Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου θα αυξάνεται κατά 1,6% ετησίως έως το 2023


Engineer

Recommended Posts

Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,6% ετησίως κατά μέσο όρο για τα επόμενα πέντε έτη, με την ανάπτυξη των ασιατικών αγορών να αποτελεί τον κύριο παράγοντα για αυτό, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την παγκόσμια βιομηχανία φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου θα ανέλθει σε περίπου 4,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μέχρι το 2023, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει το 37% της παγκόσμιας αύξησης της κατανάλωσης μεταξύ 2017 και 2023.

Η Κίνα θα είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος παράγοντας για την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και της ισχυρής πολιτικής υποστήριξης για τη βελτίωση της εγχώριας ποιότητας του αέρα.

«Η Κίνα, της οποίας η αγορά αυξήθηκε κατά το εντυπωσιακό 15% το 2017, με ένα ισχυρό πρόγραμμα μετάβασης από γαιάνθρακα σε φυσικό αέριο στον οικιακό και τον βιομηχανικό τομέα, αναμένεται να συνεχίσει να ηγείται της αγοράς με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8% τα επόμενα πέντε χρόνια», αναφέρει η έκθεση του οργανισμού.

Αναμένεται επίσης ότι μέχρι το 2019 η Κίνα θα γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο, εισάγοντας 171 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά φυσικού αερίου ετησίως έως το 2023, καθώς η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας δε θα καταφέρει να ακολουθήσει τους ρυθμούς αύξησης της κατανάλωσης.

Μαζί με την Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και ορισμένες άλλες αναδυόμενες ασιατικές αγορές αναμένεται να καταναλώνουν όλο και περισσότερο φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια.

Η Βόρεια Αμερική και η Μέση Ανατολή, αν και είναι περιοχές υψηλής παραγωγής φυσικού αερίου, θα σημειώσουν επίσης αυξημένη ζήτηση για βιομηχανικό αέριο, προκειμένου να διατηρηθεί η ανάπτυξη της πετροχημικής βιομηχανίας τους.

Μάλιστα, η έκθεση αναφέρει ότι ο κλάδος της βιομηχανίας αναμένεται να αντικαταστήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ως ο βασικός παράγοντας της παγκόσμιας ανάπτυξης της αγοράς φυσικού αερίου.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.