Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΠΔ 41/2018 προβλήματα - απορίες


zio7

Recommended Posts

On 29/5/2022 at 11:05 ΠΜ, persepolis88 said:

Αν έχεις κάποιο υπόδειγμα τέτοιας υ/δ και είσαι οκ να το μοιραστείς θα βοηθούσε.

Τι υπεύθυνη δήλωση? Μέσω gov? Την παλιά του Ν. 1599/1986?

Εφ' όσον έχει μελετηθεί με το 71/88 θα ψάξεις αν υπάρχει μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας. Αν δεν υπάρχει δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε. Αν υπάρχει όμως, τότε θα κάνεις μια δήλωση, όπως περίπου την περιγράψαμε παραπάνω και θα πεις ότι η παλαιά μελέτη δεν μεταβάλλεται.

Δεν υπάρχει πρότυπο, ούτε χρειάζεται gov, αν δεν εκδίδεται πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας από την Π.Υ. Έτσι κι αλλιώς τώρα ανεβαίνουν όλα στο e-άδειες και τα στοιχεία μας βεβαιώνονται από εκεί.

Edited by Konstantinos IB
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ @Konstantinos IB

Μελέτη ενεργητικής δεν είχα βρει αφού άλλωστε δεν προβλεπόταν για το μέγεθος του κτιρίου με το ΠΔ 71/88.

Καλή σου μέρα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Μία ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί...Κάνω διαχωρισμό με ΕΕΜΚ σε μία κατοικία και δημιουργώ δύο ανεξάρτητες. Η οικ. άδεια είναι του 1977. Βάσει νομοθεσίας πρέπει εν τέλει να κάνω νέα μελέτη παθητικής και ενεργητικής; ή επειδή τότε δεν προβλεπόταν δεν απαιτείται;

 

Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ Β 1843/20

λστ) Για την περίπτωση λστ όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 2 του αρθ. 3 της παρούσας για τον διαχωρισμό οριζόντιων ιδιοκτησιών, κατατίθενται επιπρόσθετα των γενικών δικαιολογητικών του αρ. 2 της παρούσας: αα) Αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος. ββ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, στην οποία αναγράφονται οι εργασίες που θα εκτελεστούν για το διαχωρισμό της οριζόντιας ιδιοκτησίας και υπεύθυνη δήλωση αυτού ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. γγ) Σχέδιο κάτοψης σε κλίμακα 1:100 ή 1:50. δδ) Συμβολαιογραφική δήλωση του ν. 1221/1981 και μεταγραφή της, για την εξασφάλιση των υποχρεωτικών θέσεων στάθμευσης, εφόσον απαιτείται.

Σε περίπτωση που από το διαχωρισμό της ιδιοκτησίας τροποποιούνται μελέτες του κτιρίου (π.χ. παθητική/ ενεργητική πυροπροστασία, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.), κατατίθενται παράλληλα οι κατά περίπτωση τροποποιημένες μελέτες.

 

και επειδη εχεις αδεια παληα, που τοτε δεν απαιτουσε και δεν την  "τροποποιείς¨...

δες εδω αν υπαρχει καποια παρομοια

https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:"ΕΕΔΜΚ διαχωρισμος"&page=0

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλή σας μέρα,

Μία απορία έχω κι εγώ σχετικά με την εφαρμογή του πδ. 41/2018.

1. Μόνιμο υδροδοτικό απαιτείται για μονώροφη αποθήκη κατ. Ζ1 μόνο σε περίπτωση που η συνολική στεγασμένη επιφάνεια ξεπερνά τα 2000τ.μ.. Πώς αντιμετωπίζεται η περίπτωση στο ίδιο οικόπεδο να ανεγερθούν δύο αποθήκες πχ 1900τ.μ. η καθεμιά? Υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση που μπορούν να έχουν μεταξύ τους ώστε να μην υπάρχει απαίτηση μόνιμου υδροδοτικού?

2. Αποθήκη κατηγορίας Ζ2 μονώροφη έχει απαιτούμενο δείκτη πυραντίστασης 120min σύμφωνα με το πδ.. Αυτός ο δείκτης ισχύει για την περίπτωση επαφής του με άλλο κτίριο και μόνο για την επιφάνεια που εφάπτεται ή ακόμα και αν είναι πανταχόθεν ελεύθερο?

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1)      2*1900 = 3800 > 2000.

Ωστόσο δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις το τμήμα πυρασφάλειας σε περίπτωση 2 κτιρίων σε απόσταση >10μ

2) διάβασε καλά τι αφορά η πυραντοχή για φέρον οργανισμό, πυροδιαμερίσματα και εξωτερικό κέλυφος (βλ πιν 15) και θα σου λυθούν οι απορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους,

ο πίνακας 15 του 41/18 ισχύει και για στέγες δώματα, εφόσον πλέον αντιμετοπίζονται ως οριζόντιοι τοίχοι. Στην επίμαχη παράγραφο που εξηγεί για στέγες και δώματα γράφει: "Επομένως ισχύει ο Πίνακας 15, όσον αφορά τη μετάδοση της φωτιάς από κτίριο σε κτίριο, ιδιαιτέρως στην περίπτωση που το ένα κτίριο είναι υψηλότερο από το όμορό του". 

Πως το ερμηνεύετε; Ο πίνακας 15 για στέγες/δώματα ισχύει μόνο για  απόσταση από κτίριο σε κτίριο ή και από τα όρια του οικοπέδου; 

Έχω περίπτωση με κατάστημα που τα όρια του οικοπέδου έιναι 5-10μ και στο διπλανό οικόπεδο έχει κτίριο σε απόσταση +6μ από τα όρια δηλαδή σύνολο πάνω των 11 μέτρων. Αν θεωρήσω ότι σωστό είναι τα όρια του οικοπέδου τότε πρέπει να κάνω τη στέγη πυράντοχη (πανελ πετροβάμβακα), αν θεωρήσω ότι σωστό είναι η απόσταση από το άλλο κτίριο τότε δεν έχω απαίτηση μπορώ να πάω στη στέγη με πολυουρεθάνη.  Από την άλλη πλευρά έχω απόσταση 7 μέτρων από τα όρια, αλλά το δίπλα οικόπεδο είναι άδειο... ίδια απορία...

Ευχαριστώ!!

Edited by stavros.m
spelling
Link to comment
Share on other sites

μήπως λέγοντας "ιδιαιτέρως στην περίπτωση που το ένα κτίριο είναι υψηλότερο από το όμορό του", εννοεί να συγκρίνεις υψομετρική διαφορά μεταξύ όμορων κτιρίων και όχι οριζόντια απόσταση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.