλιμένης στέγης. Στα εντός σχεδίου γίνεται αναφορά στο ύψος της στέγης αυτό καθ'αυτό.  Αν και εγώ θεωρώ πως ισχύει αυτό που γράφεις, θα προτιμούσα να βρώ και ένα επίσημο έγγραφο για ώρα ανάγκης.  Το παραπάνω έγγραφο προσπάθησα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρώ μέχρι στιγμής.

Στέλνω και ενα σκίτσο με 4 παραλλαγές όπου τα μονόροφα έχουν μέγιστο ύψος όλα 5.20 μ αλλά με διαφορετικές στέγες. Θεωρώ πως όλα είναι ορθά εφόσον δεν υπερβαίνουν το 5.20 μ. Θα εκτιμούσα πολύ να μου έδινες την άποψη σου.

ΥΨΟΣ ΣΤΕΓΗΣ.jpg

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, akis73 said:

Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι στην Δομική. Είναι σίγουρα σωστός ο αριθμός του εγγράφου;

σε ευχαριστώ, τον βρήκα από παλιότερο πόστ και έτσι δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.