Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΗΧ.ΟΠ Κρήτης ή Χημικός Μηχανικός στο εξωτερικό;


doublepoulos

Recommended Posts

Χαίρετε. Σήμερα βγήκαν οι βάσεις και στην Ελλάδα πέρασα μέσα στην πρώτη δεκάδα στους Μηχανικούς Ορυκτών Πόρων στα Χανιά. Ωστόσο, με έχουν κάνει δεκτό και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης για Χημικό Μηχανικό. Θα ήθελα την γνώμη σας: Είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να πάω για σπουδές στην Γερμανία. Είναι δύσκολες οι σχολές εκεί; Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει παρακαλώ, καθώς έχω ενδοιασμούς όχι μόνο για την Γερμανία, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι και η "καβατζωμένη" σχολή μου στην Ελλάδα σε περίπτωση αποτυχίας είναι αμφιβόλου ποιότητος. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φεύγεις όπως είσαι στο KIT και μένεις εκεί εννοείται μετά για εργασία.

Οι σχολές είναι απαταιτικές, να έχεις στο νου σου όμως ότι αν κοπείς τρεις φορές και δεν περάσεις στο λεγόμενο "joker" σε διαγράφουν από την σχολή και δεν μπορείς να σπουδάσεις στην Γερμανία το ίδιο αντικείμενο.

Απλά να αναφέρω ότι στην Γερμανία υπάρχει το B.Sc. και το M.Sc. σαν τίτλος αποφόιτησης και το KIT δίνει αυτούς τους τίτλους.Βέβαια αν το επιθυμείς μπορείς να εργαστείς για 10 ώρες την εβδομάδα σαν σπουδαστής σε κάποιο ιντιστούτο του πανεπιστημίου και να πληρώνεσαι με 400€ τον μήνα. Επίσης δεν συγκρίνεται το  KIT της Γερμανίας με την Ελλάδα, τόσο από εκπαίδευση όσο και από έρευνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.