Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στα 1.000 ευρώ το πρόστιμο για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

Αυτός ο ΚΑΔ ενέχει την εμπορική ιδιότητα (οπότε αν ενέπιπτες στην  περ. στ' παρ.2 αρ.12 ν.4172/13 πιθανόν να σου δημιουργήσει θέμα στην φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2018). 

Ίσως αυτό είναι και η αιτία που έφυγε το μήνυμα. Ίσως να γράφω και βλακείες. Δηλαδή να έχουν ενεργοποιήσει στην εφαρμογή μέχρι στιγμής τους ΚΑΔ που έχουν καθαρά εμπορική ιδιότητα.

Η ουσία είναι ότι τον χαρακτηρισμό-ορισμό ως επαγγελματικό λογαριασμό τον κάνει η τράπεζα εφόσον αποδεχθεί την άιτησή σου για τέτοιου τύπου λογαριασμό και τα δικαιολογητικά για άνοιγμα τέτοιου. π.χ. ως ιδιώτης δεν ανοίγεις επαγγελματικό λογαριασμό, διότι δεν έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά...αυτονόητο. Αν πας να δηλώσεις στην εφαρμογή μη χαρακτηρισμένο ως επαγγελματικό λογαριασμό από την τράπεζα (π.χ. ταμιευτηρίου) θα φάει πόρτα. Αυτό γιατί ο λογαριασμός επιβεβαιώνεται από τον εκδότη-τράπεζα, ότι είναι χαρακτηρισμένος ως επαγγελματικός και σε αντίθετη περίπτωση εμφανίζεται απόρριψη  στην εφαρμογή.
Οπότε θεωρητικά και πρακτικά η ΑΑΔΕ σου λέει ότι οι συναλλαγές που κάνεις μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου και πρακτικά από εκεί θα αντλώ την πληροφορία για τα έσοδά σου, ενώ καταθέσεις από επαγγελματική δραστηριότητα π.χ. σε ταμιευτηρίου μπορούν να τα αντιμετωπίσω κάααπως !!!! διαφορεεεετικααααα !!!!

Από τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΑΔΕ
"Εισαγωγή
Στη Δ.ΗΛΕ.Δ. υλοποιήθηκε web based εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Λογαριασμών (Ε.Λ.). Η επιχείρηση (υπόχρεος) δηλώνει στη Φορολογική Διοίκηση τον/τους Ε.Λ., όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.
[...]"

Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Στην εφαρμογή δήλωσης του επαγγελματικού λογαριασμού δηλώνονται οι τρέχοντες ενεργοί επαγγελματικοί λογαριασμοί και διαγράφονται οι μη ενεργοί σύμφωνα και με την νέα ΚΥΑ. Οπότε εκεί φαίνεται η τρέχουσα κατάσταση με τους ενεργούς επαγγελματικούς λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. είχες δηλωμένο μεταξύ των άλλων επαγγελματικών λογαριασμών και έναν που την επόμενη εβδομάδα θα τον κλείσεις, τότε αυτόν πρέπει να τον αφαιρέσεις όταν τον κλείσεις. Οπότε εμφανίζεται και το ιστορικό και αιτιολογία των μεταβολών των επαγγελματικών λογαριασμών, που υποτίθεται ότι η ΑΑΔΕ θα μπορεί να γνωρίζει την τρέχουσα κατάσταση ενεργών των λογαριασμών μας και να έχει μια συνολική εικόνα του  ιστορικού των μεταβολών τους. Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής "Οι λογαριασμοί που εισάγονται από τους Χρήστες (σε μορφή ΙΒΑΝ) αποστέλλονται καθημερινά στους αντίστοιχους εκδότες, οι οποίοι ελέγχουν την ορθότητά τους (π.χ. υπαρκτός λογαριασμός, ο λογαριασμός ανήκει πράγματι στο χρήστη που τον δηλώνει κ.ά.)."

Στο Ε3 δηλώνονται οι επαγγελματικοί λογαριασμού που υπήρχαν ενεργοί οποιαδήποτε στιγμή στο έτος χρήσης, ανεξάρτητα αν π.χ. κάποιος έκλεισε στο έτος χρήσης.

Η φιλοσοφία είναι διαφορετική .... η ανοησία παραμένει ίδια.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

georgegaleos και συμπληρώνοντας στα πολύ σωστά  (+1) ...

το Ε3 είναι πληροφοριακού χαρακτήρα για αυτά τα στοιχεία, δηλαδή τα δηλώνουμε κουτσομπολίστικα και όχι επίσημα !!!  ...αλλά το πρόστιμο για ψευδή στοιχεία δεν είναι καθόλου κουτσομπολίστικο!!!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δηλ οποιαδήποτε πληρωμή λαμβάνουμε πρέπει οποσδήποτε να κατευθύνεται μόνο στον/τους επαγγελματικό λογαρισμο΄/ούς.

Το ίδιο ισχλυει και για τις πληρωμές, δηλ ότι πληρώνεται/μεταφέρεται  από εκεί πρέπει να αφορά επαγγελματικές δαπάνες και μόνο?

Link to comment
Share on other sites

από εδώ δεν μπαίνουμε στην εφαρμογή? https://www.aade.gr/epicheireseis/phorologikes-yperesies/epaggelmatikos-logariasmos 

πάω να μπω και βγάζει

Failure of server APACHE bridge:

No backend server available for connection: timed out after 10 seconds or idempotent set to OFF or method not idempotent.

 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό έως την 01:00 της Δευτέρας 17/09/2018. Υπάρχει σχετικό μήνυμα στην κεντρική σελίδα της ΑΑΔΕ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω και κάτι επί της διαδικασίας:

έχω τρεις λογαριασμούς και το viva wallet

και στους τρεις λογαριασμούς δέχομαι αμοιβές από πελάτες

οι τρεις αυτοί λογαριασμοί χρησιμοποιούνται τόσο για επαγγελματικές δαπάνες αλλά και για δαπάνες διαβίωσης

το viva wallet είναι αφημένο στην ησυχία του, δεν το ενοχλώ, δε με ενοχλεί, απλά υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει

Τι δηλώνω?

 

Link to comment
Share on other sites

Τους χαρακτηρισμένους από την τράπεζα ή το νομίμως αδειοδοτημένο ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (π.χ. VIVA) ως επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Link to comment
Share on other sites

'Χαρακτηρισμένους' τι εννοείς? πρέπει να είναι επαγγελματικός/τρεχούμενος/όψεως για να δεχόμαστε αμοιβές (όχι ταμιευτηρίου)?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.