Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι απόφοιτος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών (ΑΣΠΑΙΤΕ), και κάνω τα πρώτα μου βήματα στο επάγγελμα και προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο λειτουργίας του. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Ο ΝΟΚ, έχει όλα τα στοιχεία για το χτίσιμο μιας οικοδομή; πρέπει να διαβάσω τον ΓΟΚ και μετά όλους τον ΝΟΚ; Υπάρχει κάποιο τεύχος που να έχει τα τελικά αποτελέσματα των αλλαγών στα χρόνια που έχουν περάσει; Μπορώ να τους βρω στον internet; επειδή το βιβλίο κοστίζει 60 ευρώ.

2) Υπάρχει κάποιο αρχείο με όλες τις διαστάσεις για την κατασκευή ενός κτηρίου; (π.χ. ανελκυστήρας σε πολυκατοικία, κλιμακοστάσια)

3) Υπάρχει κάποιο αρχείο που αναφέρει ότι πρέπει να βρίσκεται σε μια οικοδομή; (π.χ. διαστάσεις των μετρητών ενέργειας, τα υδραυλικά, που πρέπει να βρίσκονται,τα κενά)

4) Επίσης κάποιο αρχείο που αναφέρει τις ελάχιστες διαστάσεις σε οτιδήποτε μέσα σε μια κατοικία; (π.χ. καρέκλες, νεροχύτες, ντουλάπες, τηλεόραση. ύψος,βάθος και μήκος)

5) Μπορώ να βρω ηλεκτρονικά τους όρους δόμησης μιας περιοχής ή μόνο να τα ζητήσω στην πολεοδομία;

6) Μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για τον υπολογισμό των φορτίων ενός κτηρίου καθώς και την επίλυση του; (δηλαδή να βάζω διαστάσεις, υλικό και να μου προτείνει τις κολώνες και τα τοιχία; )

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή σταδιοδρομία.

Για αρχή μπορείς να ξεκινήσεις με τα βασικά διαβάζοντας τον κτιριοδομικό, το ΝΟΚ και τον Ν.4495. Εξαιρετική δουλεια στα δύο τελευταία έχει κάνει ο αγαπητός συνάδελφος kan62 συμπεριλαμβάνοντας όλες τις τροποποιήσεις. Καλό θα ήταν στο ξεκίνημά σου να συνεργαστείς με κάποιον έμπειρο συνάδελφο μέχρι να αποκτήσεις κάποια εμπειρία και αυτοπεποίθηση.

 

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ, θα ασχοληθώ μαζί τους ελπίζοντας να βγάλω άκρη. Για να καταλάβω σωστά αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα των αλλαγών στα χρόνια που έχουν γίνει αλλαγές, οπότε διαβάζοντας αυτά θα είμαι στο τελευταίο κομμάτι του ΓΟΚ;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.