Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλφαδιές και γεμίσματα δαπέδων


casablanca90

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

υπάρχει κάποιος ''οδηγός'' που να μας κατευθύνει στο πώς να αποφασίσουμε για τα τελικά γεμίσματα και υψόμετρα δαπέδων, συνδυάζοντας και τις απαραίτητες ρύσεις για τα μπάνια σε ένα σπίτι??? Υποτίθεται ότι έχουμε πάρει αλφαδιές σε πολλά σημεία ξεκινώντας απο το 1.00m στην ποδιά της πόρτας εισόδου του σπιτιού και έχουμε 99,98,103,101,96,97...

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς? οι αποφάσεις που θα πάρεις λαμβάνονται από την είσοδο και το μπάνιο. Εάν το μπάνιο είναι εντάξει ακολουθείς την είσοδο (θεωρώ δεδομένο ότι οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσα επιδαπέδιο σε σωλήνωση θα χωρέσει στο βάθος του λίγο σκαμμένου σιφωνιού. Εάν δεν είσαι εντάξει στο λουτρό και πρέπει να σηκωθείς λίγο πχ 1εκ, θα βάλεις κάποιο αρμοκάλυπτρο (αφού εξαντλήσεις τις πιθανότητες αποφυγής). Το πόσο θα γεμίσει μετά προκύπτει από τις διαφορές που ανέφερες.

Link to comment
Share on other sites

Ρύσεις για τα μπάνια γιατί να χρειάζεσαι? Τις φέρνει ο πλακοστρωτής συνήθως με τη κόλλα προς το σιφώνι εκτός εάν μιλάμε για λουτρό άνω των 10 τμ. ή για  πλακάκι 1,00 μέτρο διάσταση κατά μήκος.

Κατά τα λοιπά παίρνεις στάθμη από τους εξώστες και σηκώνεσαι όσο στο επιτρέπει η είσοδός σου για να μην κάνεις σκαλοπάτι αλλά ούτε να έχεις κίνδυνο να σου περάσουν νερά στο εσωτερικό. Φυσικά προβλέπεις δίκτυα ηλεκτρολόγου και υδραυλικού που λογικά τα έχεις ήδη στρωμένα ώστε να περνάς καθαρά από επάνω.

Προσωπικά προτιμώ να αποτυπώνω  τις υψομετρικές διαφορές  με μεγαλύτερη ακρίβεια με ένα γεωδαιτικό σταθμό εσωτερικά (δεν χρειάζονται πολλά σημεία, ένα υποτυπώδες σάρωμα της πλάκας) για να ξέρεις που κινείσαι αλλά και για να εκτιμήσεις το υλικό διάστρωσης με μεγαλύτερη ακρίβεια στα κυβικά.

Και να έχεις καλό φίλο τον πλακοστρωτή για να σου φέρει ομαλά με κόλλα οποιαδήποτε απρόβλεπτη κατάσταση που ενδεχομένως προκύψει ...

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλά εγώ τα μπαλκόνια τα άφησα απ έξω γιατί έχω στο μυαλό μου την ανακαίνιση (όπου δεν βάζω κομπρεσέρ για να  ξηλώσω μωσσαικά εξωστών σε παλιά οικοδομή ο κόσμος να χαλάσει). 

Έχεις δικιο για την ψηφιακή καταγραφή, εναλλακτικά και με σοβαρό αλφάδι λέιζερ πάλι έχεις αποτελέσματα ακρίβειας (σε σχέση με αλφαδολάστιχο).

Link to comment
Share on other sites

Μονο εμενα ξενιζει η διαδικασια;;

-τακος απο μαρμαρακια ή πλακακια

-στραντζαριστες πηχες

-σκυροδετηση οτι να ναι

- καμια συντηρηση

- καμια προετοιμασια υποστρωματος

- γεμισμα στα αυλακια οπως να ναι

 

Παντα αναρωτιωμουν πως το κανουν στο εξωτερικο....

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.