Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στα 1.000 ευρώ το πρόστιμο για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

Η εφαρμογή της ΑΑΔΕ δέχεται επαγγελματικός/τρεχούμενος/όψεως. Αν βάλεις π.χ. κάποιον ταμιευτηρίου επειδή η ΑΑΔΕ τους αποστέλλει στους αντίστοιχους εκδότες για έλεγχο, θα εμφανισθεί μετά από κάποιες ημέρες ως απορριφθείς.

Οι αμοιβές κατατίθενται σε επαγγελματικό λογαριασμό. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει κατάθεση αμοιβή-κατάθεση π.χ. σε ταμιευτηρίου αλλά υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί θέμα σε τυχόν έλεγχο, π.χ. να μην αναγνωριστεί και να θεωρηθεί το τιμολόγιο εικονικό.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

thanks George, και κάτι τελευταίο για να κλείσω με τις απορίες μου: από τον επαγγελματικό/τρεχούμενο/όψεως που πρέπει να κατατίθενται οι αμοιβές, υπάρχει κάποιο πρόβλημα να γίνονται και πληρωμές για μη επαγγελματικές δαπάνες (διαβίωσης)?

 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Aν μιλάμε για φυσικό πρόσωπο ελ. επαγγελματία κατ' εμέ δεν νομίζω να υπάρχει θέμα διότι το ίδιο το φυσικό πρόσωπο ελ. επαγγελματίας είναι και ο κάτοχος του επαγγελματικού λογαριασμού.

Δεν είναι το ίδιο π.χ. σε κάποια ΟΕ, ΕΕ, κλπ αν η αμοιβή κατατεθεί στον ταμιευτηρίου ή τον προσωπικό επαγγελματικό του μέλους ή κάποια δαπάνη μέλους, προσωπική γίνει μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού της εταιρείας.

Οπως δεν νομίζω --αν και το έγραψα στο προηγούμενο post ως πιθανότητα-- (για τον ίδιο λόγο, δηλ. ότι το ίδιο το φυσικό πρόσωπο ελ. επαγγελματίας είναι και ο κάτοχος του επαγγελματικού λογαριασμού) να υπάρξει θέμα αν η κατάθεση της αμοιβής γίνει σε ταμιευτηρίου που όμως μοναδικός δικαιούχος είναι το φυσικό πρόσωπο.
Το θέμα είναι ότι ο ταμιευτηρίου στο τέλος (μετά τον έλεγχο δεν γίνεται αποδεκτός) και από την άλλη η ΑΑΔΕ πλέον θέλει να φτιάξει (έτσι το καταλαβαίνω) μια καλή βάση δεδομένων --που να μην μπλέκονται διάφοροι λογαριασμοί-- έτσι ώστε να αντλεί ανά πάσα στιγμή τα έσοδα από την δραστηριότητά σου (τουλάχιστον αυτά που υποχρεωτικά περνάνε μέσω τραπεζικού συστήματος)  και πρακτικά να ξέρει ότι, ο,τι έσοδα από αμοιβές θα βρίσκονται μόνο σε επαγγελματικούς λογαριασμούς ... που παρεμπιπτόντως δεν χαρακτηρίζονται ως ακατάσχετοι (για ευνόητους λόγους)....

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Για τους ξεχασιάρηδες σήμερα 28-02-2019 λήγει η τελευταία παράταση που είχε δοθεί (με την Α.1033/2019) για την δήλωση των Επαγγελματικών Λογαριασμών στη σχετική εφαρμογή στο taxis

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.