Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το Μεξικό φτιάχνει θαλάσσιο πάρκο μεγαλύτερο από την Ελλάδα


Engineer

Recommended Posts

Σε μία ιστορική απόφαση, πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά, η κυβέρνηση του Μεξικό αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου πάρκου θαλάσσιας ζωής στον κόσμο, καθώς η συνολική του έκταση θα ξεπερνάει αυτήν της Ελλάδας (131.957 τετραγωνικά χιλιόμετρα), αγγίζοντας τα 148.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η μεξικανική κυβέρνηση θα δεσμεύσει την τεράστια έκταση, που περιλαμβάνει το αρχιπέλαγος Revillagigedo, στον Ειρηνικό ωκεανό, απαγορεύοντας οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες στους χώρους της αλιείας και του τουρισμού, που θα πληγούν από αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με το World Economic Forum, στο πάρκο θα φιλοξενούνται δεκάδες είδη θαλάσσιων πλασμάτων που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως σαλάχια, θαλάσσιες χελώνες και διάφορα είδη φαλαινών και δελφινιών.

Η δημιουργία του αναμένεται να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ολόκληρο το αρχιπέλαγος Revillagigedo αποτελείται από ηφαιστειογενή νησιά, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται οι τεκτονικές πλάκες του Ειρηνικού με αυτή της Νοτίου Αμερικής.

san2-600-x-368.jpg

Το project αναμένεται να κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, όμως η χρηματοδότηση του «φαραωνικού» θαλάσσιου πάρκου θα γίνει από κοινού με διεθνείς οργανισμούς και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, που συνεχάρησαν τη μεξικανική κυβέρνηση για την ιστορική της απόφαση.

Τέλος, σημειώνεται πως η απόφαση αυτή του Μεξικό έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την απόφαση των αρχών στα νησιά Cook του Ειρηνικού (τα οποία υπάγονται στη βρετανική κοινοπολιτεία) να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο πάρκο θαλάσσιας ζωής στον κόσμο, έκτασης σχεδόν 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

 

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.