Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διέλευση του ΜΕΤΡΟ κάτω από πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας


 
DPSP

Recommended Posts

Σχετικά με την κατάσταση του φέροντος οργανισμού ενός κτιρίου από την αλλαγή των συνθικών θεμελίωσης και της αναδιάταξης των τάσεων στα φέροντα στοιχεία, μπορεί αυτή να εκτιμηθεί λαμβάνοντας πριν και μετά την διέλευση μετρήσεις με ειδικά όργανα και συγκρίνοντας. Είναι κάτι ανάλογο με την ενοργάνοση γεφυρών με εφαρμογή σε κτιριακό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ίσως να σε ενδιαφέρει το εξής: εκτελούσα δημόσιο έργο στην αρχή της οδού Αριστοτέλους στην Αθήνα όταν η διέλευση του μετρό προξένησε κάποια προβλήματα σε μία πολυκατοικία εκεί. Εμφανή, οπότε χωρίς ιδιαίτερους στατικούς ελέγχους, μάλλον σοβαρά. Νομίζω ότι η όλη ιστορία έληξε με την Αττικό Μετρό να αγοράζει την πολυκατοικία. Κόψε μία βόλτα στην περιοχή και κουτσομπόλεψε λίγο με τους μαγαζάτορες για να μάθεις ποια είναι η πολυκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Προφανέστατα το ακίνητο βρίσκεται πλησίον της πλατείας Κολωνακίου. Σημασία μεγάλη έχει το βάθος κατά το οποίο περνάει αυτή η γραμμή και επίσης ο αριθμός των υπογείων. Θεωρητικά υπάρχει κίνδυνος απαλλοτρίωσης εάν η γραμμή χτυπάει πάνω στα υπόγεια ή επηρεάζει ανεπανόρθωτα την στατικότητα του κτηρίου.

 

Θα είχε ενδιαφέρον αν γνώριζε κανείς το βάθος που περνάει η γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.