Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παρατείνεται έως τα τέλη Μαΐου του 2019 η διαδικασία ένταξης στο αγροτικό τιμολόγιο


Engineer

Recommended Posts

Ο μεγάλος όγκος δικαιολογητικών που χρειάζονται για ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έληγε η προθεσμία υποβολής τους στο τέλος του μήνα, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε παράταση, μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2019, τη σχετική διαδικασία.

Ειδικότερα, το αλαλούμ που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα σε πολλά υποκαταστήματα της ΔΕΗ, οδήγησε τόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη συγκεκριμένη ρύθμιση, βάζοντας τέλος στην αγωνία των αγροτών, μήπως χάσουν το αγροτικό τιμολόγιο. Υπενθυμίζεται, πως η ΔΕΗ θεωρώντας ότι μεταξύ των 230.000 δικαιούχων υπάρχουν και ορισμένοι που δεν το χρησιμοποιούν για αρδευτικές δραστηριότητες, όπως οφείλουν, ζήτησε από τους δικαιούχους να υποβάλλουν μια σειρά από δικαιολογητικά, σε μικρό βέβαια χρονικό διάστημα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι η κατάθεση αντιγράφου της Άδειας Χρήσης Ύδατος ή η βεβαίωση υποβολής αιτήματος για την χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας από τους αρμόδιους φορείς. Βέβαια, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Γεωπόνων σε περίπτωση που οι αγρότες δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα αίτηση για την χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο 150 ευρώ εάν έχει γίνει αρχικά εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ή 250ευρώ για όσους υποβάλλουν τώρα αίτηση ένταξης στο μητρώο. Επιπλέον, η ένωση ζητούσε με επιστολή της προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης  Τροφίμων αλλά και την ΔΕΗ, την παράταση της διαδικασίας τουλάχιστον μέχρι τις 30/6/2019, κάτι τελικά που έγινε αποδεκτό.

«Πονοκέφαλος για τη ΔΕΗ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Την ίδια ώρα, φόρμουλα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ, αναζητεί η ΔΕΗ. Προσανατολίζεται, μάλιστα, να στείλει ειδοποιητήρια σε 250.000 καταναλωτές. Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε πάντως ότι έχει καταγραφεί πρόοδος, σε σχέση με την εισπραξιμότητα. «Ωστόσο, παρατηρείται αύξηση των οφειλών των τελικών πελατών, φαινόμενο το οποίο απαιτεί ειδική αντιμετώπιση με τη συνδρομή και άλλων υπεύθυνων φορέων της αγοράς. Γενικά, η Επιχείρηση αντιμετωπίζει το θέμα των οφειλών με στόχο τη δραστική μείωσή τους, πράγμα ευεργετικό και για τους ίδιους τους καταναλωτές και την αγορά, σε συνδυασμό με την αναγκαία κοινωνική υπευθυνότητα και ευαισθησία», τονίζει ο κ. Παναγιωτάκης.

Πρέπει να επισημανθεί πως το ζήτημα συνδέεται με την «τύχη» των ευνοϊκών ρυθμίσεων της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές, όπως της έκπτωσης συνέπειας. Ο γ.γ Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος σε συνέντευξη του την Τρίτη στην ΕΡΤ, προέτρεψε την ΔΕΗ να επαναφέρει τη ρύθμιση των 26 δόσεων. «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, με οφειλές στη ΔΕΗ. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό η ΔΕΗ ήδη από το 2016 και το 2017 και τώρα, έχει προχωρήσει σε διάφορα προγράμματα στα οποία προσκαλεί τους ανθρώπους με οφειλές, να προχωρήσουν σε διακανονισμό», επισήμανε ο κ. Βερροιόπουλος.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα είναι με βάση ποια οδηγία/νομοθεσία απαιτείται η πληρωμή εφαπαξ οφειλής αγροτικού τιμολογίου για αλλάγή ονόματος (συγκεκριμένα για ποσό κάτω από 3.000 απαιτείται εφάπαξ ενώ για ποσό πάνω από 3.000 τουλάχιστον το 40% ), ενώ  υπάρχει υ.δ. αποδοχής οφειλής και μεταφοράς αυτής στον νέο λογαριασμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.