Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκλεισαν βιβλία σχεδόν 200.000 επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

nic   κανενας  δεν  νοιαζεται  τωρα  σε  μερικα  χρονια   δεν  θα  λες  το  ιδιο

το  συστημα  είναι  θνησιγενες  και είναι  ζητημα  2-3  ετων  να  αλλαξει 

προκρινει  την  φοροδιαφυγή  και  την  εισφοροδιαφυγή  και  την  μειωση  εσοδων  για  το  κρατος

τιμωρει  εκεινον   που  θα  δηλωσει  όλα  του  τα  εισοδηματα  και  ευνοει εκεινον 

που  κρυβει  εισοδηματα ,  εξαλλου  η  υψηλη  φορολογια  που  εχει  η  ελλαδα  είναι  ζητημα 

μερικων  ετων  να  σκασει  την  οικονομια  σαν  μπαλονι   πιθανότατα με  νέο  σκληροτερο  μνημονιο  , νεα  αυξηση  φορολογιας

η  στιγμη  που  θα  σκασει  είναι  εκεινη  κατά  την  οποια  θα  ξεκινσει  μια  νεα  κριση  του  παγκοσμιου  οικονομικου  συστηματος

επισης  είναι  θνησιγενες  το  ελληνικο  συστημα  γιατι  αδικως  φορολογει  δυσαναλογα  τα  υψηλα  εισοδηματα   χωρις  καμμια  ανταποδοτηκοτητα

οποιοι  το  σκεφτηκαν  είναι  ανόητοι  μην  πω  τιποτα  χειροτερο

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ποιος  ειπε  παραπανω  ότι  η  ελλαδα  επενδυει  στην  παιδεια

 

τοσα  πολλα  επενδυει  που  είναι  τελευταια  σε  ερευνα   η  στις  τελευταιες  θεσεις  παγκοσμίως

από  παραμυθια    των  αμφιθεατρων  χορτασαμε  .

δεν  επενδυεις  ετσι  στην  παιδεια  ανοιγοντας  τμηματα  για  να  βολεψεις  ψηφοφόρους 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως σωστά ανέφερε συνάδελφος παραπάνω, θέλουμε δεν θέλουμε συγκαταλεγόμαστε στους επιστήμονες.. Για τον λόγο που δεν λέμε "σε αυτό το δοκάρι περίπου τόσο οπλισμό", "αυτό το γήπεδο μου μοιάζει περίπου τόσα τμ" "οι τάδε αυθαιρεσίες μπαίνουν μάλλον στην τάδε Κατηγορία και με περίπου τόσα τετραγωνικά"...δεν πρέπει να νομίζω να παραθέτουμε αίολους ισχυρισμούς...
Τα δεδομένα δείχνουν ότι μολονότι είμαστε στον πάτο σχεδόν ως ποσοστό του ΑΕΠ επί της έρευνας/παιδείας  ..τα τελευταία χρόνια η καμπύλη στις επενδύσεις αυξάνεται ..
και η αύξησή της δεν είναι αμελητέα..Τα μαθηματικά λένε ότι αν από το 0.59 φτάσεις στο 1,00 σε 6 χρόνια έχεις κάνει ένα μικρό άλμα (+70%), την στιγμή που οι μέσοι όροι είναι σχεδόν σταθεροί

image.thumb.png.ac840ee514750276b2ba2926fe905838.png

Φυσικά μπορεί να μην είναι του Έλληνα φορολογούμενου αποκλειστικά τα λεφτά... αλλά συν-επενδυσεις Ευρωπαικών κεφαλαίων (πχ ΕΣΠΑ)... (100% απορόφηση ΕΣΠΑ /eu Social Funds)

Ομοίως και σε άλλους τομείς που θεωρούμε οτι είμαστε στον πάτο ..μάλλον τα πάμε καλύτερα απ οτι νομίζουμε (αν και δεν φαίνεται η ημερομηνία είναι σίγουρα μετά το 2013..ίσως και περσινή)
image.thumb.png.ae40ef6cab67bc7f4b1fb46567c5e4cb.png

Ακόμη και έτσι όμως το να χρησιμοποιούμε (εμεις ως μηχανικοί /επιστήμονες) ισσοπεδοτικές αστήρικτες θέσεις και ευφηολογήματα (όπως κάνουν όλα τα ΜΜΕ πχ, για να κερδίζουν τηλεθέαση κλπ)..μάλλον συνάδει με κουβέντες σε καφέ (Φυσικά και το φόρουμ είναι ένας χώρος ελαφράς συζήτησης, αλλά να, υποτίθεται οι συμμετέχοντες ανηκουν στα  άνω τεταρτημόρια της κανονικής κατανομής και όχι στο  κατώτερα σε οτι αφορά την εκπαίδευση και κατάρτιση)
Γίνεται φυσικά αντιληπτό οτι είμαστε κατυφείς για χίλιους λόγους ο καθένας και κυρίως για τα οικονομικά μας..Αλλά δεν αρκεί νομίζω από μόνο του για να είμαστε ατεκμηρίωτοι σε δηλώσεις μας (Εστω και ανώνυμες).
Και παρακαλώ να μην θεωρηθεί οτι τα βλέπω όλα σούπερ, ή οτι υποστηρίζω τους κυβερνώντες και στρογγυλεύω όλες τις γωνίες.. Προσπαθώ απλά να σκέφτομαι και να τοποθετούμαι στηριζόμενος σε γεγονότα και δεδομένα..

ΠΗΓΕΣ

https://data.oecd.org/rd/gross-domestic-spending-on-r-d.htm

https://virchowvillerme.eu/research/other-fields-of-research/

https://data.europa.eu/euodp/data/dataset/funds-absorption-rate

Edited by MHD
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επειδή και εγώ δεν επιθυμώ να είμαι αναξιόπιστος παραθέτω τις βάσεις που ανέφερα για εισαγωγή σε πολυτεχνείο.

Μια διόρθωση. Είναι ακόμη χαμηλότερες από 5!

Επίσης, αυτό περί άνω τεταρτημορίου μου θύμησες τα λόγια ενός συναδέλφου-προ κάποιων ετών. Εποχές με απεργίες

για κατάργηση συλλογικών κλπ. "Α φίλε με συγχωρείς, εγω δεν εχω σχέση. Εγω δε θα γίνω εργάτης...". Σήμερα ο φίλος

εργάζεται σε άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές, 12ωρο για 1,5 βασικό μισθό το μήνα!

1.jpg

2.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όταν προ ετών η Κουτσίκου προωθούσε το 10 σαν minβάση για την εισαγωγή,  ξεσηκώθηκε όλος ο Θεσσαλικός καφετεριόκαμπος και με τους ιδιοκτήτες φοιτητικών διαμερισμάτων εκεί  να κάνουν  παράσταση κλαυθμού και οδυρμού επί των "δικαίων αιτημάτων" τους  στο Υπουργείο

"Κατεβάστε τις βάσεις να πουλάμε σουβλάκια και φραπόγαλα στις πλατείες και να γεμίζουμε τα σπίτια μας με σαίνια του 5 και του τέσσερα ...!!"

Τελικώς πράγματι η εκπαιδευτική πολιτική πέρασε στα χέρια των σπιτονοικοκυρών, των καφετεριάκηδων και των κεμπαπτζήδων...! 

Απ΄τις κατάρες τους  έφτασαν (θα λεγε κανείς .....) να κάνουν την Κουτσίκου Κουτσή ...

(με όλο τον σεβασμό μου για το  τραγικό της πάθημα)

Τώρα πλέον βλέπουμε και το 0,6 στους Πολ. Μηχ. Ξάνθης..... :shock:

Συμπέρασμα:

Η κρέμα φεύγει έξω,

μένει μέσα ο κατιμάς,

ντου μας κάνουν...,

κι όλο εκεί το παν...

να 'ρθούνε να δουλέψουν..

μηχανικοί απ΄το Πακιστάν...!

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ως κοινωνία καταβροχθίσαμε τη Κουτσίκου, τον Γιαννίτση, τον Μητσοτάκη κλπ, αφοδεύσαμε 3 μνημόνια και ακόμα δεν καταλάβαμε τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Κάθεστε και σκάτε για τα ελληνικά πανεπιστήμια, όταν ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να πάει εξωτερικό και να γυρίσει Πολιτικός Μηχανικός.

Κατά τ'άλλα, είναι ένα δημοσίευμα με απόλυτη πολιτική αναφορά, και καθώς όλοι ξέρουμε τι έγινε στο τέλος του 2016 με τα κλεισίματα βιβλίων, είναι ανάξιο περαιτέρω ανάλυσης.

Δεν βλέπω καν τον λόγο να διαβάζει κανείς την συγκεκριμένη εφημερίδα πλέον.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, laxanos said:

Επειδή και εγώ δεν επιθυμώ να είμαι αναξιόπιστος παραθέτω τις βάσεις που ανέφερα για εισαγωγή σε πολυτεχνείο.

Μια διόρθωση. Είναι ακόμη χαμηλότερες από 5!

Επίσης, αυτό περί άνω τεταρτημορίου μου θύμησες τα λόγια ενός συναδέλφου-προ κάποιων ετών. Εποχές με απεργίες

για κατάργηση συλλογικών κλπ. "Α φίλε με συγχωρείς, εγω δεν εχω σχέση. Εγω δε θα γίνω εργάτης...". Σήμερα ο φίλος

εργάζεται σε άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές, 12ωρο για 1,5 βασικό μισθό το μήνα!

 

 

Αγαπητέ συνάδελφε... μου φαίνεται οτι κάποιο λάθος αρχείο κατέβασες..ή δεν ήταν απο αρμόδια πηγή (Υπουργείο Παιδείας)

Και ενώ είμαι σίγουρος οτι έγινε απο απλή αβλεψία και όχι με πονηρό σκοπό προς έναν παρατηρητή του φορουμ μας.. Δηλώνω οτι είναι όντως πιθανή η παρεξήγηση (αν δεν υπάρξουν οι διευκρινήσεις που θα γράψω αμέσως παρακάτω).
Υποψιάζομαι οτι όταν ανέφερες σε παλιότερο ποστ, "όταν σε 'κεινα τα χρόνια κάποιος με 17 έμενε εκτός ενώ τώρα μπαίνει με 5", θα έπρεπε να αναφερόσουν σε όμοιες λίστες ..(την λεγόμενη γενική σειρά ) υπάρχουν και οι 10% και οι Έλληνες εξωτερικού και οι Έλληνες θρησκευτικών μειονοτήτων και λοιπά.. με τους οποίους μάλλον και έκανες την σύγκριση ..Και όντως ακούγεται εντυπωσιακό το ΤΟΤΕ με 17 και ΤΩΡΑ με 5!!!
Αλλά νομίζω είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να συγκρίνουμε την γενική σειρά του ΤΟΤΕ με τις ειδικές κατηγορίες του ΤΩΡΑ..(δεν ξέρω σε ποιά χρόνια αναφερώσουν ..αλλά σίγουρα και τότε θα είχε ειδικές ομάδες/κατηγορίες υποψηφίων).
Οπως θα δεις και σε ακόλουθη παράθεση η ΓΕΝΙΚΗ σειρά ΣΗΜΕΡΑ εξακολουθεί να έχει σχετικώς υψηλές βαθμολογίες.. (εως 13 στα περιφερειακά πανεπιστήμια ...) και φυσικά ξαναλέω είναι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ..αν μια σχολή/επάγγελμα δείχνει να διέρχεται κρίση (καλή ώρα οι ΠΟΛ ΜΗΧ) ..είναι απόλυτα λογικό να ΜΗΝ την επιθυμούν τόσοι πολλοί...
Ξαναθυμίζω ..οτι αυτό το "δώρο" της πολιτείας στις συγκεκριμένες ειδικές ομάδες του πληθυσμού, είναι δίκοπο μαχαίρι, διότι το να ΜΠΕΙΣ σε μια σχολή ΕΥΚΟΛΑ ..δεν εξασφαλίζει οτι θα ΒΓΕΙΣ κιόλας αν δεν έχεις τα προσόντα/δεξιότητες (είχα τουλ 4-5 φίλους/συμφοιτητές που δεν τα κατάφεραν να τελειώσουν ΠΟΤΕ)..
image.thumb.png.1d6b5f53af3948cf2277a98974bfaabe.png

ΥΓ ..όντως τραγικό για τον εν λόγο με 12ωρο και 1,5 βασικό μισθό ..Αλλά τουλάχιστον δεν δίστασε να ακολουθήσει το "η δουλειά δεν είναι ντροπή" πολλά Μπράβο του!
Με κάθε εκτίμηση

Φιλικά MHD

Link to comment
Share on other sites

Σε συτο χρηματιστήριο που λες, κάποιοι για δεκαετίες επένδυαν το επιχείρημα ότι οι ψηλές βάσεις στις πανελλήνιες αυτοδίκαια τους θεοποιούν και κανείς άλλος δεν είναι αντάξιος τους. Τουλάχιστον πλέον ο βασιλιάς είναι γυμνός...

 

@MDH συγχαρητήρια που χρησιμοποιείς πηγές για να υποστηρίξεις αυτά που αναφέρεις. Μακάρι να το βλέπαμε και από άλλους.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Αντιλαμβάνομαι την πικρία σου. Έχω ακούσει και γώ τέτοιες δηλώσεις για την ανωτερότητα των ΑΕΙ έναντι των ΤΕΙ, και δεν με βρίσκουν σύμφωνο.
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι οτι τα Πολυτεχνεία ΑΕΙ, προσπαθούν και δίνουν όλο εκείνο το φάσμα και βάθος των γνώσεων ωστε οι απόφοιτοι τους να είναι σε θέση να πραγματευτούν σύνθετα έργα ειδικών απαιτήσεων. Αλλά στην στενή πραγματικότητα αν ένα κτίριο κατοικίας 2όροφο (ή πολυόροφο συμμετρικό) το σχεδιάσει ένας απόφοιτος των ΤΕΙ ή των ΑΕΙ ..μικρή σημασία έχει..(και οι δυο το FESPA θα χρησιμοποιήσουν (ή ανάλογο) ίσως ακόμη και να δώσουν τα στατικά κατ αποκοπή έξω και ίσως, αν ο των ΤΕΙ έχει μεγαλύτερη εμπειρία μπορεί να το κάνει και καλύτερα). Αλλά πχ τη στέγη του νέου κτιρίου στο πάρκο Σ Νιάρχος, υποψιάζομαι οτι ήταν λίγοι αυτοί που μπορούσαν να την σχεδιάσουν (ακόμη και μεταξύ των αποφοίτων ΑΕΙ) {και ειλικρινά θα χαιρόμουν να μου πουν οτι υπήρχαν και απόφοιτοι των ΤΕΙ στην ομάδα που το κανε...αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος}
με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω.
 

Αν ..λέω αν.. ξανα  ήμουν 17 χρονών θα το σκεφτόμουν εξαιρετικά σοβαρά να ακολουθήσω το μονοπάτι μέσω των ΤΕΙ και ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό στον τομέα ειδικευσής μου, για οικονομία χρόνου και χρημάτων... αλλά η διάσταση του χρόνου είναι μιας διευθύνσεως δυστυχώς..

Edited by MHD
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.