Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλιακοί συλλέκτες για αντλία θερμότητας;


dinosaros

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά έχω εγκαταστήσει στο σπίτι μου αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών(γιατί έχω παλιά σώματα). Μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να τα συνδυάσω με ηλιακούς συλλέκτες για να έχω μεγαλύτερη οικονομία στο ρεύμα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σίγουρα θα έχετε κάποια μικρή μείωση κατανάλωσης, αλλά καθώς το σύστημά σας απαιτεί ψηλή θερμοκρασία, μην περιμένετε πολλά πράγματα.

Ίσως τελικά να μη έχει νόημα, αν λάβετε υπόψη το κόστος εγκατάστασης, απαιτούμενο χώρο, χρόνο απόσβεσης κλπ

Υ.Γ. Χωρίς να έχω κάνει υπολογισμούς, πιστεύω τελείως εμπειρικά, ότι θα έχετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση αν είναι δυνατόν να αντικαταστήσετε τα σώματα (αν χωράνε) με σώματα που θα δουλεύουν σε χαμηλή θερμοκρασία και με σωστή ρύθμιση της αντιστάθμισης της Α.Θ.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα dinosaros,

Συμφωνώ με τις απαντήσεις των συναδέλφων.

Κατά την  άποψη μου θα πρέπει να πας σε ένα γραφείο ΗΜ και να ζητήσεις να σου κάνουν μια τεχνοοικονομική μελέτη. Βέβαια επί πληρωμή!

Βάση αυτής θα δεις εάν σε συμφέρει να κάνεις το σύστημα που λες. Υπάρχουν πολύ παράγοντες για το εάν συμφέρει να κάνεις ένα τέτοιο σύστημα όπως η περιοχή του ακινήτου σου, το ποσοστό κάλυψης της υποβοήθησης, ο απαιτούμενος χώρος των συλλεκτών και των δοχείων, οι ώρες λειτουργίας, η υπάρχουσα υποδομή και άλλοι πολύ.  

Δεν είναι απλό να απαντήσει κάποιος σε ένα τέτοιο ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

θίγω και εγώ το θέμα να εξεταστούν οι υαλοπίνακες της κατοικίας αν είναι οι κατάλληλοι και η θερμομόνωση της κατοικίας από εκεί και πέρα το σημείο που πάσχουν θερμικά οι κατασκευές είναι η ταράτσα τους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.