Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μόνωση Ταράτσας-Δώματος


monojack

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.Θέλω τη βοηθειά σας και τις γνώσεις σας για ένα θέμα που με απασχολεί.Πρόκειται να κατασκευάσω μια μόνωση στο Περιστέρι Αττικής σε μια μονοόροφη κατοικία του 1968.Δυστυχώς δε γνωρίζω τον οπλισμό ο οποίος υπάρχει μέσα στην άνω πλάκα.Οι αναμονές από τις κολώνες του κτιρίου που εξέχουν περίπου 50-60 cm στη ταράτσα αποτελούνται από 4 σίδερα Φ20 σε καρέ 35 Χ 35.Πάχος πλάκας 20cm. Σχέδια οπλισμού γενικά δεν υπάρχουν.Επίσης είναι μια ταράτσα που παρότι δεν δέχθηκε ποτέ καμία μόνωση (πέραν απο κάποιες επιστρώσεις  ελαστομερών υλικών για προστασία από την υγρασία και τα νερά) δε παρουσιάζει φθορές.Υγρασία δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ούτε μούχλα.Σαν πρόσθετη πληροφορία να γνωρίζετε ότι ο αέρας έχει καλυφθεί πλήρως οπότε δεν υπάρχει ποτέ πιθανότητα ανέγερσης μελλοντικού ορόφου.

Έχω δύο ερωτήσεις:

1)Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορεί να πραγματοποιήθεί  ένας στατικός έλεγχος και με ποιό κόστος? Είναι κάτι που δε μου έχει ξαναπαρουσιαστεί και δε το γνωρίζω καθόλου.

Επίσης στη περίπτωση που υποθέσουμε ή καταλήξουμε ότι η πλάκα αντέχει πρόσθετο φορτίο και επιτρέπει οποιουδήποτε είδους μόνωση τί μόνωση μου προτείνετε να κάνω - υπό την προυπόθεση πάντα ότι  η ταράτσα θα είναι επισκέψιμη σε καθημερινή βάση. 

Στο παρελθόν έχω κατασκευάσει μονώσεις με τελική στρώση  από hyperdesmo αλλά οι ταράτσες αυτές δεν θα είχαν καμία επισκεψιμότητα.Γενικά έως τώρα προσπαθούσα να αποφεύγω τα ασφαλτόπανα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι κάθετα αντίθετος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενδεχομένως να χρειασθεί να τοποθετηθεί και πλακάκι σαν τελικό αποτέλεσμα.Επίσης δεδομένου του ότι ανακαινίζεται και η οικία , θα μπορούσα να κάνω τη θερμομόνωση από το κάτω μέρος της άνω πλάκας αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Τί είδους μόνωση μου προτείνετε να κάνω?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας - Αναμένω τις απαντήσεις σας

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.