Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η παγκόσμια καινοτομία που λύνει τα χέρια στους πολιτικούς μηχανικούς


kaseris

Recommended Posts

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πολυβραβευμένης ελληνικής εταιρείας Geomiso, ερευνητής πολιτικός μηχανικός, από τη Μεσοχώρα Τρικάλων, Παναγιώτης Καρακίτσιος, μιλά για πρώτη φορά, αποκλειστικά στο trikalanews.gr για την παγκόσμια καινοτομία που προέκυψε μέσα από το πρωτοπόρο λογισμικό της, το οποίο έχει αξιολογηθεί από ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

Κατάφεραν τον τρισδιάστατο σχεδιασμό και την ισογεωμετρική ανάλυση του τρούλου, του διαχρονικού συμβόλου του ελληνισμού, της Αγίας Σοφίας, με αποτέλεσμα να προβλεφθεί με ακρίβεια και μηδενικό γεωμετρικό σφάλμα η αντοχή του σε κάθε υλικό σημείο. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από εκείνον και τα μέλη της ομάδας του, Αθανάσιο Λεοντάρη, Γεώργιο Καραΐσκο και Αθανάσιο Ζήσιμο.

Το λογισμικό Geomiso καταργεί τα δεσμά που είχε επιβάλλει η γεωμετρία στους μηχανικούς όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, λύνει τα χέρια τους και τους επιτρέπει πλέον να υλοποιούν έργα με οσοδήποτε πολύπλοκη γεωμετρία.

Screenshot-at-Sep-26-11-04-49.png?resize

Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως δυο σε ένα λογισμικό τρισδιάστατου σχεδιασμού και ισογεωμετρικής ανάλυσης, το οποίο ενοποιεί πλήρως σε μία ενιαία διαδικασία τον σχεδιασμό με τον έλεγχο του σχεδίου από τον μηχανικό.

Το Geomiso, απόσταγμα οκταετούς εφαρμοσμένης έρευνας, συνιστά ελληνική καινοτομία διεθνούς εμβέλειας. «Κατορθώσαμε με το λογισμικό μας να προσομοιώσουμε με μηδενικό γεωμετρικό σφάλμα τον τρούλο της Αγίας Σοφίας. Συγκεκριμένα, προσδιορίσαμε με ακρίβεια την κατανομή της βύθισης κάθε σημείου του τρούλου, καθώς επίσης και τις περιοχές που καταπονούνται πιο έντονα και ενδεχομένως να χρειαστούν μελλοντικά ενίσχυση. Με το λογισμικό μας, που βασίζεται στη νέα ισογεωμετρική μέθοδο, οι μηχανικοί θα έχουν στα χέρια τους ένα πολύ πιο ισχυρό εργαλείο, με το οποίο θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολα και γρήγορα τη δουλειά τους» λέει ο Π. Καρακίτσιος.

Τo τι προσφέρει στην ανθρωπότητα η ελληνική αυτή καινοτομία εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Geomiso. «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το ανθρωπογενές περιβάλλον -οι πόλεις μας – έχουν κατακλυστεί με τετραγωνισμένα κυρίως κτίρια, με ευθείες και όχι καμπύλες γραμμές; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι διότι αυτά μπορούσαν να κατασκευάσουν οι μηχανικοί έως τώρα. Η Geomiso εξοπλίζει πλέον τους μηχανικούς σε διεθνές επίπεδο με ένα ισχυρό λογισμικό, το οποίο εγκαινιάζει, όχι απλά μία νέα γενιά μηχανικών, αλλά και μία νέα γενιά κατασκευών. Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε πιο αποτελεσματικά τα μνημεία μας, όπως η Αγία Σοφία, καθώς θα μπορούμε τόσο να προβλέπουμε πλέον με μεγαλύτερη ακρίβεια τη συμπεριφορά τους όσο και να επεμβαίνουμε βέλτιστα με στόχο την προστασία τους σε βάθος αιώνων» ήταν η απάντηση του κ. Παναγιώτη Καρακίτσιου.

Screenshot-at-Sep-26-11-06-10.png?resize

Στην ερώτηση γιατί τα μέλη της ερευνητικής ομάδας Geomiso, εξακολουθούν να προτιμούν να μένουν στην Ελλάδα της κρίσης, ο Παναγιώτης Καρακίτσιος, απαντά «Η χρηματοδότησή μας στο πλαίσιο του Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ αποτελεί την καλύτερη δικαίωση της επιλογής μας να μείνουμε στην Ελλάδα. Ατενίζουμε το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία, καθώς έχουμε ήδη σχεδιάσει τις επόμενές μας κινήσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν επιπρόσθετες θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στην οικονομία της χώρας μας. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, με τις οποίες έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία. Οραματίζομαι ένα μέλλον με βελτιστοποιημένα τόσο ως προς την όψη όσο και ως προς την ποιότητα έργα μηχανικού».

Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος έχει τιμηθεί με 26 βραβεία και υποτροφίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί και ότι η εταιρεία Geomiso εξασφάλισε πρόσφατα σημαντική χρηματοδότηση στο πλαίσιο της νέας δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του ΕΣΠΑ και δημιούργησε 4 νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες μηχανικούς και προγραμματιστές, ενώ έχει τιμηθεί με επτά πανελλαδικές διακρίσεις (πρώτο βραβείο ideatree 2014, Angelopoulos CGIU Fellowship 2015, βραβείο i-bank «Καινοτομία & Τεχνολογία» 2015, βραβείο και τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ (2015), Angelopoulos Continuation Grant 2016, τιμητική διάκριση «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ» 2015, τιμητική διάκριση Athens Startup Awards 2017 και μία διεθνή, 2017 IST IEEE Best Student Paper Award).

maxresdefault-1.jpg?resize=705%2C397&ssl


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Με "μηδενικό γεωμετρικό σφάλμα"?

ιιιιιιι, άτοπο!

 

Υ.Γ. καλή επιτυχία πάντως!

Edited by ntanos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"...Τo τι προσφέρει στην ανθρωπότητα η ελληνική αυτή καινοτομία εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Geomiso. «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το ανθρωπογενές περιβάλλον -οι πόλεις μας – έχουν κατακλυστεί με τετραγωνισμένα κυρίως κτίρια, με ευθείες και όχι καμπύλες γραμμές; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι διότι αυτά μπορούσαν να κατασκευάσουν οι μηχανικοί έως τώρα...".

Αχ καημένε Κωνσταντινίδη, άμοιρε Πικιώνη, δύστυχε Μπίρη, κλπ. Τι χάσατε....

Εντάξει, είπαμε να διαφημίσουμε το προϊόν μας, αλλά να μη λέμε ανοησίες, διότι μας διαβάζουν και μηχανικοί 

Κατά τα λοιπά, από εμφάνιση σκίζουμε. Γιαπιά (εκ του γιάπης-καμία σχέση με το γιαπί) και άγιος ο θεός. 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Για το προϊόν δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω δει κάτι επί της ουσίας.

Όμως όσο καινοτομία και να είναι θεωρώ ότι έχετε συμβουλευτεί σύμβουλο επικοινωνίας, αν το έχετε κάνει, από γνωστή μάρκα γερμανικών super market.

Αυτό το είδος marketing με κουστούμια και σε κάθε απίθανο μέσο αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια καθώς και φωτό δίπλα στο τάδε, σαν κάτι υποψήφιους

βλαχοδήμαρχους δίπλα απο αρχηγούς κομμάτων, καταντά γραφικό. Δουλέψτε στη σιωπή μέχρι να βγάλετε κάτι χειροπιαστό, έπειτα στραφείτε στην πιάτσα

που θα καταλάβει τι κάνετε και θα σας εμπιστευθεί ώς υποψήφιοι συνεργάτες και μετά βγαίνεται και στα κανάλια...

Φιλικά

 

 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

42 λεπτά πριν, tetris said:

Αχ καημένε Κωνσταντινίδη, άμοιρε Πικιώνη, δύστυχε Μπίρη, κλπ. Τι χάσατε....

μόνο αυτοί?

ο Ικτίνος που σχεδίαζε με κανόνα και διαβήτη ήταν, όσο να πούμε, δέσμιος της γεωμετρίας και αυτός

όσο για μας τους δυστυχείς νεώτερους

τους τετραγωνισμένους (!!???)

φαίνεται πως το πρόγραμμα θα λύνει και τα θέματα νομοθεσίας (ΓΟΚ κλπ) και κατάτμησης οικοπέδων

χαλάλι

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.