Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη δρόμου εκκρεμεί από το 1980


Ελένη Μ.

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα μου ήταν αρκετά χρήσιμη η έμπειρη γνώμη σας σχετικά με το ζήτημα που αντιμετωπίζω. Έχουμε λοιπόν ένα οικόπεδο ενός στρέμματος περίπου, εντός οικισμού, το οποίο περιέχει δυο κατοικίες νόμιμες, χτισμένες μεταξύ 1975-77. Από το 1980-81 έχει γίνει πρόβλεψη για διάνοιξη νέας δημοτικής οδού και κατάργησης αυτής που εφάπτεται τώρα του οικοπέδου, η οποία θα περνάει μέσα από το οικόπεδό μας και μέσα από την μια οικία. Πριν χρόνια είχε ρωτήσει ο παππούς μου στον δήμο σχετικά με δυνατότητα αποζημίωσης, μιας και τότε κατοικούσε ο ίδιος στο σπίτι που (κάποτε) θα απαλλοτριωνόταν, και του είχαν πει ότι δε θα δικαιούται(όταν φτάσει εκείνη η ώρα) επειδή θα πάρουν αξία τα δυο χωριστά οικόπεδα που θα προκύψουν!

Ο παππούς πλέον έχει πεθάνει, βέβαια το θέμα με την διάνοιξη του δρόμου έχει παγώσει εδώ και 38 χρόνια και πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλα 138 αφού ο δήμος πλέον δεν έχει λεφτά(έχει ήδη μείνει στη μέση εδώ και μια δεκαετία άλλο έργο επέκτασης οδικού δικτύου).

Σκεφτόμουν, λοιπόν, αν έχω το δικαίωμα - κι αν αξίζει και το ρίσκο - να εκμεταλλευτώ για ιδιοκατοίκηση την οικία που κάποτε(ίσως και σε 100 χρόνια) θα απαλλοτριωθεί. Να φέρω δηλαδή μηχανικό να την ελέγξει και να γίνει όποιο αναγκαίο φρεσκάρισμα και ανακαίνιση χρειαστεί. Αν αυτό δεν επιτρέπεται ή δε συμφέρει, υπάρχει κάποια ενέργεια που θα μπορούσε να κάνει η οικογένειά μου, όπως π.χ. ένσταση ως προς την διάνοιξη του δρόμου; Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το έργο αυτόματα αφού δεν υλοποιήθηκε μετά το πέρας τόσων δεκαετιών;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.