Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΤΣΜΕΔΕ και οφθαλμίατρος


Samdreamth

Recommended Posts

Γεια σας...

Επειδή πρόσφατα απέκτησα βιβλιάριο από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (μιας και είμαι νέος μηχανικός), θέλω να ρωτήσω μια απορία που έχω: Πήγα χθες σε κάποιον οφθαλμίατρο και μου έκοψε Α.Π.Υ. για την εξέταση. Για να πάρω μέρος των χρημάτων μου πίσω, τί πρέπει να κάνω? Γνωρίζει κανείς?

 

Και κάτι ακόμη: Μιας και μου έγραψε συνταγή (σε δικό του χαρτί), μπορώ να πάρω καινούργια γυαλιά και κάποια λεφτά να μου τα δικαιολογήσει το ταμείο? Αν ναι, τι πρέπει να κάνω?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Θα αγορασεις τα γυαλια και θα πας στο ΤΣΜΕΔΕ με τις αποδειξεις του γιατρου για να πληρωθεις την επισκεψη, δικαιολογουν την 1η επισκεψη του μηνα 20Ευρω.

Θα δωσεις το χαρτι του γιατρου για τα γυαλια και την αποδειξη πληρωμης του καταστηματος οπτικων για να παρεις πισω 100 (νομιζω) ευρω.

Γυαλια ορασεως δικαιολογουν παλι μετα απο 2 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο 100Ε δικαιολογούν για γυαλιά?Ανεξαρτήτως του ποσου που θα πληρώσει κανείς? Μέχρι και το ΙΚΑ δινει παραπάνω!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, όλα έγιναν όπως τα είπατε... Και μάλιστα, πήρα πίσω όλη την επίσκηψη του ιατρού (30 ευρώ), παραδόξως... Για τα γυαλιά πήρα τα 100...

Από κόσμο, είχε αρκετό αν και πάνω από ένα μισάωρο δεν πρέπει να έκανα...

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας...

Link to comment
Share on other sites

Για να μην ζοριζόμαστε γενικά, τα πράγματα έχουν ως εξής : καταρχάς, κανείς δεν σου απαγορεύει να πας για εξετάσεις όπου θες εσύ. ΑΝ όμως, πας σε κάποιον από την λίστα των ιατρών - η οποία είναι και "αναρτημένη" στο site του ΤΣΜΕΔΕ - είναι σίγουρο ότι θα πάρεις όλο το ποσό πίσω. Π.χ. ο κος Βαγγέλης στη γειτονιά (ο οφθαλμίατρος) μπορεί να χρεώνει επίσκεψη 50Ε, το ΤΣΜΕΔΕ όμως μπορεί να σου δικαιολογεί μέχρι 30Ε (επομένως, τα 20Ε θα μπουν απ' την τσέπη σου). ΟΛΟΙ όμως οι ιατροί της λίστας - άπαξ και δηλώσεις ότι έχεις ασφάλιση ΤΣΜΕΔΕ πριν σου κόψει το "χαρτί" - είναι υποχρεωμένοι να σου κόψουν απόδειξη ΙΣΗ με αυτά που δικαιολογεί το ταμείο. Άρα, ό,τι πληρώσεις, θα το πάρεις πίσω στο ακέραιο.

Link to comment
Share on other sites

Directionless, στον συγκεκριμένα οφθαλμίατρο πάω εδώ και 3 χρόνία τουλάχιστον. Πάντα τόσο μου έπαιρνε... Βέβαια δεν είναι στην Θεσ/κη άλλα στην επαρχία (από το μέρος όπου κατάγομαι) και γι' αυτό προφανώς είναι και φθηνότερος (πχ Θεσ/κη είναι 50 ευρώ η συνήθης ταρίφα για γιατρούς).

 

Πάντως, αν έχεις κανά λινκ για την λίστα θα βοηθούσες πολύ κόσμο... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.