Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας στα πλαίσια του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ' οίκον


Recommended Posts

7 λεπτά πριν, ΜανόληςΜα said:

@vagom@kan62@comba@ibanez@dimitris GM

...Στην περίπτωσή μου, η Α/Θ θα τοποθετηθεί στο δώμα μεν, αλλά αναρτημένη επί του (νομίμως υφιστάμενου) οικίσκου απόληξης κλιμακοστασίου, το ύψος του οποίου δε θα υπερβαίνει, οπότε στην ΕΕΔΜΚ, δε θα σημειώσω την περίπτωση ιστ. Θα ήθελα τη γνώμη σας επί αυτής της επιλογής μου.
Βέβαια θα μου πεις, όλα θα τα κάνεις (ακόμα και την κάτοψη δώματος, εφόσον μου χρειάζεται για τη Μελέτη Θέρμανσης) γιατί να μην επιλέξεις και αυτό;; Γιατί δεν απαιτείται λέω εγώ.
 

Νομίζω ότι οι οικίσκοι απόληξης κλιμακοστασίου έτσι κι αλλιώς δεν περιλαμβάνονται στο ύψος κτηρίου.

Άρα η αντλία σου θα τοποθετηθεί «πάνω από το κτήριο» και εμπίπτει στη περίπτωση ιστ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 554
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

5 ώρες πριν, vagom said:

Νομίζω ότι οι οικίσκοι απόληξης κλιμακοστασίου έτσι κι αλλιώς δεν περιλαμβάνονται στο ύψος κτηρίου.

Άρα η αντλία σου θα τοποθετηθεί «πάνω από το κτήριο» και εμπίπτει στη περίπτωση ιστ.

 

Και πάλι όμως δεν ξεπερνώ το πραγματοποιημένο ύψος του κτιρίου. Δεν ξεπερνώ το ιδεατό στερεό της υφιστάμενης κατασκευής μου. Σωστά;
Μπορεί το ύψος κτιρίου στην Α.Ο. να μετράει μέχρι το δώμα, αλλά το ιδεατό στερεό διαμορφώνεται και από τον οικίσκο...ε; Κάποιος συνάδελφος αρχιτέκτονας...

Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, ΜανόληςΜα said:

.... αλλά το ιδεατό στερεό διαμορφώνεται και από τον οικίσκο...ε; Κάποιος συνάδελφος αρχιτέκτονας...

το ιδεατό στερεό διαμορφώνεται από πλάτος δρόμου υψος, μέγιστο ύψος, βάθος οικοπεδου κλπ.... ο οικίσκος και όλα τα άλλα δεν το διαμορφώνουν αλλά οφείλουν να μη προεξέχουν ....

οπότε το βασικό που πρέπει να προσέχεις είναι να μη υπάρχει σχεδόν τίποτα πέραν και άνω του ιδεατού στερεού.... 

Αν θυμάμαι καλά με ΓΟΚ ακόμα και οι διαφημιστικές πινακίδες είχαν πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 30/10/2018 at 11:49 ΠΜ, steve100 said:

Για την ΕΕΔΜΚ για θερμομόνωση πρέπει να εισάγουμε:

1.Αίτηση του ιδιοκτήτη (συντάσσουμε κάποια ή νοείται η εισαγωγή στο σύστημα;)

2. Βεβαίωση - Τεχνική Έκθεση Μηχανικού

3. Απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος  (Πρέπει να κάνουμε αίτηση στο  κτηματολόγιο  που έχει κόστος γύρω στα 20ευρώ ή αρκεί κάτι, από τα έγγραφα που του έχουν σταλεί του ιδιοκτήτη από το κτηματολόγιο ή από τα Τελικά στοιχεία κτηματογράφησης - Αρχικές Εγγραφές που μπορούμε να κατεβάσουμε από το ε-κτηματολόγιο)

4.Βεβαίωση του μηχανικού ότι δεν αλλοιώνονται οι όψεις, ότι δεν θίγονται τα φέροντα στοιχεία των όψεων και του κτιρίου καθώς και ότι τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξει

Το σύστημα μου βγάζει να ανεβάσω επίσης

5. Δήλωση ανάθεσης ανάληψης απαιτείται;

6. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη για ύπαρξη μετρητή ΔΕΗ;

7. Τίτλο ιδιοκτησίας στα στοιχεία κυρίου του έργου

8. Τέλος ζητάει στα βασικά στοιχεία και Α/Α έργου συστήματος αμοιβών

    Πως βγάζουμε αμοιβή στο ΤΕΕ για ΕΕΔΜΚ; Τι εργασίες εισάγουμε και με τι προϋπολογισμό;

έχει κάποιος κάποια άποψη

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, steve100 said:

έχει κάποιος κάποια άποψη

1. Μάλλον νοείται η εγγραφή της πράξης στο σύστημα από μέρους σου, με την εισαγωγή των στοιχείων των ιδιοκτητών.

2. Βεβαίωση - Τεχνική Έκθεση σύμφωνα με τη ΔΑΟΚΑ του ΦΕΚ 4520/Β/16.10.18

3. Είτε απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος στέλνεται από το Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες. Αν δεν έχει σταλεί αγοράζεται με 18.50€. Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη γι αυτά.
Παρ' όλ' αυτά αρκεί και βεβαίωση για την υποβολή της δήλωσης σύμφωνα με την ανωτέρω ΔΑΟΚΑ, στην οποία έχει πρόσβαση ο κάθε ιδιοκτήτης νομίζω μέσω του ktimanet.gr

4. Ναι χρειάζεται βάσει της ανωτέρω ΔΑΟΚΑ.

5. Να σου πω την αλήθεια, δεν το βλέπω πουθενά σαν απαραίτητο δικαιολογητικό ούτε στη ΔΑΟΚΑ ούτε στο προϋπάρχον Άρθρο 41 του 4495/17. Αλλά πάντα το βάζαμε σα συνημμένο στις ΕΕΔΜΚ όταν τις πηγαίναμε στην ΥΔΟΜ της πόλης μου. Οπότε συνεχίζω και θα συνεχίσω να το κάνω ανεβάζοντας ηλεκτρονικά αρχείο. Πάντως βάσει της νομοθεσίας όπως διαμορφώνεται με τα ανωτέρω ΦΕΚ δε φαίνεται να χρειάζεται πουθενά. Συνάδελφοι υπάρχει κάποια άποψη επ αυτού;

6. Δε μου έχει βγάλει κάποιο τέτοιο απαιτούμενο δικαιολογητικό εμένα. Δε νομίζω να μην το χω προσέξει. Μήπως το γεωτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου;

7. Ε ναι.

8.  Δεν έχω άποψη επ αυτού.

 

Γενικώς πάντως στο manual μηχανικού για τις e-Άδειες, στις σελίδες 17 και 18 λέει:

Παράθεση

3.2.6 Έλεγχοι/ Επιμέρους περιπτώσεις

Ανάλογα με τον επιλεγμένο τύπο αίτησης / πράξης εμφανίζονται στους «ελέγχους/επιμέρους περιπτώσεις» οι απαιτούμενες, σύμφωνα με τη νομοθεσία, μελέτες, έγγραφα και λοιπά στοιχεία. Στην αριστερή στήλη των υποχρεωτικών ελέγχων» περιλαμβάνονται οι υποχρεωτικές μελέτες και τα έγγραφα που αφορούν στο ακίνητο της αίτησης. Στη μεσαία στήλη των «επιμέρους περιπτώσεων» περιλαμβάνονται οι ειδικές περιπτώσεις ελέγχων, στοιχείων, εγκρίσεων και έγγραφων που τυχόν απαιτούνται για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τσεκάρονται από τον διαχειριστή κατά αποκλειστική του ευθύνη. Πατώντας πάνω σε κάθε επιμέρους ειδική περίπτωση εμφανίζονται στη δεξιά στήλη «οι σχετιζόμενοι έλεγχοι» δηλαδή οι μελέτες και τα έγγραφα που της αντιστοιχούν.

Σημείωση 1: Στη στήλη που περιλαμβάνονται οι υποχρεωτικοί έλεγχοι, ο διαχειριστής ανεβάζει τα έγγραφα που αντιστοιχούν στο ακίνητό του. Για τα έγγραφα που εμφανίζονται ως υποχρεωτικά, ενώ δεν απαιτούνται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο διαχειριστής ανεβάζει ενημερωτικό σημείωμα με την αιτιολόγηση της μη απαίτησής τους.

[...]

Σημείωση 2: Η λίστα των «υποχρεωτικών ελέγχων» δεν αντικαθιστά την πληρότητα και ο διαχειριστής μπορεί να υποβάλλει ότι πρόσθετο δικαιολογητικό/μελέτη κρίνει ότι απαιτείται για την αίτηση που υποβάλει στην επιμέρους περίπτωση «Λοιπά Έγγραφα» φέροντας αποκλειστικά ην ευθύνη των στοιχείων που υποβάλει.

Επίσης νομίζω ότι τόσο η ερώτησή σου όσο και οι όποιες απαντήσεις ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό το thread:

 

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη πηρά το πρωί στο κτηματολόγιο και μου είπαν ότι αυτά που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες δεν είναι αποσπάσματα κτηματολογικών διαγραμμάτων και ότι πρέπει να παραγγελθούμε. Επίσης βεβαίωση υποβολής δήλωσης ανεβάζουμε όταν είναι υπό κτηματογράφηση η περιοχή. Με άλλα λόγια μου είπε ότι πρέπει να αγοραστεί. Μόνο με 18,60. Πάρε κόσμε

Link to comment
Share on other sites

Άδεια μικρής κλίμακας για αντικατάσταση του λέβητα σε μονοκατοικία με αντλία πρέπει να βγει;Αυτόνομη θέρμανση ήταν αυτόνομη θα είναι και με την αντλία.

Ο νόμος λέει για εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης αλλά εννοεί γενικά ή για αυτούς που θέλουν να αυτονομηθουν στις πολυκατοικιες!

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο θέμα απαίτησης ΕΕΔΜΚ για την περίπτωση εγκατάστασης αντλίας θερμότητας για θέρμανση. Και αναφέρομαι στην περίπτωση αντικατάστασης π.χ λέβητα πετρελαίου σε υφιστάμενη εγκατάσταση με δίκτυο και σώματα, με αντλία θερμότητας αέρος - νερού. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε εξολοκλήρου εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης (κατηγορία λ) αλλά αντικατάσταση τμήματος αυτού. Οπότε δεν νομίζω να είμαστε υποχρεωμένοι σε έκδοση ΕΕΔΜΚ.

Ομοίως και σε αντικατάσταση του λέβητα με άλλου τύπου μονάδα (πελλετ, πετρελαίου συμπύκνωσης κλπ). Το κρίσιμο της υπόθεσης όμως είναι όχι να συμφωνήσουμε εμείς τι απαιτείται, αλλά τι θα ζητηθεί κατά τον έλεγχο πληρότητας για το πρόγραμμα, γιατί εκεί οι οδηγίες ορίζουν ότι ελέγχεται η ύπαρξη αδειών για τις παρεμβάσεις για τις οποίες απαιτείται, χωρίς να διευκρινίζει ποιες.

Οπότε δηλώνουμε ολοκλήρωση του έργου χωρίς ΕΕΔΜΚ και σε περίπτωση που μας ζητηθεί σαν πρόσθετο δικαιολογητικό τι κάνουμε;

Από την άλλη δεν είναι λύση η προληπτική έκδοση ΕΕΔΜΚ για όλες τις περιπτώσεις παρεμβάσεων γιατί τότε χρειάζεται μεγάλος όγκος δουλειάς (απλήρωτης) από μέρους μας, για να κάνουμε μελέτες θέρμανσης για όλα τα κτίρια και επιπλέον θα έχουμε και ασυμβίβαστο στην έκδοση Β ΠΕΑ για το πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

@tfekman & @dimosv

Απαιτείται ΕΕΔΜΚ για: " λ) εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης"

Οπότε συμφωνώ ότι δεν απαιτείται σε περίπτωση αντικατάστασης παλιού λέβητα από νέο λέβητα - σύστημα, ειδικά σε μονοκατοικίες.

Πόσο μάλλον όταν στα δικαιολογητικά του νέου ΦΕΚ (4520_Β) για την κατηγορία "λ" ζητάει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων πολυκατοικίας κλπ. σύμφωνα με το άρθρο 127 του Ν.4495/17.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι σε βάζει στο τριπακι να ψάχνεται χωρίς λόγο.Αυτο που όλοι μας θεωρούμε λογικό σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να θεωρηθεί παράτυπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.