Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκδόθηκαν τα προεδρικά διατάγματα για τις μαρίνες Αλίμου και Χιου


Engineer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα Προσδρικά διατάγματα με τα οποία εγκρίνονται ο Γενικός Σχεδιασμος μαρίνας Αλίμου και Χιου τα όρια της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης οι χρήσεις γης, καθώς και οι όροι δόμησης

Τα προεδρικά διατάγματα που εκδίδονται μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να ενθαρρύνούν την υποβολή προσφορών από όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. 

Υπενθυμίζεται ότι για την μαρίνα Αλίμου ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οκτώ σχήματα: Anas International Enterprise S.p.A., Freyja Holdings Sarl (Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp), Roadis Transportation Holding S.L.U. - Άκτωρ Παραχωρήσεις, Sichuan Communications Investment Group-Damco Energy, Vinci Highways - Vinci Concessions -Mytilineos Holdings , ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis projects και Δίολκος κατασκευαστική ενώ για τη μαρίνα Χίου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Κάσος Κτηματική που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Alimounda Mare στην Κάρπαθο, η Pan Brothers Associates που, με έδρα τις ΗΠΑ, δραστηριοποιείται στους τομείς ανάπτυξης ακινήτων και χρηματιστηριακών υπηρεσιών. Και η Avlum Entreprises Company-Ιωάννης & Ηλίας Τέφας Ναυπηγοεπισκευαστικής-Κλεοπάτρα Μαρίνα Α.Ε. και τουριστικός λιμένας Πρέβεζας Α.Ε. ειδικού σκοπού.
 
Συγκεκριμένα τα προεδρικά διατάγματα προβλέπουν 
 
Μαρινα Αλίμου (ΦΕΚ 172 - 21 Αυγούστου 2018)

Το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης είναι 209.816 τ.μ. και το εμβαδόν της θαλάσσιας ζώνης είναι 427.950 τ.μ. μεγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 17900 τμ
 
Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου η οποία χωρίζεται σε πέντε ζώνες καθορίζονται χρήσεις γης, και όροι δόμησης ως εξής
 
Τομέας 1 συνολικής επιφάνειας 57.506 τ.μ., επιτρέπονται οι χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών, διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας, τουρισμού - αναψυχής. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμησης είναι 7.160 τ.μ. συντελεστής κάλυψης 0,4 και ελάχιστο ποσοστό πρασίνου 0,02. 
 
Τομέας 2 συνολικής επιφάνειας 4.265 τ.μ., επιτρέπονται μόνο οι χρήσεις διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στον Τομέα αυτό είναι 525 τ.μ. συντελεστής κάλυψης 0,4 και ελάχιστο ποσοστό πρασίνου 0,17.
 
Τομέας 3 συνολικής επιφάνειας 57.386 τ.μ., επιτρέπονται οι χρήσεις τουρισμού - αναψυχής, διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας καθώς και η διατήρηση του υφιστάμενου κολυμβητηρίου. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στον Τομέα αυτό είναι 9.015 τ.μ. συντελεστής κάλυψης 0,4 και ελάχιστο ποσοστό πρασίνου 0,22. 
 
Τομέας 4 Στον Τομέα αυτό, συνολικής επιφάνειας 10.026 τ.μ., επιτρέπονται οι χρήσεις τουρισμού - αναψυχής και ειδικότερα, η χρήση εστιατορίων, αναψυκτηρίων και υπαίθριων χώρων στάθμευσης. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στον Τομέα αυτό είναι 1.200 τ.μ. συντελεστής κάλυψης 0,3 και ελάχιστο ποσοστό πρασίνου 0,55. ε. 
 
Τομέας 5 συνολικής επιφάνειας 7.585 τ.μ., επιτρέπεται η χρήση ναυταθλητισμού. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στον Τομέα αυτό είναι 600 τ.μ. συντελεστής κάλυψης 0,2. 
 
 Μαρινα Χίου (ΦΕΚ 171 - 21 Αυγούστου 2018)
 
Το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης είναι 35.112 τ.μ. και το εμβαδόν της θαλάσσιας ζώνης είναι 78.896 τ.μ. συντελεστής δόμησης 0,196 και μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 6.900 τ.μ.
Καθορίζεται μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων από τις οριστικά διαμορφωμένες στάθμες, τα 8,50 μ. (συν στέγη), με εξαίρεση τον πύργο ελέγχου και τα υπόστεγα συντήρησης και φύλαξης σκαφών για τα οποία το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος καθορίζεται στα 10 μ. Εκτός τομέων το ύψος των κτιρίων δεν υπερβαίνει τα 4,5 μ. (συν στέγη). Το ύψος της στέγης των νέων κτιρίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 1,50 μ. 
 
Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας Χιου η οποία χωρίζεται σε δύο ζώνες καθορίζονται χρήσεις γης, και όροι δόμησης ως εξής
 
Τομέας 1
Στον Τομέα αυτό, συνολικής επιφάνειας 13.894 τ.μ., επιτρέπονται οι χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών, διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας,αναψυχής και εξυπηρέτησης κοινού καθώς και χρήσεις ναυταθλητισμού. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στον Τομέα αυτό είναι 1.490 τ.μ. Στον Τομέα αυτό, καθορίζεται συντελεστής κάλυψης 0,15 και συντελεστής δόμησης 0,11.
 
Τομέας 2 
Στον Τομέα αυτό, συνολικής επιφάνειας 17.382 τ.μ., επιτρέπονται οι χρήσεις αναψυχής και εξυπηρέτησης κοινού και διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στον Τομέα αυτό είναι 5.390 τ.μ. Ο Τομέας 2 υποδιαιρείται στους ακόλουθους δύο υποτομείς:
 
Υποτομέας 2Α
Στον Υποτομέα αυτό, συνολικής επιφάνειας 11.069 τ.μ., επιτρέπεται το σύνολο των χρήσεων του Τομέα 2. Στον ίδιο υποτομέα καθορίζεται συντελεστής κάλυψης 0,49 και συντελεστής δόμησης 0,42.
 
Υποτομέας 2Β
Στον Υποτομέα αυτό, συνολικής επιφάνειας 6.313 τ.μ., επιτρέπεται το σύνολο των χρήσεων του Τομέα 2, με εξαίρεση τους χώρους συνάθροισης κοινού και πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και τους χώρους συγκέντρωσης καταστημάτων και γραφείων (εμπορικό κέντρο). Στον ίδιο υποτομέα καθορίζεται συντελεστής κάλυψης 0,43 και συντελεστής δόμησης 0,36.

Στην εναπομένουσα εκτός τομέων έκταση επιτρέπονται οι χρήσεις σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων και παραλαβής καταλοίπων σκαφών και λοιπές χρήσεις (όπως, είσοδος, δρόμοι, πεζόδρομοι, χώροι στάθμευσης, παραλιακή ζώνη εξυπηρέτησης σκαφών, πράσινο υδραυλικά έργα). Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση εκτός τομέων ανέρχεται σε 20 τ.μ. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.