Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καστέλι: προ των πυλών το νέο διεθνές αεροδρόμιο της μεγαλονήσου


ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

Καστέλι: Προ των πυλών το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών για την Κρήτη


Μια ‘’ανάσα’’ από την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου όλων των εποχών για την Κρήτη έγινε με την ανακήρυξη της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR σε οριστική ανάδοχο για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι.

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ - GMR Airports θα αναλάβει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια από τον  υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη , ενώ άμεσα αναμένεται και η κατάθεση της σχετικής σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η ψήφιση της από την Βουλή.

Το νέο αεροδρόμιο, το πρώτο μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να αναβαθμίσει δραστικά την τουριστική εικόνα της Κρήτης, καθώς θα αντικαταστήσει το σημερινό «Νίκος Καζαντζάκης» και το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται περίπου στα 500 εκατ. ευρώ. 

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019 και οι εργασίες ολοκλήρωσης θα διαρκέσουν 5 χρόνια, ενώ θα έχει μήκος 3,2 χιλιόμετρα, 27 θέσεις στάθμευσης στην πίστα, σύστημα αποθήκευσης και διανομής καυσίμων με υπόγειο δίκτυο τροφοδοσίας αεροσκαφών, και 19 αίθουσες αναμονής επιβατών και προβλέπεται να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουρισμού στο νησί. 
 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, COSTAS T said:

Η οδική σύνδεση του αεροδρομίου θα παραμείνει η υπάρχουσα;

Ειναι μολις 14-15 χιλιομετρα απο χερσονησο μεχρι  το αεροδρομιο κ θα τον φτιαξουν ευκολα  , εμας , μασ καιει η κατασκευη  του βοακ ( κισαμο - στεια ) ο Σπιρτζης, ηρθενε τον ιουνη  κ μας ειπενε  κατι ανωμαλα ,  https://www.patris.gr/2018/06/18/dromos-se-kommatia-kai-diodia-ala-kart/ , αφου τα ακουσε απο δημαρχους κ περιφεριαρχη,  ξεκινησε το υπουργειο κατι αλλο μεσο του Ο.Α.Κ. Α.Ε.   https://rethemnosnews.gr/2018/08/πως-θέλουν-το-βοακ-οι-κρητικοί-οδηγοί/      κ περιμενουμε ....

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω:

Στο αντικείμενο της Σύμβασης Παραχώρησης περιλαμβάνεται και η μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών προσβάσεων σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελίου με το Βόρειο και Νότιο Οδικό άξονα της Κρήτης, ήτοι του νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου (μήκους 18 χιλιομέτρων περίπου, διατομής δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με διαχωρισμένο οδόστρωμα) για τη σύνδεση του Νέου Αεροδρομίου Καστελίου με τον Βόρειο Οδικό άξονα της Κρήτης στην περιοχή της Χερσονήσου. Για τη σύνδεση με το Νότιο Οδικό άξονα της Κρήτης προβλέπεται η μελέτη και κατασκευή της οδικής σύνδεσης (μήκους 6 χλμ. περίπου, διατομής μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση με Λωρίδα πολλαπλών χρήσεων χωρίς διαχωρισμένο οδόστρωμα) από το Αεροδρόμιο μέχρι τον άξονα Ηράκλειο - Αρκαλοχώρι - Βιάννος.

Παρακάτω. Ο ΒΟΑΚ θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος όπως η Ολυμπία, Νέα, Κεντρική, κλπ, κλπ, θα έχει σύμβαση παραχώρησης, θα έχει παράπλευρο δίκτυο και θα έχει διόδια όπως οι παραπάνω δρόμοι. Απλά,το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει απευθείας ηλεκτρονικά διόδια.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, dsworks said:

Απλά,το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει απευθείας ηλεκτρονικά διόδια.

Χωρίς να θέλω να θίξω τους κρητικούς φίλους μας, πραγματικά εύχομαι να είναι ηλεκτρονικά τα διόδια... Δεν θέλω να ξέρω τι περιπτώσεις λυντσαρίσματος και επιθέσεων εναντίων υπαλλήλων διοδίων παίζει να δούμε. Έχω ακούσει ακραίες απόψεις για το ενδεχόμενο να μπουν διόδια στην Κρήτη της εκτεταμένης οπλοκατοχής.

Σε πιο τεχνικό επίπεδο τώρα, έχω την εξής απορία: Θα υπάρχει δωρεάν παράπλευρο δίκτυο αν κατασκευαστεί ο ΒΟΑΚ? η μελέτη από όσο ξέρω θα γίνει επί του υπάρχοντος καταστρώματος με κάποιες παραλλαγές σήραγγες κλπ. Εναλλακτικό δίκτυο δεν υπάρχει. Για παράδειγμα η Ολυμπία οδός αντικατέστησε την παλαιά "ΝΕΟ" αλλά υπάρχει η "Παλαιά" εθνική οδός που εξυπηρετεί εναλλακτικά τη διαδρομή. Εκεί τι ακριβώς θα ισχύει? Διόδια ή παίρνεις τον Πρέβελη από Κίσσαμο - Σητεία? :-P

Link to comment
Share on other sites

On 24/9/2018 at 9:51 ΠΜ, ntanos said:

. Έχω ακούσει ακραίες απόψεις για το ενδεχόμενο να μπουν διόδια στην Κρήτη της εκτεταμένης οπλοκατοχής.

μπερδεύεις 2 ανομια πραγματα ,( οπλοκατοχη & διοδια ) 1 : για το δικαίωμα της οπλοκατοχης εχουμε την αδεια απτο θεο ΤΕΛΟΣ 

2: δεν εχουμε κανενα προβλημα να πλερωνουμε διοδια εαν κ εφοσων μας φταξετε εναν ασφαλη κ γρηγορο δρομο οπως τις κορινθου καλαματας . 

Η φωτο ειναι φρεσκια  (10-9-2018)  κ ειναι μετα τα διοδια της νεστανης προς τριπολη , ελικρινα, το καταφχαριστηθηκα να οδηγω το avensis μου 

 

νεστανη .jpg

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.