Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 36 - Ν. 4495/17] Επιλογή κατηγορίας 1, 2 ή 3 οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Μόλις τώρα, ΚΑΝΑ said:

Άδεια κατεδάφισης εντάσσεται στην  κατηγορία 1*

*βάσει άρθρο 7 & 8 ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983-«Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής»

Σ ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

On 24/4/2019 at 8:49 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

στην Α ζώνη αρχαιολογίας απαγορεύεται η οποιαδήποτε δόμηση και στην Β' ζώνη επιτρέπεται μετά από έγκριση της αρχιτ μελέτης από την αρχαιολογία

ΚΑΝΑ μπορείς να μου υποδείξεις την διαδικασία που αναφέρεις? Έχω πάρει την έγκριση εκσκαφών με όρο την παρουσία αρχαιολόγου στις εκσκαφές. Θεωρείς ότι αυτόματα είμαι κατηγορία 1 ή ότι πρέπει να ζητήσω από την διεύθυνση αρχαιοτήτων και διευκρίνηση για τη ζώνη?

Link to comment
Share on other sites

Στο έγγραφο έγκρισης εκσκαφών, που  σου δώσανε,  δεν σου αναφέρουν αν βρίσκεσαι σε περιοχή αρμοδιότητάς τους?

Link to comment
Share on other sites

λέει το εξής στάνταρ κείμενο:

Έχοντας υπόψιν τα .....

Σας πληροφορούμε ότι εγκρίνονται κατ'αρχήν από πλευράς Αρχαιολογικού Νόμου και αρμοδιοτήτων της Εφορείας μας οι εκσκαφές για ανέγερση (μπλαμπλα) σύμφωνα με την υποβλειθήσα αρχιτεκτονική μελέτη και τους ακόλουθους όρους:

όλες οι εκσκαφικές εργασίες θα γίνουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες με την παρακολούθηση υπαλλήλου της εφορείας μας την οποία θα πρέπει να ειδοποιήσετε εγκαίρως για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των εργασιών. Η χρήση του μηχναικού εκσκαφέως επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με την εφορεία μας. Σε περίπτωση ανευρέσεως αρχαιοτήτων οι εργασίες θα διακοπούν προκειμένου να διεξαχθεί ανασκαφική έρευνα από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η συνέχιση των εργασιών. Η ασφάλεια του εργοταξίου και όλα τα αναγκαία σύμφωνα με τη νομοθεσία σχετικά μέτρα αποτελούν υποχρέωση υποχρέωση του ιδιοκτήτη και του επιβλέποντος το έργο μηχανικού.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά τελικά αλλαγή χρήσης από κατάστημα/πυλωτή 200 τ.μ. σε περιοχή χωρίς κτηματογραφηση εντός σχεδίου όμως σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφεροντος όπου απαιτείται και μελέτη στατικής επαρκείς κατηγορίας Σ3 πηγαίνει στην κατηγορία 3 και στην υποκατηγορία στ) σωστά? 

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Μέρσα said:

λέει το εξής στάνταρ κείμενο:

Στην περίπτωσή σου υπάρχει απλός προληπτικός έλεγχος εκσκαφών ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση ανεύρεσης στοιχείων που ενδεχομένως πρέπει να προστατευτούν.

Η έγκριση της αρχαιολογίας για αδειοδότηση εργασιών έχει σχέση μόνο με ήδη προστατευόμενους χώρους και τόπους (οριοθετημένους με αποφάσεις ή περιβάλλον γνωστών μνημείων). Εκεί η επιβεβλημένη νομικά προστασία τους ενδέχεται να επηρεάσει την αδειοδότηση με περιορισμούς ή αλλαγές της μελέτης, οπότε γι' αυτό η έγκριση προηγείται.

Σε απλές εκσκαφές η μελέτη πρώτα εγκρίνεται και μετά γίνεται η εκσκαφή, οπότε τότε απαιτείται μόνο η επίβλεψη από την αρχαιολογία κατά τη διάρκειά τους. Αν υπάρξουν ευρήματα η άδεια οικοδομής δεν θα έχει και τόση σημασία. Υπάρχουν περιοχές όπου η αρχαιολογικά υπηρεσία διατάσσει πρώτα δοκιμαστικές τομές που μπορεί να εξελιχθούν και σε πλήρη ανασκαφή ή και πλήρη απαγόρευση της δόμησης ή απαλλοτρίωση, οπότε δεν αφήνει να έχουμε καν κάποια εγκριτική διαδικασία οικοδομής.

Συμπέρασμα :

Η επιλογή κατηγορίας άδειας έχει να κάνει μόνο με τις ήδη προστατευόμενες περιοχές, για απλές εκσκαφές, αν τελικά δοθεί άδεια, αυτή δεν θα κρίνει την κατηγορία της άδειας.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ πολύ!

Συμμερίζομαι τον τρόπο σκέψης σου, 

θα εκτιμούσα αν όλο αυτό μπορούσες να με κατευθύνσεις να το τεκμηριώσω με παραπομπές σε αντίστοιχες νομοθεσίες για την Υπηρεσία Δόμησης..

Αντιλαμβάνομαι ότι όλο το ζουμί είναι στην παρακάτω πρόταση

5 λεπτά πριν, kan62 said:

Η έγκριση της αρχαιολογίας για αδειοδότηση εργασιών έχει σχέση μόνο με ήδη προστατευόμενους χώρους και τόπους (οριοθετημένους με αποφάσεις ή περιβάλλον γνωστών μνημείων).

 

Link to comment
Share on other sites

ν.3028/2002 (ΦΕΚ 153Α) ή αλλιώς Αρχαιολογικός νόμος. Τα γράφει εκεί όλα.

Ουσιαστικά άρθρα : 2, 3 και ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΟ (Χωρικές ρυθμίσεις) 12 έως 17.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι, 

θα επικοινωνήσω και με την Υπηρεσία και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Πάντως επειδή ήμουν σίγουρη ότι πάω για κατ.3 και είχα κάνει αίτημα βεβαίωσης όρων, εκδόθηκε παρόλο που έχει έγκριση Προϊστορικών&Κλασικών και παρά τον αστερίσκο στο ΦΕΚ 5716Β/2018 περί απόρριψης αυτών των αιτημάτων. Για του λόγου το αληθές το επισυνάπτω και έχει διάρκεια ισχύος έως 31/12/2099

x.thumb.JPG.b1c465849860f3a75621ca5c8fc0a2c3.JPG

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ως αντίλογο να συμπληρώσω ότι όταν πάμε για προέγκριση στην καρτέλα Επιμέρους Περιπτώσεις στις αντίστοιχες Εφορείες Νεωτέρων, Προϊστορικών&Κλασικών, Βυζαντινών γράφει "Μόνο για Οικοδομική Άδεια κατηγορίας 1 ή 2"o.thumb.JPG.e12eeb4c23bcf323641838f45e6f297a.JPG

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.