Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακή μελέτη σε προσθήκη


zio7

Recommended Posts

Καλημέρα. Σε υφιστάμενο παραδοσιακό κτίριο με πέτρα εμβαδού περίπου 135τμ θα γίνει προσθήκη περίπου 105τμ. Οι δύο χώροι θα είναι εξαρτώμενοι (επικοινωνούν μεταξύ τους). Σύμφωνα με τον νομό 4122/2013 υπόκειται το κτίριο σε ριζική ανακαίνιση και με το άρθρο 7 έχουμε:

Άρθρο 7

Υφιστάμενα κτίρια

1. Στα υφιστάμενα κτίρια ή κτιριακές μονάδες που ανακαινίζονται ριζικά, η ενεργειακή απόδοσή τους αναβαθμίζεται, στο βαθμό που αυτό είναι τεχνικά, λειτουργικά
και οικονομικά εφικτό, ώστε να πληρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης οι οποίες καθορίζονται στον ΚΕΝΑΚ. Οι απαιτήσεις αυτές εφαρμόζονται για το σύνολο του ανακαινιζόμενου κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, καθώς και για τα ανακαινιζόμενα δομικά
στοιχεία του κελύφους και των τεχνικών συστημάτων .

 

Στο υφιστάμενο τμήμα δεν μπορεί να μπει μόνωση ενώ στην προσθήκη θα μπει μονωτικό υλικό και μετά πέτρα για να ταιριάζει με το υφιστάμενο. Στην θερμομονωτική επάρκεια τι θα κάνουμε? Γενικά πως αντιμετωπίζουμε την ενεργειακή μελέτη σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.