Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβές μελετών στην Κύπρο


georgeone

Recommended Posts

Γεια σας ,

 

Σκεφτομαστε να χτισουμε σε ιδιοκτητο οικοπεδο μεχρι εδω καλα ....

Η πρωτη μας ενεργεια ηταν βαση τα λεγομενα ενος φιλου τοπογραφου να κανουμε ενα τοπογραφικο σχεδιο εδαφους μορφολογια κλπ , επισης μας συστισε σε μια Αρχιτεκτονα για να μας αρχισει τα σχεδια κλπ .

Την επισκευτηκαμε και μας ειπε για την διαδικασια την οποια ακολουθητε γενικως την εκφρασαμε τις επυθιμιες μας πως το θελουμε κλπ .

Στο θεμα τις αμοιβης ειθελα να σας ρωτησω εδω .....

Παιρνει 3% με την αρχη του εργου και ολοες της αδειες της οικοδομης το 3% ειναι βαση του κοσοτους τοθ σπιτιου που θα χτιστη δηλαδη αν κοστισει ας πουμε παραδειγμα 100000 παιρνει 3000.

Και επισης 3 % για επιβλεψη του εργου το οποιο αυτο το ποσο θα διαιρε8ει και 8α πληρωνετε με το μηνα ας πουμε το χτισημο θα παρει 12 μηνες για να τελειωσει θα πληρωθει σε δωδεκα μηνες, στην επιβλεψη μας ειπε οτι ειναι και ολα τα σχεδια που θα χρειαστουν για το ξυλουργο τα αλουμινια κλπ .

Αλλα στοιχεια που ισως βοηθησουν ειναι η κατοικια θα ειναι μεχρι 250 τετραγωνικα πανω κατω με υπογειο γκαραζ. Τοπος Λευκωσια- Κυπρος .

 

Η ερωτηση μου

 

Η τιμες της ειναι ενταξη δηλαδη 3 + 3 % = 6% επι συνολου κοστους εργου ??

 

Που κυμαινοντε η τιμες για ηλεκτρολογικα μηχανολογικα υδραυλικα σχεδια κλπ περιπου ?

 

Καθε σας απαντηση θα ειναι καλοδεχουμενη, βλεπετε ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα δεν χτιζουμε και καθε μερα !!!!!

Ενα σπιτακι θελουμε να κανουμε και δεν θελω να μας πιασουν στον υπνο !!!

 

Σας ευχαριστω για την φιλοξενια !!!

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο κάθε Μηχανικός κοστολογεί και αξιολογεί την εργασία του, όπως αυτός πιστεύει και εκτιμά ότι ανταποκρίνεται στην ποιότητα και στο εύρος αυτής.

Μην περιμένετε λοιπόν κάποιος και ειδικά συνάδελφος της Μηχανικού σας να σας πει από εδώ ότι αυτά που ζητάει εκείνη είναι λίγα ή πολλά.

Έχετε επίσης υπόψη σας ότι ο τρόπος υπολογισμού της αμοιβής για την έκδοση μιας οικοδομικής αδείας στην Κύπρο, διαφέρει σημαντικά από τον τρόπο υπολογισμού στην Ελλάδα όπου υπάρχει η οριζόμενη από το κράτος ελάχιστη αμοιβή, χωρίς όμως και εδώ να επιβάλλεται σε κάποιον να εισπράξει την ελάχιστη αμοιβή, αφού μπορεί να ζητήσει όποιο ποσό θέλει. Στην ευχαίρεια του πελάτη είναι να αποφασίσει.

Και στο φινάλε εάν δώσετε 100.000 ευρώ για το σπίτι σε μαστόρους και υλικά, είναι δυνατόν να σκέφτεστε τα 3.000 ευρώ της Μηχανικού σας, η οποία σας δημιούργησε από το μηδέν όλη σας την κατασκευή? Εγώ πάντως δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Για να έχετε μια τάξη μεγέθους η σοβαρή επίβλεψη, οργάνωση συνεργείων, μετακινήσεις άπειτα τηλ κτλ κτλ τιμολογείται περι τα 12 με 15% του κόστους του έργου, Συνεπώς τα 6% είναι ποσό αμελητέο.

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές για τα αρχιτεκτονικά στην Κύπρο συνήθως είναι πάνω από το 4% επί του πραγματικού προυπολογισμού του έργου. Αυτά περιλαμβάνουν την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης, την οργάνωση και συγκέντρωση όλων των υπόλοιπων μελετών, την έκδοση της άδειας και φυσικά την επίβλεψη.

Link to comment
Share on other sites

Με 6% επι του προϋπολογισμού είναι προτιμότερο να γίνει κανείς μπετατζής στην Κύπρο παρα μηχανικός. Πάντως, το μέσο όρο αμοιβών μελέτης και επίβλεψης στην ΕΕ ξεπερνά το 12%.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ποσοστό 6% είναι πολύ καλό για την αμοιβή. Επίσης επειδή ζω και εργάζομαι στη Κύπρο διευκρινήζω ότι το 6% δεν είναι μόνο η αμοιβή του Αρχιτέκτονα αλλά και του Πολιτικού Μηχανικού (το λιγότερο). Θέλω όμω να συστήσω να διευκρινηστούν από την αρχή ΟΛΕΣ οι λεπτομέρειες. Δηλαδή τι ακριβώς περιλαμβάνει το 6%. π.χ. τα σχέδια της κατασκευής θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για κουζίνα, ερμάρια κλπ ή αυτά θα φαίνονται μόνο στις κατόψεις ; Περιλαμβάνεται ηλεκτρολογική και μηχανολογική μελέτη, περιλαμβάνεται (έστω και απλή) μελέτη θερμομόνωσης; Τώρα θα μου πείτε όλα αυτά με 6% ; ! Και έχετε δίκαιο απόλυτα αλλά ο πέλάτης πρέπει μα ξέρει από πριν τι ακριβώς θα πάρει και ο Αρχιτέκτονας/Μηχανικός θα πρέπει αν εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες στον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 6 years later...

Καληςπερα, Σκέφτομαι να αναλάβω την αρχιτεκτονική μελέτη για δυΟ κατοικίες στην Κύπρο. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος που εχει δουλέψει εκεί ή εχει γνώσεις επι του θέμα να με κατατοπίσει για τις αμοιβές. Βάση των σημερινών δεδομένων.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.