Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τα παράδοξα των δικαιολογητικών των εξετάσεων του ΤΕΕ


YiagosXXL

Recommended Posts

Μια κι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και δίνω εξετάσεις προσεχώς (σιγά τον πολυέλαιο δηλαδή) θεώρησα ότι έπρεπε να δημιουργήσω νέο θέμα καθόσον θεωρώ σκόπιμο να συζητήσουμε για όλη αυτή την αδικαιολόγητη "χαρτούρα" που πρέπει να υποβάλεις για τις εξετάσεις.

Καταρχάς καταθέτεις τη διπλωματική εργασία τέσσερις φορές κι απορώ αν τις κοιτάζουν :rolleyes:

Συν τοις άλλοις, αξιοπερίεργο δεν είναι ο αριθμός των φωτογραφιών :mrgreen: οι ηλ/γοι (όπως η αφεντομουτσουνάρα μου), οι ναυπηγοί & μηχανολόγοι δίνουν τέσσερις, ενώ οι λοιποί δύο....

Μια προσωρινή στάση εδώ, ας το συζήτησουμε λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ποιο είναι το φοβερό και τρομερό που συμβαίνει και δικαιολογεί το θέμα που άνοιξες;

Οι φωτογραφίες ταυτότητας και τα τεύχη της διπλωματικής;

Οκ θα μπορούσαν να τα δέχονται σε pdf και να γλύτωνες μερικά ευρω φωτοτυπίες.

Στα δικά μας χρόνια τις κοιτούσαν και πολύ θα έλεγα τις διπλωματικές εργασίες και η επιτροπή ρωτούσε συνέχεια για το θέμα που είχες εκπονήσει και ότι άλλο τους έκανε εντύπωση γυρίζοντας τις σελίδες της εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς, δηλαδή ο προβληματισμός μου είναι η σπατάλη μερικών χρημάτων (που όντως θα μπορούσε να γίνει κι αυτό που λες) ή ότι ακόμα και τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα;

Έτσι θα πάμε μπροστά;

Δεν νομίζω.....

Οσο αναφορά το επίπεδο δυσκολίας των εξετάσεων εξαρτάται κι από την επιτροπή που θα πέσεις. Περισσότερα επ' αυτού τον επόμενο μήνα που θα "ξανακάτσω" στο θρανίο....

Link to comment
Share on other sites

Κράτησε την υπομονή σου για την επαγγελματική πορεία. Αυτό είναι "τίποτα" μπροστά σε αυτά που έρχονται. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε αυτά που ανέφερες και σε ευχαριστώ, έτσι κι αλλιώς συζήτηση κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

31 λεπτά πριν, YiagosXXL said:

 

Καταρχάς καταθέτεις τη διπλωματική εργασία τέσσερις φορές κι απορώ αν τις κοιτάζουν :rolleyes:

 

Φίλε κάτι έχεις καταλάβει λάθος, στην προκήρυξη των εξετάσεων δεν γίνεται πουθενά αναφορά για 4 αντίτυπα. Ένα θέλει μόνο.

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/exetaseis

Εγώ θα σταθώ στο ότι οι εξετάσεις του ΤΕΕ δεν είναι ουσίας, για τους αποφοίτους εσωτερικού. Δεν σε ρωτάνε τίποτα, από τόσους συμφοιτητές μου δεν έχω ακούσει ποτέ να ρώτησαν κάποιον κάτι. Η όλη διαδικασία την στιγμή που δεν είναι σοβαρή, όπως ακούγεται ότι ήταν παλαιότερα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν.

Δεν αρκεί το ότι έχουμε πάρει πτυχίο από ένα ίδρυμα? Δεν διασφαλίζει αυτό δηλαδή μία ελάχιστη ποιότητα αποφοίτου? Για τους αποφοίτους εξωτερικού πες δεν γνωρίζουμε τι εστί κάθε πανεπιστήμιο, αλλά για της Ελλάδος?

Την στιγμή που δεν είναι πλέον εξετάσεις, τσάμπα πληρώνουμε παράβολα, τσάμπα μπαίνουμε σε κόπο και εμείς και αυτοί και κυρίως ξεφτιλιζόμαστε ως κλάδος κατ εμέ.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

προσφατα ημουν μελος της εξεταστικης επιτροπης. Η αληθεια ειναι οτι η διαδικασια ειναι γελοια.

Ειχαμε και 2 ακραιες περιπτωσεις ματαξυ των εξαταζομενων. Τον ενα τον ειχαμε βομβαρδισει με ερωτησεις για να μαθουμε για αυτα που εκανε για τη διπλωματικη του (αυτοκινητο φορμουλα αν θυμαμαι καλα). Ακομα και ο καθηγητης του πολυτεχνειου παρακολουθουσε με ενδαφερον. Αναγκαστηκαμε να τον διωξουμε για να μην μας κραξουν οι αλλοι που περιμεναν αρκετη ωρα.

Ο αλλος με εβγαλε απο τα ρουχα μου. Αφου ειδαμε οτι με τη διπλωματικη δεν τραβαγε, αρχισαμε να ρωταμε γενικοτερες απλες ερωτησεις. Στο τελος μονο που δεν τον ρωτησαμε ποσο κανει 1+1. ΚΑι εκει που ελεγα να ενας που αξιζει να κοπει, οι αλλοι θελανε να τον περασουνε. ΔΕν ηθελα να κανω σκηνικο και να αποχωρησω (σκεφτομουνα και τους υπολοιπους εξεταζομενους) και συμβιβαστηκα να ειμαι μειοψηφια. Αλλα ηταν αλλος ενας απο τους λογους που σιχαθηκα το ΤΕΕ και την Ελληνικη πραγματικοτητα γενικοτερα.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.