Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προστασία Αντλίας από Ξηρή Λειτουργία


vskan

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Μου ζητήθηκε να συνδέσω μια αντλία πηγαδιού (Kraft PWD 900). Ειχε και δικό της κουτί Οn Οff και restart οπότε δούλεψε εύκολα και απλά. Διαπίστωσα ότι δεν έχει φλοτερ οπότε χρειάζεται κάποια προστασία ώστε να σταματάει να λειτουργεί όταν τελειώνει το νερό στο πηγάδι. Ο πελάτης λέει ότι στο κατάστημα του είπαν ότι το πρόβλημα λύνεται με ένα καλώδιο γείωσης που μπαίνει στο νερό. Επίσης διαπίστωσα ότι η τροφοδοσία του κουτιού On Off ήταν φάση και γείωση και όχι φάση ουδέτερος με γείωση. Δηλαδή ενώ είχε μπρίζα (ρευματολήπτη) σούκο για να πέρνει ρεύμα, μέσα στο καλώδιο υπήρχαν δύο μονο αγωγοί ένας μαύρος και ένας πρασινοκίτρινος που όντως βάση πολυμέτρου συνδεόταν στη γείωση της μπρίζας σούκο. (απορία μου τώρα γιατί δεν έπεσε ο αντιηλεκτροπληξιακός εκτός αν το σπίτι δεν έχει!!!) Κάθε βοήθεια ή σχόλιο ιδαίτερα δεκτή.  

Link to comment
Share on other sites

αυτο που λεει καλωδιο γειωσης θα εννοει τα ηλεκτροδια (και δεν ειναι μονο ενα καλωδιο).

Στο δευτερο μπερδευτηκα. Ο ρεματολήπτης και το κουτί είναι της αντλίας ή της εγκατάστασης?

Ο πρασινοκίτρινος αγωγός σε ποιο σημείο της σούκο (ρευματολήπτη??) συνδέεται?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ maneni το κουτί που έχει τον διακόπτη On Οff και restart με τον ρευματολήπτη (και το καλώδιο που πάει στην αντλία) είναι της αντλίας. Ο πρασινοκίτρινος αγωγός έλεγξα με το πολύμετρο και όντως συνδέεται στη γείωση του ρευματολήπτη. Ουδέτερος δεν πάει στο κουτί. Αυτό που αναφέρεις για τα ηλεκτρόδια το έχεις δουλεψει? Ξέρεις κάποιο ολοκληρωμένο προιόν που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή ο ένας πόλος (ποδαράκι) του ρευματολήπτη δεν έχει αγωγό? Δεν μπορεί να δουλέψει έτσι....

ναι τα έχω χρησιμοποιήσει. μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε βέργες είτε "μπουζί" και έναν ελεγκτή. Δεν γωρίζω ολοκληρωμένο προϊόν (σετ).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν δύο τρόποι

1ος : Με ηλεκτρικό φλοτέρ συνδεδεμένο σε έναν ενισχυτή φλοτέρ , ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει ένα ρελέ ισχύος 2x25 A , μέσα από το οποίο διέρχεται η τροφοδοσία ασου.

2ος : Με τρία ηλεκτρόδια συνδεδεμένα σε έναν επιτηρητή στάθμης , ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του ελέγχει ένα ρελέ ισχύος 2x25 A κ.ο.κ. Τα ηλεκτρόδια τα συνδέεις μέσω ενός καλωδίου 3x1,5 πάνω στον επιτηρητή. Το χαμηλότερο με τον κίτρινο αγωγό, το μεσαίο με το μπλε και το πάνω με το καφέ. το χαμηλότερο τοποθετείται δέκα πόντους πάνω από τη σύνδεση της αντλίας με τη σωλήνα, το μεσαίο δέκα με δεκαπέντε πόντους πάνω από το χαμηλότερο και το τρίτο σε τέτοια απόσταση από το μεσαίο η οποία προκύπτει βάσει της ποσότητας του νερού στο πηγάδι αλλά και με το ρυθμό αναπλήρωσης του

edit :ο επιτηρητής στάθμης δουλεύει ως εξής. όταν η στάθμη του νερού είναι πάνω από το ψηλότερο ηλεκτρόδιο , ο επιτηρητής δίνει εντολή να δουλέψει το σύστημα. όταν η στάθμη πέσει κάτω από το μεσαίο , δίνει εντολή να σταματήσει. ο κινητήρας δεν επανεκκινεί όταν η στάθμη ανέβει πάνω από το μεσαίο , παρά μόνο όταν φτάσει πάλι στο ψηλότερο

Edited by Stavros Perakis
edit
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.