Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέτρηση αντίστασης γείωσης (περίπτωση άμεσης γείωσης σε δίκτυο ύδρευσης)


mech.eng

Recommended Posts

οταν λεμε μετραμε γειωση μετραμε γειωση κ οχι αγωγους σε σωληνες υδρευσης !! η πραγματικη μετρηση ειναι με πασαλους κ μονο ο βροχος σου δειχνει ενδεικτικη μετρηση κ πολλες φορες το αποτελεσμα τις μετρησης διαφερει πολυ απο την πραγματικη!κ προς θεου οταν η υφυσταμενη γειωση ειναι η (υδρευση) τη βροχο θα κανεις; τι θα μετρησεις ; τις σωληνες νερου που θα ειναι σιγουρα οξυδομενες κ που αυριο μεθαυριο μπορει να τις αλαξουν σε πλαστικες κ να εισαι στον αερα;η γειωση στην υδρευση εχει απογορευτη εδο κ πολλα χρονια κ οπου το βλεπουμε πρεπει να την ακυρωνουμε!τετοιου ειδους μετρησεις βαζουν σε κινδυνο πολους 

 

Link to comment
Share on other sites

Σε πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα στο δίκτυο ύδρευσης  τι θα έκανες συνάδελφε;

Edited by miltos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, mech.eng said:

Σε πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα στο δίκτυο ύδρευσης  τι θα έκανες συνάδελφε;

εχει ενα δικιο ,εαν 7οροφη τι κανω ? 25χρονια  δουλευω σε ΤΝ αλλα προσφατα λογο    κληρονομιας      (2 διαμερισματα στο Περιστερι Ατικης) καταλαβα τι εστι ΤΤ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

βαζεις τικ στο οχι.....

 

Η ηλεκτρική εγκατάσταση αυτή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ΚΕΗΕ και της Κ.Υ.Α. Φ Α’ 50/12081/642/26.07.2006 κατά τον χρόνο ελέγχου   ναι c    όχι c

     Ο ελεγκτής αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης                                                          O παραλαμβάνων το πρωτόκολλο ελέγχου ιδιοκτήτης ή χρήστης

 

 

Link to comment
Share on other sites

λοιπον πας υπογειο θα βρεις καπου ενα φρεατιο του οτε(στις περισοτερες περιπτωσεις παλιων κτηριων) το ανοιγεις θα βρεις χωμα μπηξε ενα καρφι κ αν δεις οτι μπενει ευκολα βαλε συνδεσμο και βαλε κ αλλο να παει 3 μετρα κατω!η σωληνα του οτε ειναι  μαντεμι κ παει πολλα μετρα κατω απο το χωμα μεχρι εξω αν κανεις ισοδυναμικη συνδεση με την γειωση σου με ενα δυμεταλικο συνδεσμο θα ποιασεις πολυ καλη γειωση!!τον αγωγο απο την γειωση που θα φτοιαξεις θα τον πας στα ρολογια τις δεη κ δεν θα ειναι κατω απο 16mm2 apo κει κ περα βαζεις ενα ισοδυναμικο ζυγο και συνδεεται οποιος θελει απο τα αλλα διαμερισματα το δικο σου διαμερισμα το συνδεεις εσυ αν εχει αγωγο γειωσης η παροχη. αν δεν εχει πρεπει να περασεις καλωδιο απο τον πινακα στα ρολογια!!με το που κανεις την συνδεση αυτην το διαμερισμα σου ειναι ετοιμο κ ασφαλης για καθε μετρηση δεν πειραζεις την γειωση υδρευσης για να μην αφησεις αλλα διαμερισματα εκτεθημενα!αν δεν βρεις το φρεατιο που ανεφερα πρεπει να κανεις τρυπα με χοντρο τρυπανη μεχρι να βρεις χωμα!αυτη ειναι η σωστη διαδηκασια πιστοποιητικο χωρις να υπαρχει τετιου ειδους γειωση με πασαλους ειναι παρανομο!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παιδιά σε παλιες πολυκατοικίες στην Αθήνα η γείωση είναι ένα θέμα .Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να κατασκευασω νεα γείωση με βέργα αλλά χωρίς επιτυχία και απο τις λίγες φορές που τα κατάφερα η τιμή της Zs, Zloop ήταν άνω των 150 Ω .

Λοιπόν αυτό που θα κάνεις είναι να μετρας βρόχο σφάλματος και εάν η τιμή είναι ικανοποιητική στο πρωτόκολλο εκεί που λέει είδος γείωσης γραφεις "ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΊΣΤΗΚΕ ".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο, είσαι ειλικρινής! Έτσι ακριβώς συμβαίνει. Ακόμη και τρίγωνο (με σωστές προδιαγραφές) να κατασκευάσεις είναι ζήτημα αν θα πέσεις κάτω από 7 Ω. Μερικοί μάλιστα για να τους βγει η μέτρηση το πλακώνουν στο πότισμα.

Όμως...Το πρόβλημα με την γείωση στο δίκτυο της ύδρευσης, ειδικά μετά την δημοσιοποίηση της ΕΥΔΑΠ ότι στο εξής η αντικατάσταση των σωλήνων του δημοσίου δικτύου θα είναι από πολυαιθυλένιο και θα γίνεται χωρίς προειδοποίηση, είναι ότι σήμερα μπορεί να έχεις γείωση στο ακίνητο και να εκδώσεις πιστοποιητικό, αλλά μετά από ένα μήνα να μην έχεις τίποτε. 

Edited by miltos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σ αυτό έχεις δίκιο αλλα όπως γνωρίζουμε όλοι τις περισσότερες φορές ειναι αδύνατο η κατασκευή γείωσης . 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.