Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε πιλοτική λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών (e-άδειες δόμησης)


Engineer

Recommended Posts

19 ώρες πριν, archAD said:

Πολύ ωραίο θα ήταν αυτό, αλλά αν δεν κάνω λάθος και διορθώστε με, η ηλεκτρονική διαδικασία θα σε καλεί πάλι σε ραντεβού με υπάλληλο της αντίστοιχης ΥΔΟΜ οπότε η "εξυπηρετικότητα" θα είναι πάλι κατά την προτίμηση αυτού...

κατ' ελπίδαν κάθε φορά να πέσεις σε κάποιον που βγάζεις συνεννόηση!

Στο άρθρο 3 παρ.2 του Φ.Ε.Κ 3136/2018 (η γνωστή πρόσφατη Υ.Α για την ηλεκτρονική διαδικασία) αναφέρει ότι: 

.......Μετά την εισαγωγή όλων των απαραίτητων στοιχείων και την αποδοχή του δικαιώματος για χρήση, στατιστική επεξεργασία και κοινοποίηση του περιεχομένου των δικαιολογητικών και στοιχείων που υποβάλλει -με την επιφύλαξη της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της πνευματικής ιδιοκτησίας και των εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών-, το αίτημα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία και λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου. Από τη λήψη αριθμού πρωτοκόλλου, ο Διαχειριστής της Αίτησης (δηλαδή εσύ) δεν έχει πλέον δικαίωμα επεξεργασίας των στοιχείων της αίτησης. Το σύστημα εκδίδει αυτόματα την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας λαμβάνοντας μοναδιαίο αριθμό από το πληροφοριακό σύστημα και η έγκριση μεταφέρεται στον καθορισμένο από το ΥΠΕΝ διαδικτυακό τόπο, στον οποίο παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες στο έντυπο αυτής....

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, geox2 said:

giorgos 1987, έτσι όπως περιγράφεις ξεκίνησαν οι εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας απο την υπουργό που θέλησε να χτυπήσει την γραφειοκρατία και τις συντεχνίες (μάλλον η μία και μοναδική), στη πορεία όμως το πράγμα εξελίχθηκε όπως ισχύει σήμερα.

Απλά ξέρεις το ρωτάω, γιατί π.χ εμείς πρόσφατα θελήσαμε να βάψουμε την πρόσοψη του κτιρίου μου για να σβήσουμε γκράφιτι και διάφορα άλλα, το βάψιμο ήταν μέχρι 2.5 μέτρα από το έδαφος οχι ψηλότερα, το σπίτι είναι διατηρητέο οπότε λογικά χρειαζόταν ΕΕΜΚ. Το βάψαμε Αύγουστο που έλλειπαν όλοι. Αλλά μελλοντικά θέλω να είμαι νόμιμος, τώρα να πρέπει να τρέξω σε μηχανικό για άδεια σε τέτοια εργασία...... παραπάει λίγο. 

Link to comment
Share on other sites

giorgos 1987, όπως γνωρίζεις σήμερα όλες οι ΕΕΜΚ απαιτούν μηχανικό, όμως υπάρχουν και εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να απαιτείται έκδοση Ο.Α. ή ΕΕΜΚ ( άρθρο 30 Ν.4495/17).Άρα εσύ για να κοιμάσαι ήσυχος πρέπει να εξετάζεις πάντα σε πια περίπτωση υπάγονται οι εργασίες που πρόκειται να εκτελέσεις (το ότι πρόκειται για διατηρητέο προφανώς είναι το πρόβλημα στο θέμα που βάζεις).

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι παραπάει (και μάλιστα πολύ) να εκδίδουμε άδειες και εγκρίσεις για το πήδημα του ψύλλου γιατί έτσι ταίζουμε το τέρας της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Τέλος θα ήθελα να πώ ότι σύμφωνα με ένα παλιό σύνθημα, κάθε φορά που υπάρχει ένας νέος νόμος γεννιέται αυτόματα μια νέα τάξη παρανόμων........Απόλυτα σωστό κατά την γνώμη μου....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και για να προετοιμαζόμαστε....

Σε λίγο καιρό και τα τοπογραφικά των αδειών θα υποβάλλονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κτηματολογίου.

Σπεύσατε για απόκτηση ψηφιακής υπογραφής

Πηγή : Σεμινάριο ΤΕΕ για e-ΆΔΕΙΕΣ

Νίκος Παναγιωτόπουλος, Προϊστάμενος Δ/νσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας,
ΤΕΕ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/9/2018 at 5:42 ΜΜ, archAD said:

αλλά αν δεν κάνω λάθος και διορθώστε με, η ηλεκτρονική διαδικασία θα σε καλεί πάλι σε ραντεβού με υπάλληλο της αντίστοιχης ΥΔΟΜ

Δεν προβλέπονται ραντεβού. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις (δηλαδή στις οικοδομικές άδειες κατηγορίας 3), δεν θα εμπλέκεται καν υπάλληλος ΥΔΟΜ στην διαδικασία (ούτε ηλεκτρονικά δηλαδή).

Link to comment
Share on other sites

Πιλοτική λειτουργία τέλος ... πρέπει να ανοίξει καινούργια κατηγορία θεμάτων.

http://84.205.246.56/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=5901&language=el-GR

Όπως λέμε "ανοίξαμε και σας περιμένουμε".

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα στην οικεία ΥΔΟΜ πρωτοκολλήθηκαν πάνω απο 50-60 άδειες δόμησης για να προλάβουν την ηλεκτρονική έκδοση αδειών....χάος..

Έγινε κάτι παρόμοιο σε εσάς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.