Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πολιτικοί Μηχανικοί Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής


Recommended Posts

Έστω κάποιος τελειώσει την νέα σχολή Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, δηλαδή σαν τελειόφοιτος να έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αντίστοιχων μηχανικών ΤΕΙ.

Ποιός είναι ο πιό εύκολος τρόπος, με σπουδές στο εξωτερικό, να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πολιτικού Μηχανικού Πολυτεχνείου;

Edited by Γιώργος-
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με πτυχίο πανεπιστημίου/κολεγίου εξωτερικού εγγράφεσε στο ΤΕΕ ως ΠΜ μέσω ΣΑΕΠ.

 

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Μακριά από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

Όταν δημιουργήθηκαν τα ΤΕΙ, ο ιδρυτικός νόμος προέβλεπε ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα θα εκδιδόντουσαν με το που αποφοιτούσε ο πρώτος φοιτητής. Δηλαδή μετά από 4 χρόνια. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. 36 περίπου χρόνια μετά.

Ακόμη χειρότερα, στον ιδρυτικό νόμο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τους αποφοίτους. 

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστά αυτά για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ρωτάω αν κάποιος τελειώσει μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, πως μπορεί να συνεχίσει με σπουδές στο εξωτερικό και να αποκτήσει στην Ελλάδα επαγγελματικά δικαιώματα πολιτικού μηχανικού;

Πόσα χρόνια επιπλέον θα χρειαστούν; 

Edited by Γιώργος-
Link to comment
Share on other sites

Για ποίο λόγο να πάει κάποιος κατόπιν εξωτερικό ενώ έχει τελειώσει εφάμιλλο μπατσελορ με το εξωτερικό?

Μόνο για μαστερ αν χρειαστεί θα πάει έξω. Το πιό γρήγορο απο θέμα χρόνων είναι οι κατατακτήριες κατ' εμέ

αλλα προυποθέτουν διάβασμα και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να μπεις μετά σε πολυτεχνείο. Θα μπεις αν δε κάνω λάθος 3 ετος

αρα σε μαξ 3 χρόνια αν ασχολείσαι έχεις πάρει δίπλωμα πολυτεχνείου.

Αν τωρα είναι στο να πας εξω για bachelor πήγαινε εξαρχής έξω. Και μη νομίζεις οτι μετα θα ρθείς εδώ και θα σε υποδεχθούν μετά βαίων και κλάδων. Υπάρχει κόσμος απο κολέγια Αγγλίας που τρώει καμιά 5ετια να περάσει τα μαθήματα του ΔΟΑΤΑΠ. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν εχεις bsc κάνεις MEng σε 2 χρόνια. Επιπλέον με το ΣΑΕΠ γραφεσε αυτόματα στο ΤΕΕ χωρίς εξετάσεις. Νομίζω Εξαιρούνται οι αρχιτέκτονες.

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια , μόλις τελειώσουν οι συγχωνεύσεις των τει με τα πανεπιστήμια , θα δούμε πόσες άλλες 4ετείς σπουδές μηχανικών θα υπάρξουν πέραν αυτών του ΠΔΑ .

Γιατί από ότι φαίνεται μάλλον μόνο στο ΠΔΑ και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα έχουμε 4ετείς σπουδές μηχανικών . Οπότε θα είναι θέμα χρόνου αυτές με κάποιο τρόπο να ισοτιμηθούν με τις υπόλοιπες , είτε γενόμενες 5ετείς , είτε με μεταπτυχιακό , αν παίξουν σε στυλ Μπολώνιας 4+1 .

Γιατί εδώ πλέον έχουμε την κατάργηση των ΤΕΙ οπότε όλη η  νομολογία που τα αφορά δεν έχει εφαρμογή .

Ετσι δύο ειδών πανεπιστημιακές σπουδές μηχανικών , δεν θα έχουμε .

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, stayros said:

Όταν εχεις bsc κάνεις MEng σε 2 χρόνια. Επιπλέον με το ΣΑΕΠ γραφεσε αυτόματα στο ΤΕΕ χωρίς εξετάσεις. Νομίζω Εξαιρούνται οι αρχιτέκτονες.

Noμίζω κανεις λάθος. Κανονικά ζητούνται μαθήματα για αναγνωριση ΔΟΑΤΑΠ. Προσφατα το επιβεβαίωσα απο ατομο 35plus με σπουδες-μεταπτυχιακο-εργασία

στο εξωτερικό οπου του ζητηθηκαν 5 μαθήματα. Μην αναφέρω παλαιότερα κόσμο που μολις εβλεπε τι του ζητούνταν για αναγνωριζε γυριζε πάλι πίσω...

Χαρακτηρστικό παράδειγμα, γνωστός πριν απο χρόνια ήρθε απο αγγλία πήρε πάτρα για αναγνώριση και μολις του βαλαν στατικες μπετα εδάφη μπετα κλπ γυρισε

με το ιδιο εισητήριο. Για μένα είναι στο χέρι του καθενός. Θες να πας εδώ σε ΤΕΙ η σε αυτό το νέο Πανεπιστήμιο? Πιο ευκολος-ασφαλής δρόμος οι κατατακτήριες, πάντα μιλώντας για περίπτωση που θες να πάρεις πληρη διακαιώματα πολυτεχνείου.

Θες να πας σε κολέγιο της Αγγλιάς χαμηλού ranking--> Θα ταλαιπωρηθείς.

Θες να πας σε Πανεπιστήμιο εξωτερικού με υψηλό ranking το οποίο όμως θα εχει και αυστηρότερα κριτήρια εισαγωγής? --> Δεν θα ταλαιπωρηθείς.

Μια λύση είναι και το ΤΕΠΑΚ. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To TEΠΑΚ είναι επίσης 4ετές νομίζω . Το ίδιο και το πολυτεχνείο εκεί . Ακριβώς λόγω της ύπαρξης αυτών , ίσως αντιγράψουμε το μοντέλο .

Link to comment
Share on other sites

@laxanos Ο γνωστός σου είχε τελειώσει ΤΕΙ, έκανε μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και επέστρεψε για αναγνώριση πτυχίου πολιτικού μηχανικού πολυτεχνικής σχολής; 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.