Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το νέο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία


Engineer

Recommended Posts

Έτοιμο σε δύο χρόνια το νέο αεροδρόμιο Μακεδονία με τις πρώτες εικόνες και βίντεο να κόβουν την ανάσα. Περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της επένδυσης της Fraport Greece. Οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 47% – 50% περισσότερες οι πύλες, ενώ αυξάνεται η όλη δυναμική του αεροδρομίου.

Μια χρονοκάψουλα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τις σημερινές εφημερίδες και ένα νόμισμα που σύμφωνα με τη γερμανική παράδοση φέρνει καλοτυχία, τοποθετήθηκαν μέσα στη γη, ως μέρος της διαδικασίας θεμελίωσης του νέου τερματικού σταθμού στο νέο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

oloi1.jpg

coin1.jpg
Φωτογραφία από: thesstoday.gr

Τι αλλάζει στο νέο αεροδρόμιο Μακεδονία – Τα έργα

Εκτός από την κατασκευή νέου Τερματικού Σταθμού, συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 34.033 τ.μ., η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού 24.000 τ.μ., καθώς επίσης την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: Ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μετά από την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 47%, ενώ τα διπλάσια θα είναι τα σημεία ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών θα είναι κατά 75% περισσότεροι, με τον συνολικό αριθμό των πυλών του αεροδρομίου να αυξάνεται κατά 50%.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

"Τι αλλάζει στο νέο αεροδρόμιο Μακεδονία – Τα έργα" .....

Αυτό που ήδη έχει αλλάξει αλλά δεν αναφέρεται είναι το όνομα όπου από "Αεροδρόμιο Μακεδονία" έγινε κιόλας σιωπηρώς "Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία" με διπλή ονομασία ως πιό εύκολη για τα σχέδια τους στο να καταλήξει ως σκέτο "Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης". ......

Το νου μας ΟΛΟΙ !!!!

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.png

  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  ο αερολιμένας και όχι αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης δεν είχε πάντα το όνομα "Μακεδονία" αλλά το επίσημο όνομα περιελάμβανε πάντα το Θεσσαλονίκη όπως και εξακολουθεί

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν είχε παλιά το όνομα "Μακεδονία" και πολύ καλά έκαναν και του το έδωσαν όπως για τους ίδιους λόγους έδωσε το ΄88 ο Ανδρέας το όνομα "Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης" στο "Υπουργείο Β. Ελλάδος". 

Όμως όποιος παρατηρήσει τώρα το σηματάκι της Fraport  στη ιστοσελίδα της,  ψάχνει για τη λέξη Macedonia δίπλα στο Airport  αλλά αυτή ΔΕΝ υπάρχει.....

όπως έχουν σκοπό να μην υπάρχει ούτε  στις ταμπέλες της Ε.Ο ...

 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ4.png

 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ2.png

 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -.png

 

EDIT - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:     "οι επιγραφές του αεροσταθμού προβλέπονται   ...."

Μόνον πρόθυμοι ηλίθιοι πιστεύουν  τις προβλέψεις και όχι τα γεγονότα μετά από 3 χρόνια κακοήθη ψεύδη και δημιουργικές ασάφειες.....

Όσο για τα ροζουλί (-1)........ 

που βλέπω εκ των υστέρων,   μόνον από τέτοιους θα μπορούσε να  τα περιμένει κανείς  στην εκφορά της αλήθειας ......

 

Edited by Anton_civeng
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

οι επιγραφές του αεροσταθμού προβλέπονται να αναγράφουν αερολιμένας Θεσσαλονίκης "Μακεδονία"/Thessaloniki Airport "Makedonia" και όχι όπως φαίνεται στο site της fraport

Edited by nvel
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.