Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εικόνες: Παίρνει σχήμα ο Medicane «Ξενοφών» και απειλεί


Engineer

Recommended Posts

14 ώρες πριν, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

κ ομως, καποιοι πηγαμε

ΠεικÏνα ίÏÏÏ ÏεÏιέÏει: ÏκεανÏÏ, οÏÏανÏÏ, νεÏÏ, ÏÏαίθÏÎ¹ÎµÏ Î´ÏαÏÏηÏιÏÏηÏÎµÏ ÎºÎ±Î¹ ÏÏÏη

και μετά να τρέχουν οι διασώστες.....

Είναι απλά τα πράγματα: Αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να προβλεφθούν επακριβώς ούτε ως προς την ένταση, ούτε ως προς την ακριβή θέση. Επομένως καλό είναι να φυλάμε τα ρούχα μας....Όπως είδαμε ο κυκλώνας πήρε πιο βορειοανατολική τροχιά χτυπώντας Πελοπόννησο Αττική Εύβοια...Η ένταση ανέμων δεν ήταν όπως αρχικά προβλέφθηκε αλλά τα ύψη βροχοπτώσεων ήταν εντυπωσιακά! (259mm το Σάββατο στον θεολόγο Φθιώτιδας!!!). Και επειδή δεν έχουμε δει λίγα από πλημμύρες τα τελευταία χρόνια ας παίρνουμε τα μέτρα μας. Αν δεν περάσει από πάνω μας, οκ όλα καλά...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολύ καλοί χάρτες καιρού στο Okairos.gr. Όποιος γνωρίζει από μετεωρολογία θα εκτιμήσει. Ψάξτε βαρομετρικά, καταιγίδες και ανέμους με 3 ωρη ανανέωση χαρτών. Καλή μελέτη...

Link to comment
Share on other sites

50 λεπτά πριν, ntanos said:

Μην το υποτιμάτε το φαινόμενο διότι όπως φαίνεται υπάρχουν νεκροί..

κανενασ μας δεν υποτιμησε το φαινομενο , ισα, ισα, μας προβληματισε κ ανησυχησε αρκετα για μερες , παλιοτερα τετοια φαινομενα που εμφανιζοταν απο το πουθενα τα λεγαμε θεομηνιες σημερα , γνωριζουμε τι ειναι ,πως ειναι, πως  διμιουργειται , την πορεια του  τις δυναμεις που κρυβει κλπ , κ ολα αυτα  αρκετες  μερες πριν χτυπησει , κακος που υπαρχουν νεκροι , κ δεν φτεει μονο ο νεκρος που το υποτιμησε  φταιει κ  η πολιτεια με τους κακους μηχανισμους αντιμετωπισης που διαθετει 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σάββατο βράδυ, πριν καν φτάσει το φαινόμενο στην περιοχή της Αττικής (άρα, κάπου στη μέση χρονικά, κάπου στη μέση χωρικά για το σύνολο της Ελλάδας), γίνανε αστεία σχόλια εδώ στο forum. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, αλλά εδώ στην Ελλάδα μονίμως παίζουμε τάβλι με την Φύση. Κάποιες φορές έρχεται ασσό-δυο (Μάνδρα, Μάτι), κάποιες φορές έρχεται ντόρτια όπως αυτό το Σ-Κ.

Από τεχνικής άποψης, η Μάνδρα δεν διαφέρει σε τίποτα από το Κιάτο/Ξυλόκαστρο/Μαντούδι του Σ-Κ. Μόνο στους νεκρούς και στην διαχείριση από πολιτικούς & media. Και αν το περσινό flash flood είχε ξεσπάσει 5km πιο βόρεια, αντί για 22 νεκρούς στην Μάνδρα, θα θρηνούσαμε 22 κοτόπουλα στα Σκούρτα.

Αλλά έτσι είναι το flash flood, η Φύση τραβάει το καζανάκι, και αλίμονο σε όποιον είναι από κάτω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Στα επόμενα χρόνια θα δούμε και 2 και 3 medicanes από τα μέσα του Σεπτέμβρη μέχρι τον Νοέμβρη. Εδώ θα είμαστε.

Νίκο, άλλο πράγμα ήταν ο Ξενοφώντας, άλλο πράγμα το medicane. Αν δεν είχε καταφέρει να σχηματιστεί, όπως έγινε πάνω από την Σαρδηνία στις 18/9, θα είχαμε ήλιο και 28-30 βαθμούς, όπως ακριβώς πριν μία εβδομάδα. Τα πρώτα μοντέλα που έδειξαν την πιθανότητα για medicane εμφανίστηκαν στις 24/9, όταν ο Ξενοφώντας είχε ήδη ξεκινήσει. Όσο για την πορεία, οι αρχικές προβλέψεις έλεγαν Κρήτη. Τελικά, έχει ξεθυμάνει πάνω από τις Σποράδες, ακολουθώντας μία πορεία σχεδόν αντίθετη από τον Ξενοφώντα και ότι άλλο κινείται πάνω από την Ευρώπη αυτές τις μέρες. Αλλά έτσι είναι τα κυκλωνικά συστήματα σε αυτό το επίπεδο, κανένα μοντέλο δεν είναι αξιόπιστο πέρα από τις 1-2 μέρες.

Στο δια ταύτα, δεν είναι για να πάρει ένσημα η πολιτεία, απλά κάποια πράγματα έγιναν όπως έπρεπε. Κάτι η ενημέρωση, κάτι τα αυξημένα ανακλαστικά από το Μάτι, κάτι ότι αφήσαμε τις διακοπές του καλοκαιριού πίσω μας, κάτι ότι ήταν Σ-Κ, και κάτι η καλή μας νεράϊδα, καλά πήγε. Αν υπήρχε κίνηση στην Ολυμπία Οδό που κόπηκε στα δύο twice μέσα το Σ-Κ, θα γκρινιάζαμε. Αν είχαμε τραυματισμούς στα περιστατικά με τα τρένα, δεν θα ασχολούμασταν τώρα με τον ΠΑΟΚ και το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Και αν το πάνελ στο σχολείο του Καματερού την Πέμπτη είχε σκοτώσει κανένα παιδάκι, θα ζητάγαμε κρεμάλες και παραίτηση της κυβέρνησης.

Γνώμη μου είναι ότι καλώς και γίνεται αυτό το τζέρτζελο με τα ονόματα στις σοβαρές καταιγίδες, ακόμα και μία ζωή να γλυτώνουμε κάθε φορά. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν σερφ ή να προσπαθούν να σώσουν την βάρκα τους σε τέτοιες συνθήκες (όπως έδειξε κάμποσες φορές η τηλεόραση), δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να είναι όσο ηλίθιος θέλει. Αν περνούσε από το χέρι μου, θα είχα βαπτίσει το medicane με το επόμενο όνομα στη λίστα (κάτι από όμικρον), και όχι «Ζορμπάς». Δεν πρέπει να δίνονται ονόματα με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε φαινόμενα που θα στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

btw, το ίδιο σκηνικό που γέννησε το medicane, επαναλαμβάνεται αυτή τη εβδομάδα, πιο δυτικά, στο ύψος της Ιταλίας.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.