Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου.


Taxkos

Recommended Posts

Πρόκειται να αλλάξω τα αλουμίνια και να βάλω θερμό πρόσοψη στα πλαίσια του προγράμματος εξοικονομώ.Τα παλιά ήταν συρόμενα χωνευτά. Θα ήθελα τα παράθυρα και τα μπατζούρια να είναι ανοιγόμενα αλλά λόγω μικρών μπαλκονιών τα μπατζούρια αναγκάζομαι να τα κάνω συρόμενα χωνευτά. Ποιό το νόημα όμως της εξωτερικής θερμομόνωσης όταν θα διατηρηθεί η τρύπα στον τοίχο; Έχει κάνει κανείς τέτοια πατέντα και θα είμαι οκ με το ανοιγόμενο μόνο παράθυρο. Επίσης ένα μόνο παράθυρο λόγω χώρου θα πρέπει να γίνει συρόμενο. Τα επάλληλα συρόμενα είναι θερμομονωτικά καλύτερα από τα χωνευτά συρόμενα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει καμια διαφορα το ανοιγομενο απ το συρομενο στο θεμα θερμομονωση. Το θεμα υπαρχει στην διεισδυση αερα που αν θες την γνωμη μου δεν ειναι και τοσο σοβαρο απο την στιγμη που αλλαζεις αλουμινια.

Φροντισε να γυρισει η θερμοπροσοψη και στους λαμπαδες για να εχεις λιγοτερες θερμογεφυρες και να χεις απο κοντα τα συνεργεια ειδικα αν το τελικο επιχρισμα ειναι ετοιμο - χρωματισμενο. Θελει καλο συντονισμο και προσοχη απ ολους για να μην εχεις γκρινιες....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι ειδικός αλλά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο, ότι το ανοιγόμενο σφραγίζει καλύτερα σε σχέση με τα το συρόμενο που σφραγίζει με βουρτσάκια κτλ. Τέσπα.... λαμπάδες εννοείς το πλαϊνό προφίλ των 10 περίπου πόντων του ενός τοίχου γιατί στον άλλο θα πέσει το παράθυρο. 

Link to comment
Share on other sites

Το ιδιο πραγμα λεμε, η διεισδυση αερα στα συρομενα ειναι μεγαλυτερη απ οτι στα ανοιγομενα...

Ακριβως....λαμπαδες εννοω τα πλαινα.....φροντισε να ενημερωσεις εγκαιρως και τον αλουμινα πριν παρει τα μετρα....:)

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μου δώσανε τιμή για 2φυλλη μπαλκονόπορτα ανοιγόμενη με συρόμενο μπατζούρι και σίτα Europa 5500, ανακρίσεις 3πλό κλείδωμα €1700. Μου φαίνονται υπερβολικά τα χρήματα. Τι γνώμη έχετε;

Link to comment
Share on other sites

Λογικα ειναι σε καποιο χρωμα ral ή ακομα χειροτερα και σε καποια  ειδικη βαφη αλλιως δεν δικαιολογειται τετοια διαφορα. Προφανως παιζει ρολο και το οτι εισαι μεσω εξ οικονομω...

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά είναι να μη μπλέξεις.....Κάνω ανακαίνιση τα τελευταία χρόνια την οποία έχει αναλάβει εταιρεία η οποία με κατευθύνει σε συγκεκριμένους μαστόρους. Τελικά μετά από γκάζια μου το ποσό έπεσε στα 1400€. 4 μπαλκονόπορτες έχω και επιδοτούμαι με 5700 οπότε κομπλέ. Δεν έχω κάποια ειδική βαφή. Ral προσφοράς στην τιμή του άσπρου. 

Edited by Taxkos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.