Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

εγκατάσταση ρολογιού ΕΥΔΑΠ


holden

Recommended Posts

Έχω το έξης θέμα, ελπίζω να βρίσκομαι στη σωστή ενότητα:

Σε διώροφη μεζονέτα προστέθηκαν κάποια στιγμή άλλοι δύο όροφοι (με εσωτερική σκάλα), με αποτέλεσμα ο 1ος-2ος να είναι μία κατοικία, και ο 3ος-4ος άλλη μία. Στη συνέχεια, το 2010 έγινε ανακαίνιση στον 1ο-2ο και οι δύο όροφοι χωρίστηκαν, οπότε δημιουργήθηκαν δύο ανεξάρτητα οροφοδιαμερίσματα. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, οι εργασίες αυτές έγιναν χωρίς άδεια. Εγώ μένω στον 2ο και η παροχή της ΕΥΔΑΠ είναι κοινή με τον 1ο (ένα ρολόι - ένας λογαριασμός). Σημειωτέον ότι υπάρχει κι ένα κοινόχρηστο ρολόι στην πολυκατοικία για τον κήπο, καθώς και ξεχωριστό ρολόι για τον 3ο-4ο φυσικά.

Υπάρχει τρόπος να βάλω ξεχωριστό ρολόι για τον 2ο; Θα χρειαστεί να πληρώσω κάποιου είδους πρόστιμο από τη στιγμή που δεν υπάρχει άδεια, ή είναι εντελώς αδύνατο;

Εάν δεν υπάρχει κανένας τρόπος, φαντάζομαι ότι η μόνη επιλογή είναι να μπει ένας μετρητής στο διαμέρισμά μου. Σωστά;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μάλλον έπρεπε να βάλω την ερώτησή μου στην ενότητα "Θέματα ιδιωτών". Αν το κρίνουν σκόπιμο οι διαχειριστές, ας τη μεταφέρουν εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον οι εργασίες εγιναν προ 28.7.2011 μπορείτε με υπαγωγή στον ν.4495/17 να τακτοποιήσετε την αυθαιρεσία και να ζητήσετε νέες παροχές για το διαμέρισμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Να επαναφέρω την ερώτηση από @maranti με κάποια extra:

Ο.Ι. που προέκυψε από διαχωρισμό/διαμερισμάτωση (δηλωμένη με Ν.4178/13 και τροποποίηση σύστασης) δικαιούται νέο ρολόι ΕΥΔΑΠ? Θεωρώ πως ναι.

Για την σύνδεση από το φρεάτιο (πεζοδρόμιο) μέχρι την Ο.Ι. χρειάζεται νέος αγωγός (όδευση από πρασιά, κοινόχρηστο κλπ). Η εργασία αυτή χρειάζεται οικοδομική άδεια / ΕΕΔΜΚ? Δεν προκύπτει σαφώς από το Ν.4495/17.

Ωστόσο, αν γίνεται και αλλαγή χρήσης στην Ο.Ι. η διέλευση της νέας παροχής νερού από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ στην Ο.Ι. μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί "αλλαγή των τεχνικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους" (παρ.1, άρθρο 5, Ν.4067/12) και άρα χρειάζεται οικοδομική άδεια??

Έχει κάποιος συνάδελφος ασχοληθεί με τέτοια περίπτωση?

Edited by CivilKald
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.