Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 36 - Ν. 4495/17] Επιλογή κατηγορίας 1, 2 ή 3 οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Γειά σας. Σύντομη ερώτηση: Κατοικία 100 τ.μ. σε ΕΚΤΟΣ σχεδίου περιοχή, ΜΕ κτηματογράφιση, σε ποία κατηγορία έκδοσης άδειας εντάσσεται;;;; - Ευχαριστώ.

Υπενθυμίζω:

1) Κατηγορία 1 :

γ)   ανέγερση κτιρίου με χρήση κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχή στην οποία δεν υφίσταται κτηματογράφηση; 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

2) Κατηγορία 2 :

γ)   ανέγερση ... σε οικόπεδα ή γήπεδα, όπου από γενικές ή ειδικές διατάξεις προβλέπεται αυτοψία από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ. ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΑΡΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΟΧΙ;;;

3) Κατηγορία 3 :

β) ανέγερση κτιρίου με χρήση κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχή, στην οποία υφίσταται κτηματογράφηση και εγκεκριμένο ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ σε άρτιο κατά τον κανόνα;  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ

 

κανόνες συμμετοχής : https://www.michanikos.gr/guidelines/

- Δεν γράφουμε με κεφαλαία για να είναι το κείμενο μας ευανάγνωστο. Τα κεφαλαία σε σε γραπτό λόγο στο διαδίκτυο σημαίνουν ότι φωνάζουμε

- Δε κάνουμε κατάχρηση της μορφοποίησης κειμένου με χρωματισμό και δεν χρησιμοποιούμε χρώματα στα γραπτά μας διαφορετικά του μαύρου και του μπλε, ώστε να είναι εύκολη η ανάγνωση. (εξαιρούνται μόνο οι παρατηρήσεις των συντονιστών του φόρουμ).

- Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας. 

- Το κείμενο σου έχει μορφοποιηθεί καταλλήλως στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό. Μην κάνεις αντιγραφή-επικόλληση από ήδη έτοιμα φορμαρισμένα κείμενα, καθώς έτσι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την μορφοποίηση του κειμένου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής τους οποίους οφείλεις να διαβάσεις και να εφαρμόζεις.

Pavlos 33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

On 1/6/2020 at 8:43 ΠΜ, ChristinaK said:

Εφόσον στην ίδια άδεια έχεις νομιμοποίηση κατ.2 που έχει έλεγχο ΥΔΟΜ και προσθήκη ,είσαι στην κατ.2 

Η οδηγία του ΥΠΕΝ πάντως είναι ότι κατηγ.2 πάει όταν έχει ήδη έκθεση αυδοψίας αυθαιρέτου. Οπότε θεωρώ κατηγ.3

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, dijon said:

Η οδηγία του ΥΠΕΝ πάντως είναι ότι κατηγ.2 πάει όταν έχει ήδη έκθεση αυδοψίας αυθαιρέτου. Οπότε θεωρώ κατηγ.3

Καλησπέρα!Η Κατ.2 είναι νομιμοποίηση εάν απαιτείται αυτοψία της ΥΔΟΜ πριν την έκδοση της άδειας (2β.)Η αυτοψία δεν απαιτείται μόνο όταν υπάρχει ήδη έκθεση αυθαίρετων  κατασκευών αλλά και όταν π.χ. νομιμοποιούμε κατασκευές ή χρήσεις που έχουν γίνει μετά τις 28-7-11 οπότε προηγείται και πάλι αυτοψία ΥΔΟΜ για καταλογισμό προστίμου..

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χριστίνα καταρχάς προσωπικά συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς νομίζω το θέμα της κατηγορίας άδειας νομιμοποιήσεων δεν έχει λυθεί ξεκάθαρα. Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάποια συγκεκριμένη οδηγία να την παραθέσει. Επαναφέρω και την άποψη που είχα καταθέσει εδώ παλαιότερα και ελπίζω να μη χρειαστεί να περάσει άλλος ένας χρόνος για να ξεκαθαριστεί.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, danaikaterina said:

Χριστίνα

 

Καλησπέρα Δανάη!Συμφωνώ απολύτως μαζί σου ότι το τοπίο της κατηγοριοποίησης είναι ακόμη θολό.Επίσης δεν αμφισβητώ για κανέναν λόγο και την οδηγία που αναφέρει η συνάδελφος dijon παραπάνω απλά θεωρώ πως αν η οδηγία ΥΠΕΝ αναφέρει μόνο τις αυτοψίες όπου υπάρχει ήδη έκθεση,τότε δυστυχώς η οδηγία έχει θέμα.Δεν είναι λογικό να μπορώ να εκδώσω μια άδεια κατ.3 με ευθύνη μου, στην οποία πρέπει να καταλογιστούν πρόστιμα από την οικεία υδομ πριν την έκδοση της...Ή,εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά..μπορεί..

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέο ερώτημα: Για Νομιμοποίηση (αλλαγής χρήσης) κατοικίας (ενταγμένης στον 4495 - χωρίς αυτοψία από την πολεοδομία - χωρίς καταγγελία) εντός οικισμού με καθορισμένα όρια, σε ποία κατηγορία επιλέγω;;;

 

Edited by maroudas
επεξηγήσεις
Link to comment
Share on other sites

Η προσωπική μου άποψη είναι κατηγορία 3. Αλλά αν διαβάσεις 2 πόστ παραπάνω θα δεις ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για τις νομιμοποιήσεις. Καλύτερα να επικοινωνήσεις πρώτα και με την ΥΔΟΜ της περιοχής σου.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.