Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα dialux για φωτοτεχνία


gnusselt

Recommended Posts

τελικά δεν έψαξα στο πιο προφανές σημείο...είχε; ανεβάσει το manual ο επιβλέπον στο open e class

ευχαριστώ πολύ παιδιά κ για την βοήθεια κ για τις συμβουλές σας. κάλος σας βρήκα κ θέλω να σας πω ότι έχετε κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλεία εδω μεσα..εχει παρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες .

Sw0rdf1sh φοροτεχνική μελέτη έχω βγάλει κ στο χέρι όλα υπολογισμένα στο κομπιουτεράκι σε ένα εργαστήριο που είχαμε στις εγκαταστάσεις 2. και όχι μονό φωτοτεχνικη αλλά κ όλη την ηλεκτρολογική μελέτη και την θέρμανση...ιδικά όμως την φωτοτεχικη πρεπει να την θυμηθω γιατι έχει πέρασε καιρός... τώρα όσο για τα αγγλικά Σταύρο καλά τα λες αλλά δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ και με αυτό...έχω πολύ φόρτο εργασίας με την σχολή κ εργάζομαι κιόλας...όπως κ να έχει πάντως ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας..

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορώ να εισάγω 3d κτίριο (archicad αρχειο) στο dialux για να κάνω μια μελέτη εξωτερικού φωτισμού στο κτίριο?

 

πρέπει να το κάνεις export σε .3ds και μετά import στο DIALux. Αυτό που θα σε βοηθήσει πολύ είναι πριν κάνεις export να έχεις ένα layer για κάθε υλικό της όψης έτσι ώστε να μπορείς να επιλέξεις στο DIALux όλο το layer (π.χ. πόρτες, παντζούρια, ξύλινα δοκάρια κλπ.) και να του δώσεις το χρώμα και τον αντίστοιχο συντελεστή ανάκλασης (π.χ. ξύλο σκούρο ρ=0,2). Αυτό ισχύει για όλα τα προγράμματα (archicad, sketchup, 3dstudio, cinema4d κ.α). Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

θέλω να ρωτήσω κάτι,

χρησιμοποιώ το dialux, για μία φοιτητική εργασία.

Έχω κάνει τη μελέτη για 4 δωμάτια από τη κάτοψη μου. Αλλά στα 2 δεν υπολογίζει UGR για τις διάφορες θέσεις παρατηρητή. Στα αποτελέσματα μου εμφανίζει απλά ένα "/"

Στα άλλα δύο δεν έχω πρόβλημα, και δε βρίσκω και διαφορές μεταξύ τους. Γνωρίζει μήπως κανείς γιατί? Δε ζητάω πίνακα για Ugr, απλά για συγκεκριμένες θέσεις παρατηρητή.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Πως κάνουμε εισαγωγή στοιχείων για ένα φωτιστικό στην βιβλιοθήκη του Dialux

 


Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Θέλεις να εισάγεις μεμονωμένα φωτιστικά ή να εγκαταστήσεις ολοκληρωμένους καταλόγους φωτιστικών (και λαμπτήρων) από διάφορους κατασκευαστές;

 

Για το δεύτερο, πας κάτω αριστερά στην καρτέλα "επιλογή φωτιστικών" και στο δέντρο που σου εμφανίζει πας στο "κατάλογος φωτιστικών Dialux" και πατάς να ανοίξει το παρακλάδι "Μη εγκατεστημένοι κατάλογοι". Επιλέγεις κάποιον κατασκευαστή και πατάς διπλό αριστερό κλικ. Ανοίγει μια μάσκα και πατάς να γίνει εγκατάσταση, οπότε σου ανοίγει μια ιστοσελίδα όπου μπορείς να κατεβάσεις και να αποθηκεύσεις την εφαρμογή xxx-catalogue.exe για να την εγκαταστήσεις αργότερα ή να την τρέξεις (εγκαταστήσεις) κατευθείαν. Καλό είναι να έχεις κλείσει το Dialux πριν κάνεις την εγκατάσταση.

 

Για το πρώτο, δεν ξέρω αν γίνεται από την επιλογή "Ενσωματωμένη τράπεζα δεδομένων". Πάντως όσες φορές δοκίμασα να την ανοίξω μου βγάζει το μήνυμα που φαίνεται στη φωτο που επισυνάπτω. Δηλαδή πως υπάρχει κάποια διένεξη με κάποιο άλλο πρόγραμμα. Ναι, αλλά με ποιό; Κι αν πατήσω σε κάποια καρτέλα (π.χ. στο "General"), μου βγάζει πως "Δεν έχει οριστεί η μεταβλητή C1". Τρέχα γύρευε... Τέλος πάντων, αν πατήσεις "Import" σου ζητά να κάνεις εισαγωγή αρχείο με κατάληξη *.uld, αλλά δεν ξέρω που μπορεί να βρει κανείς τέτοια αρχεία.

 

Αν θες, κατέβασε το manual του Dialux και πήγαινε στη σελίδα 40, μήπως και βρεις κάποια άκρη.

post-22627-0-26891100-1409001255_thumb.jpg

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ να κάνω φωτοτεχνική μελέτη ενός πάρκου (σχετικά μικρό) στο DIALux 4.12 και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

Υπάρχει τρόπος να βάλω τους ιστούς των σωμάτων στο σχέδιο;

Πόσο πρέπει να είναι το ύψος των ιστών και η απόσταση μεταξύ των σωμάτων;

Προσπαθώ να έχω μέση οριζόντια φωτεινότητα 7,5 lx και ταυτόχρονα ελάχιστη οριζόντια φωτεινότητα 1,5 lx και δεν τα καταφέρνω. Έχετε κάποια συμβουλή;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Στο forum του dialux εχει σχετικό θέμα με τους ιστούς.

Για το ύψος των ιστών και την μεταξύ τους απόσταση, εξαρτάται τόσο από το ύψος των ιστών όσο και από το είδος και ισχύ του φωτιστικού σώματος. Οσο πιο μικρό ύψος στύλου, τοσο πιο πυκνή η τοποθέτηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δε βρήκα κάτι στο forum, αν μπορούσες να στείλεις κάποιο link θα το εκτιμούσα πολύ.

Πως αλλάζεις το ύψος του φωτιστικού;

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.