Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κόστος Ενισχύσεων σε Προσθήκη


 
georgecv

Recommended Posts

Καλησπέρα σε προσθήκη καθ ύψος ποιος πληρώνει το κόστος των απαιτούμενων ενισχύσεων? Ο ιδιοκτήτης της προσθήκης ή επειδη είναι κοινόχρηστος ο Φ.Ο. πρέπει να συνειφέρουν όλοι οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής? Επίσης στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της προσθήκης καταβάλει όλο το κόστος μπορεί να υποχρεώσει του υπόλοιπους συνιδιοκτήτες να επιτρέψουν τις εργασίες εντός των ιδιοκτησιών τους?

Link to comment
Share on other sites

56 λεπτά πριν, georgecv said:

..... είναι κοινόχρηστος ο Φ.Ο. πρέπει να συνειφέρουν όλοι οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής?..........

.... ο ιδιοκτήτης της προσθήκης καταβάλει όλο το κόστος μπορεί να υποχρεώσει ...

και στις 2 περιπτώσεις μόνο ότι γράφει ρητά η σύσταση - κανονισμός της πολ/κίας.

Ειδικά το 1ο. Ακόμα και να το γράφει (που σπάνια το έχω πετύχει γραπτά), πουθενά κανένας κανονισμός δεν υποχρεώνει κάποιον 3 να έχει τα αναγκαία χρήματα να δώσει για να φτιάξει κάποιος άλλος την δική του ιδιοκτησία.

Ειδικά δε για το κόστος αυτών των εργασιών συχνά πυκνά το μεγαλύτερο ποσό αλλά και χρονική δέσμευση δεν είναι οι εργασίες στον ΦΟ αλλά ΌΛΑ τα παρελκόμενα. Γκρεμίσματα τοίχων, σοβάδων, δαπέδων, ηλεκτρολογικά, σωλήνες νερού, θέρμανσης και η αποκατάσταση τους στο τέλος με το τελικό βάψιμο.

Είναι εφικτές επεμβάσεις αυτού του τύπου κατά κανόνα αν είναι οικογένεια και οι υπόλοιποι και ιδιαίτερα αγαπημένοι. Αν άγνωστοι θα είναι η εξαίρεση του κανόνα να μπορέσει να γίνει. 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει καλή διάθεση και απλόχερη τσέπη ( θα καταλάβεις παρακάτω ) το πράγμα γίνεται δύσκολο και χρονοβόρο.
Και γίνεται πολύ δύσκολο όταν ο υποκείμενος όροφος κατοικείται. Για σκέψου ότι ο από κάτω μπορεί να χρειαστεί να κάνει μετακόμιση γιατί αν μιλάμε για επεμβάσεις στον φ.ο. το σπίτι θα πρέπει να εκκενωθεί.

Πριν  καμμιά δεκαετία , συζητούσα με ένα συνάδελφο περίπτωση τέτοιας προσθήκης που κατέληξε στα δικαστήρια καθώς ο "κάτω" δεν επέτρεπε εργασίες μέσα στο σπίτι του από τον "επάνω". Τώρα λάβε υπ'όψη σου τους ρυθμούς της ελληνικής δικαιοσύνης και κάνε υπολογισμούς σε πόσα ..τέρμινα θα λήξει το πράγμα.

Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη για να βγάλει άκρη τα μετατρέπει όλα  σε χρηματική αξία.
Πχ ο οικοδομών να αναλάβει δαπάνη ενοικίασης . μετακόμισης , αποκατάστασης του κάτω , ο κάτω να αποζημιώσει τον πάνω για  την οικονομική ζημιά που του επιφέρει λόγω αδυναμίας αξιοποίησης της περιουσίας του κ.ο.κ.

Είναι καλές αυτές  οι δουλειές ... για τους δικηγόρους όμως  :mrgreen:

ΥΓ. Η φράση  "..κοινόχρηστος ο Φ.Ο. πρέπει να συνειφέρουν όλοι οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής.."  δεν είναι ενθαρρυντική για την υπόθεση..

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η ενίσχυση αφορά αποκλειστικά την προσθήκη ..... δεν υπάρχει καμία υποχρέωση των υπόλοιπων ιδιοκτησιών. Αντίθετα οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες μπορούν να προσβάλουν νομικά την προσθήκη. 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.