Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράρτημα του ΣΠΜΕ στη Θεσσαλονίκη.


Recommended Posts

Όσοι συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ίδρυση παραρτήματος του ΣΠΜΕ (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας) στη Θεσσαλονίκη ας επικοινωνήσουν μαζί μου στο email: διεγράφη

 

Θα πρέπει να μαζευτούν τουλάχιστον 20 υπογραφές από συναδέλφους που μένουν και εργάζονται στο Νομό Θεσσαλονίκης, να γίνει η σχετική αίτηση στο ΣΠΜΕ για να ληφθεί τελικά η απόφαση από το ΔΣ του συλλόγου. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει πριν το Πάσχα οπότε αν θέλουμε να προλάβουμε θα πρέπει να μαζευτούν οι υπογραφές εντός της εβδομάδας αυτής.

Link to comment
Share on other sites

Οι εκλογές είναι όντως κοντά χρονικά, στις 10 Μαΐου του 2009.

Ευκαιρία είμαι όμως και με αφορμή τις εκλογές του συλλόγου που γίνονται κάθε δύο χρόνια, να δραστηριοποιηθούν οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης και να δημιουργήσουμε και εδώ παράρτημα του ΣΠΜΕ.

 

Θεωρώ ότι πρέπει να αποβάλουμε τον όποιο τοπικισμό (βλ. ΣΠΜΘ) και δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν να υπάρχει σύλλογος πολιτικών μηχανικών ΕΛΛΑΔΑΣ χωρίς να υπάρχει παράρτημα στη Θεσσαλονίκη όπου δραστηριοποιείται το 10% του πληθυσμού της χώρας, όπως υπάρχει σε πολλές μικρότερες πληθυσμιακά πόλεις.

 

Προσωπικά δεν θέλω να μένω στις καταγγελίες για τα τόσα στραβά που υπάρχουν στην επαγγελματική ζωή του πολιτικού μηχανικού κατηγορώντας το ΤΕΕ και τους Συλλόγους που μας εκπροσωπούν, όπως έχω κάνει κατά καιρούς σ' αυτό εδώ το forum (και για τον ΣΠΜΕ). Επιθυμώ να περάσω στη φάση της συμμετοχής, των προτάσεων και της υλοποίησης αυτών.

 

Απευθυνόμενος περισσότερο σε νέους συναδέλφους οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των μελών του forum, θα έλεγα να μην κάνουν το λάθος που έκανα εγώ και να δραστηριοποιηθούν, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν. Μόνο με ενωμένες τις φωνές μας μπορεί να πετύχουμε κάτι και όχι μεμονωμένα όσο δίκαιο και πειστικό λόγο και να έχουμε. Όταν δε οι νέοι και αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη απέχουν απ' αυτές τις διαδικασίες τόσο αφήνουν χώρο σ' αυτούς που είναι βολεμένοι ή προωθούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

 

Συνεπώς, σπεύσατε συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί της Θεσσαλονίκης να καταθέσουμε αίτηση στον ΣΠΜΕ για τη δημιουργία τοπικού παραρτήματος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί της Θεσσαλονίκης σας παρακαλώ ΜΗ στέλνετε άλλα email. Παρόλο που έχω gmail που σημαίνει 7,14GB χώρο για τα emails έχει γεμίσει και πρέπει να αρχίσω να σβήνω τα παλιότερα απ' αυτά.

 

Δυστυχώς πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο καθότι μόνο ένας ενδιαφέρθηκε για την ίδρυση παραρτήματος του ΣΠΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Μάλλον δεν υπάρχουν συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί απ' τη Θεσσαλονίκη στο forum.

Ή δεν έχουν προβλήματα προς επίλυση.

Ή είναι απογοητευμένοι απ' αυτά που πράττει ή κυρίως αυτά που δεν πράττει ο ΣΠΜΕ και δεν πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει σε τίποτα.

Ή δεν πιστεύουν στις συλλογικές δράσεις και θεωρούν ότι μόνοι τους μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματά τους.

Ή απλά αδιαφορούν.

Ή... συμπληρώστε ό,τι θέλετε.

 

Και μετά γκρινιάζουμε που το ένα είναι στραβό και το άλλο λοξό και η νομοθεσία έτσι ή αλλιώς και ο υπάλληλος της πολεοδομίας κάνει αυτό και οι ευθύνες μας πολλές αλλά οι αμοιβές μικρές και αθέμιτος ανταγωνισμός και και και. Καταγγελία μπόλικη, εντοπισμός των προβλημάτων ναι, προτάσεις όμως λιγοστές και όταν έρχεται η ώρα της δράσης, της οργάνωσης, της συσπείρωσης είναι όλοι άφαντοι. Έτσι όμως δε γίνεται τίποτα, αφήνουμε κάποιους να προωθούν τα ατομικά τους συμφέροντα και όχι τα συλλογικά, και η καταγγελία μας καταντά γκρίνια και μιζέρια.

Κρίμα.:(

Link to comment
Share on other sites

Χάρη συμφωνούμε και ξέρεις που εντοπίζω το πρόβλημα?

Ας υποθέσουμε πως θα δημιουργηθεί παράρτημα ΣΠΜΕ και στην Θεσσαλονίκη. Πολύ καλή ιδεά.

Αν οι συνάδελφοι περιμένουν από το προεδρείο να τα κάνει όλα και αυτοί να είναι μακρυά χωρίς να προσπαθούν να συμμετέχουν στα καλέσματά του, τότε κάποια στιγμή θα αδρανοποιηθεί.

Οσες παραστάσεις να κάνει το προεδρείο στους φορείς, αν δεν υπάρχει συμμετοχή αλλά απλά χτυπήματα στην πλάτη από τα μέλη, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

Την δυναμική του συλλόγου την παράγουν τα μέλη του. Αν αυτά απέχουν....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, αλλά πρώτα πρέπει να υπάρξει Σύλλογος για να μπορέσει να κριθεί. Αν δεν δημιουργηθεί όλα τ' άλλα θα μείνουν ως υποθέσεις όπως είπες.

Η υπογραφή σε μια αίτηση, που είναι το μόνο που ζήτησα προς το παρόν, δεν δημιουργεί καμιά υποχρέωση!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω ότι το ενδιαφέρον από μέλη του forum, που πιστεύω ότι ως επί το πλείστον είναι νέοι συνάδελφοι, είναι σχεδόν μηδενικό θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

_ Συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί, είτε μισθωτοί, είτε οιωνοί μισθωτοί, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, έχετε προβλήματα στον εργασιακό σας χώρο;

_ Αν ναι πώς τα αντιμετωπίζετε, τι κάνετε για να τα λύσετε;

_ Πιστεύετε ότι όλα όσα σας απασχολούν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας ή ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της οργάνωσής μας και των συλλογικών οργάνων;

_ Αν πιστεύετε ότι μόνο ως ομάδα, συλλογικά, μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την επίλυση των θεμάτων που μας απασχολούν, τι θα θέλατε από το ΣΠΜΕ που δεν κάνει μέχρι στιγμής;

 

Θα ήθελα με τη βοήθειά σας να κάνω τα εξής:

1) να καταγράψω τα προβλήματά μας.

2) να καταγράψω προτάσεις για την επίλυσή τους.

3) να προωθήσω τα τιθέμενα προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις στους συναδέλφους που θα θέσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΣΠΜΕ. Οι εκλογές είναι σύντομα στις 10 Μαΐου 2009.

 

Πολλοί συνάδελφοι που δεν είναι τόσο νέοι όσο ίσως οι περισσότεροι εδώ και δεν έχουν τόσο καλές σχέσεις με τους Η/Υ και το διαδίκτυο ειδικότερα και οι οποίοι είναι αυτοί που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και να απαντήσουν. Ας μας ακούσουν λοιπόν και θα προωθήσω τις όποιες απαντήσεις τους εφόσον δεν μπορούν οι ίδιοι.

Όλα βέβαια εξαρτώνται από εσάς και τη συμμετοχή σας στο θέμα αυτό είτε επωνύμως είτε ανωνύμως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.