Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποιά είναι η δουλειά ενος Διακοσμητή;


gio

Recommended Posts

Αφελής ερώτηση: Γιατί δεν τον ρωτάς να σου πει αναλυτικά (και γραπτά καλύτερα) τι περιλαμβάνει (τις υποχρεώσεις του) η αμοιβή του (και ίσως και σε ποια ολοκληρωμένα στάδια θα καταβάλεται αυτή, σε περίπτωση που τελικά δεν τα "βρείτε"). Στην τελική ας σου δώσει ένα συμφωνητικό συνεργασίας για να δεις αν σε συμφέρει να προχωρήσεις ..ή να προβείτε σε διορθώσεις...προσθήκες κλπ ...

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν καταλάβατε. Δεν κατηγορώ κανέναν. Δεν έχω καμιά εμπάθεια με κανένα διακοσμητή,

Προσπαθώ να καταλάβω τη δουλειά κ το αντικείμενο του.

Link to comment
Share on other sites

55 λεπτά πριν, gio said:

Προσπαθώ να καταλάβω τη δουλειά κ το αντικείμενο του.

θα σου πω εγω , τα τελευταια χρονια μας ηρθε σαν μανα εξ ουρανου η airbnb ,  απο εκει που γενικως  τα ξυναμε, ξαφνικα , οι ιδιοκτητες μικρων κατοικιων -σπιτιων- αποφασισαν να τα ανακατασκευασουν  να το πεις , να τα επισκευασουν , ανακαινισουν .....πεστο οπως θες , καμια επισκευη λοιπον δεν γινετε χωρις τις οδιγιες κ τη  συμφωνη γνωμη του ντεκορατερ  κ οπως ειναι φυσικο ο ντεκορατερ αυξανει το κοστος κατασκευης κατα 30-40 % αυτο λοιπον κανει , αρεστη προς των επισκεπτη εσωτερικη κ εξωτερικη διαρρυθμιση ... το μεροκαματο να βγαινει...

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

θα σου πω εγω , τα τελευταια χρονια μας ηρθε σαν μανα εξ ουρανου η airbnb ,  απο εκει που γενικως  τα ξυναμε, ξαφνικα , οι ιδιοκτητες μικρων κατοικιων -σπιτιων- αποφασισαν να τα ανακατασκευασουν  να το πεις , να τα επισκευασουν , ανακαινισουν .....πεστο οπως θες [...] 

Αναπαλαιώσουν (δηλ. ξαναπαλιώσουν). Είναι ωραία λέξη, φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις. Δεν υπάρχει καλύτερη λέξη, πίστεψέ με. 

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς θα επιβλέψει ο διακοσμητής?

Εάν μπήκε η ντιβανοκασσέλα στη σωστή θέση ή εάν το χρώμα περάστηκε σωστά?

Και πες ότι όντως αυτά επιβλέπει, θέλει και αμοιβή? Μπράβο του εάν την λαμβάνει εν τέλει.

Υ.Γ. την τελευταία φορά που συνεργάστηκα με διακοσμητή του ζήτησα κατασκευαστικά σχέδια σε 1:20. Και μαντέψτε, οι κοπές στα πλακάκια μοτίβου του λουτρού δεν βγήκαν γιατί η προμέτρηση ήταν για τα πανηγύρια (κλασσική θεώρηση ότι όλα είναι κάθετα με όλα).

Συνεπώς το κατασκευαστικό σχέδιο πήγε στον κάλαθο μιας και "δεν υπήρχε χρόνος για σωστή δεύτερη αποτύπωση" και η συμβολή της ντεκορατέρ περιορίστηκε στο "κάπως έτσι"  ακολουθώντας τον μάστορα.

Παρόλα αυτά, νομίζω πληρώθηκε κανονικά από τον ιδιοκτήτη ...Χωρίς σωστή αποτύπωση, χωρίς σωστή και εφαρμόσιμη πρόταση και χωρίς ιδιαίτερη παρουσία στο έργο.

 

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, gio said:

Μου ζήτησε αμοιβή ο διακοσμητής για ανακαίνιση διαμερίσματος κατοικίας 25-30€ /τ.μ.

δηλαδή για σπίτι 100τ.μ. θα πρέπει να του δώσω 3000€.

Ποιο θα είναι το αντικείμενό του;

-σχεδιασμός κάτοψης

-φωτορεαλιστικο

μελέτη φωτισμού

χρωματισμος

σχέδια γυψοσανίδων

σχέδια κουζίνας - μπάνιου- ντουλάπες

επίβλεψη εργασιών

Επι της πράξεως δλδ θα κάνει μια κάτοψη χωρίς να μπλέξει με νομιμότητα-στατικότητα κλπ για ενα χώρο 100τ.μ και κατόπιν θα πουλησει χομπισμό-τέχνη πηγαίνοτας στα ικεα και διαβάζοντας το οικία και διακόσμηση.....Οταν με 3000 με τιμες "αγοράς" (αυτο το κακό σπυρί) γίνονται σε αστικά κέντρα 6 ρυθμίσεις αυθαιρέτων με όλα τα παρελκόμενα κλπ....Ωραία....

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι η δουλειά του. Αυτό κάνει 20 χρόνια τώρα.

Δεν γνωρίζω καθόλου τα της δουλειάς του διακοσμητή και γι αυτό ρωτάω. Μπορεί τα 3000 να είναι πολλά, μπορεί και λίγα. Αν τα δίνει ο πελάτης!!!

Link to comment
Share on other sites

Εσένα συνάδερφε σου φαίνονται λίγα ή πολλά?

Εάν δεν μπορείς να αποφασίσεις, κάνε μια σύγκριση με το μηνιάτικό σου, τις εργατατοώρες και τις ευθύνες που αναλαμβάνεις ως μηχανικός για να βγάλεις 3000 το μήνα.

Edited by yian
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.