Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομοθεσία περί όμορων οικοπέδων


ikarnaris

Recommended Posts

Πέραν του Κτιριοδομικού Κανονισμού και του ΓΟΚ, γνωρίζετε αν υπάρχει λοιπή (τεχνική) νομοθεσία που να καθορίζει υποχρεώσεις μεταξύ όμορων οικοπέδων?

----------

κάποιος? κάποια? κάποιοι?

Link to comment
Share on other sites

thx για το ενδιαφέρον βασικά.

 

έψαξα σε κτιριοδομικό και ΓΟΚ (Δ, τοίχοι στα κοινά όρια οικοπέδων, απορροές ομβρίων) και ρωτάω μήπως ξέρει κανείς κάτι παραπάνω..Σε τεχνικό πάντα πλαίσιο, για λοιπά αρμόδιοι σίγουρα οι δικηγόροι και τα δικαστήρια

Link to comment
Share on other sites

η ερώτηση συνεχίζει να είναι πολυ γενική

δεν ξέρουμε που να επικεντρωθούμε

 

έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

με λένε γιάννη κ είμαι καλά...χεχεχε

 

ναί όντως δεν κατάφερα να περιγράψω το θέμα μου ικανοποιητικά καθώς με την ευκαιρία θα ήθελα να μάθω και γενικότερα κάποια πράγματα...

 

πρόβλημα υπάρχει μεταξύ ομόρων οικοπέδων (οικ.<2000 κατ.) σε ότι αφορά την υποχρέωση κατασκευής περίφραξης στο κοινό όριο, με το ένα οικόπεδο να είναι σε αρκετά ψηλότερο επίπεδο από το άλλο. Το 2ο κυριολεκτικά έχει 2η σκεπή από τα χώματα του πρώτου. Ταυτόχρονα υπάρχει και διαφωνία ως προς αυτό καθεαυτό το κοινό όριο. Ερώτηση : Αν το όριο μετακινηθεί έστω 1m από την υπάρχουσα κατάσταση (το κτίσμα έχει κολλήσει στο πίσω και πλάγιο όριο) θα έχει πρόβλημα πλέον με το Δ??

 

ευχαριστώ τους συμμετέχοντες

Link to comment
Share on other sites

...Το 2ο κυριολεκτικά έχει 2η σκεπή από τα χώματα του πρώτου...

 

Σόρυ, δεν το καταλαβαίνω. Εννοείς ότι το επίπεδο του ψηλότερου οικοπέδου βρίσκεται στη σκεπή του διώροφου(?) κτηρίου του χαμηλότερου οικοπέδου?

 

Πάντως αν (εκ των υστέρων) ''μετακινηθεί'' το όριο 1 μ. δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πάει να λύσει - διότι το κτήριο μετατρέπεται σε αυθαίρετο λόγω λάθους Δ (που εδώ πρέπει να είναι 0 ή 2,50...αν δεν ισχύει κάτι άλλο).

 

Και στην τελική πώς χτίσανε χωρίς να έχουν τελικά όρια? Μιλάμε για παλιά κτίσματα? Οπότε ίσως το Δ να μην παίζει μεγάλο ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

φίλε κατ'αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον (η μαμμμμμά μου έλεγε να μην παραλείπω ΠΟΤΕ να λέω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσους με βοηθάνε κ να το θυμάμαι ΠΑΝΤΑ-με κίνδυνο τη γραφικότητα λέω εγώ...)

 

όντως έτσι είναι!

 

Το χειρότερο είναι ότι ΚΑΙ τα 2 οικόπεδα έχουν τοπογραφικό πατιτούρα (1999) απ'τη διανομή. ΑΙΣΧΟΣ. Σ Υ Χ Ν Ο Τ Α Τ Ο φαινόμενο στα μέρη μας, αγαπητέ!

 

Το δε οικόπεδο στο χαμηλότερο επίπεδο (ενάγων) έχει 2 (!!!) οικοδομικές άδειες, με τη 2η να είναι από την ΥΑΣ. Δεν έπρεπε απλά να γίνει ενημέρωση?? Το εμβαδό που αναγράφεται (από διανομή παρακαλώ) είναι λάθος, το κτίριο είναι διαφορετικά τοποθετημένο απ'ότι στην άδεια κ ταυτόχρονα έχει και αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από αγροτική αποθήκη σε κατοικία. Να θυμίσω ότι όλα αυτά είναι του ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ?????

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να σημαίνει ότι χαρακτηρίζω τον ενάγοντα είναι δικαίωμα όλων (ακόμη και των ηλιθίων) να κάνουν μηνύσεις.

 

Γενικά στα οικόπεδα με μεγάλη υψομετρική διαφορά είθισται το όριο να βρίσκεται στην ακμή (εκεί που αλλάζουν τα επίπεδα). Τώρα στις διανομές τί κάνανε δεν ξέρω αλλά αρκεί να αναφέρετε στον ενάγοντα ότι θα πληρώσει μαζεμένα πρόστιμα διάρκειας δέκα σχεδόν ετών για να σωπάσει. Βέβαια εγώ προσωπικά θα του την έκανα τη ζημιά στην Πολεοδομία (βλ. καταγγελία) αλλά είμαι και κακός άνθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

μου έχει τύχει να προειδοποιώ τον x,y,z πελάτη μου ότι αυτό που πάει να κάνει θα του βγεί ΧΡΥΣΟ αλλά δεν με έχουν ακούσει..Κυρίως στα χωριά, αυτά που συμβαίνουν για 10 πόντους είναι τραγικά.

 

κ εκεί που έλεγα ότι η δουλειά αυτή θα είναι μια απλή μέτρηση για να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, να που ψάχνω ΓΟΚ, Κτιριοδομικούς και αυθαίρετα.. Είμαι κακός, ε???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.