Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καθυστέρηση εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ


jeremy_duth

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

έχω αιτηθεί εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ (ΕΦΚΑ) ως ελεύθερος επαγγελματίας προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Εναρξη επαγγέλματος, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα κλπ.) και έχω πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από τις 13 Απριλίου του 2018. Η εγγραφή μου εκκρεμεί ακόμη, μιας και η σελίδα του ΕΦΚΑ με δείχνει ακόμα 'ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ', ενώ δεν έχω λάβει κάποιο ειδοποιητήριο εισφοράς.

Έκανα ήδη ερώτηση στο τμήμα Ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ τον Ιούνιο και μου είπαν πως η εγγραφή νεων μελών έχει καθυστερήσει χωρίς να ξέρουμε για πόσο ακόμα.

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος στην ίδια κατάσταση; Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία επ'αυτου και πού αλλού μπορούμε να απευθυνθούμε πέρα από το τμήμα Αφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Γιώργος Π.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα Γιώργο,

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έκανα άιτηση εγγραφής 2 Αυγούστου και ακόμα στον ΈΦΚΑ με δείχνει ανασφάλιστο. Μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έκανες την ανάρτηση φαντάζομαι ότι το πρόβλημα σου λύθηκε. Πόσο καιρό σου πήρε για να φανείς ως ασφαλισμένος?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Κι εγω το ιδιο πρόβλημα έχω. Έκανα αίτηση και πήρα αρ. πρωτοκόλλου κ βεβαίωση προεγγραφης απο τις 15/7. Μεχρι σήμερα δεν έχει γινει η εγγραφή και φαινομαι ανασφαλιστος.

Γνωρίζετε πότε τελικα θα αρχίσει να μετράει η ασφάλεια; Απο την ημ/νια προεγγραφής (και πληρωνεις μαζεμένες τις εισφορές των μηνών που μεσολάβησαν μεχρι να αρχισεις να λαμβανεις ειδποιητηρια)

ή μετα απο την ημ/νια οριστικής εγγραφής;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μέχρι και σήμερα ο ΕΦΚΑ με δείχνει ανασφάλιστο και δεν έχω λάβει ακόμη ειδοποιητήριο. Είμαστε στους 10 μήνες ακριβώς.

@Chr1st0s Θεωρώ ότι η ασφάλεια μετράει από την προεγγραφή. Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ προ-εγγραφής και οριστικής εγγραφής δεν είναι δυνατόν κάποιος να δουλεύει και να θεωρείται ανασφάλιστος. Κατά αντιστοιχία θα πρέπει να πληρωθούν και οι εισφορές αναδρομικά.

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μετά από συνεχές τηλεφωνικό πρήξιμο μου είπαν ότι έγινε η εγγραφη και θα φανεί και στη σελίδα του ΕΦΚΑ στο τέλος του μήνα. Θα πληρώσω αναδρομικά εισφορές από τότε που έγινε η προεγγραφή μέχρι τώρα συν μάλλον προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο του 19'. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι γιατί όλα τα θέματα του τσμεδε/εφκα όλης της Ελλάδας καταλήγουν στα κεντρικά του τσμεδε στην Αθήνα και δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό να τα διεκπεραιώσει σε εύλογο χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ναι, εννοείται ότι η ασφάλεια μετράει από την προεγγραφή...

Τι και αν πρακτικά εσύ είσαι ανασφάλιστος? Άμα πάθεις κάτι (χτύπα ξύλο) δεν σε καλύπτει τίποτα, αλλά το ΕΦΚΑ θα σε βάλει να τα πληρώσεις αναδρομικά....

Έχετε καμία καινούρια πληροφόρηση? Ακούστηκε πράγματι ότι όλες οι εγγραφές που έγιναν μέσα στο 2018 μέχρι τέλη φλεβάρη θα έχουνε οριστικοποιηθεί αλλά ακόμα τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Δεν ξέρω αν προχώρησε τελικά η δική σας εγγραφή.

Προσωπικά.. κατέθεσα αίτημα εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ τον 11-2018. Τελικά έπειτα από καταγγελία μου στον συνήγορο του πολίτη.. ενημερώθηκα ότι πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα 10-2019 η εγγραφή μου στο ΤΣΜΕΔΕ και αναμένεται ο συγχρονισμός των στοιχείων στον ΕΦΚΑ (όπου προς το παρόν φαίνομαι ακόμη ανασφάλιστη).

Παρόλα αυτά με ενημέρωσαν ότι είμαι υποχρεωμένη να πληρώσω ολόκληρο το ποσό για ασφάλεια υγείας αναδρομικά για ένα ολόκληρο έτος, χωρίς ουσιαστικά να ευθύνομαι εγώ για όλη αυτή την αργοπορία. Υπάρχει κάποιος που κινήθηκε διαφορετικά σε αντίστοιχη περίπτωση και απαλλάχθηκε έστω από ένα μέρος του συνολικού ποσού;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα.

Έχω καταθέσει αίτηση επανεγγραφής στα μητρώα του ΕΦΚΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) από τον Ιούλιο του 2020 και ακόμα 11 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή μου. Έχω κάνει 2 αιτήσεις επίσπευσης και έχω στείλει 2 email (στα τηλέφωνα φυσικά δεν απαντάει κανείς) και δεν έχω πάρει ακόμα καμία απάντηση. 

Πλέον έχω σοβαρό πρόβλημα καθώς είμαι σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και κινδυνεύω να χάσω την επιδότηση των εισφορών. 

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.