Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 36 - Ν. 4495/17] Επιλογή κατηγορίας 1, 2 ή 3 οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Είμαι ιθ), είμαι λβ) γιατί λόγο της τοποθέτησης θερμομόνωσης τα ανοίγματα περιμετρικά μικραίνουν κατά 6 εκατοστά (όσο είναι η θερμομόνωση) και είμαι και θ) για τοποθέτηση ικριωμάτων.  Η κάθε μια περίπτωση από μόνη της υπερβαίνει τις 250000 ευρώ. Για αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να πάω με έκδοση κατηγορία 3. 

Η απορία μου για την κατηγορία έκδοσης, ξεκίνησε αρχικά από το εμβαδό του κτιρίου (5000 τ.μ.) και από το ότι ως ειδικό κτίριο μπορεί να χρειαστεί να περάσει Σ.Α., μια και κάνουμε επεμβάσεις στις όψεις.

Παρόλα αυτά βλέπω ότι στη Κατηγορία 1, εμπίπτουν περιπτώσεις ανέγερσης κτιρίων (είτε καινούργιων είτε προσθηκών) και όχι υφιστάμενων. 

Προσπαθώ να μιλήσω και με την πολεοδομία για κάποια πληροφορία αλλά μέχρι στιγμής είναι ανέφικτο. 

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

Σε γήπεδο κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο εκτός σχεδίου υπάρχει κτίσμα για το οποίο έχει γίνει στο παρελθόν οριστική υπαγωγή στο Ν. 4495/17 Κατηγορία 5. Στο ίδιο οικόπεδο ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη κατ΄επέκταση και καθ΄ύψος. Θεωρώ καταρχήν ότι με την παρέκκλιση πλέον θα πρέπει να ανοίξω τη δήλωση και να γίνει τροποποίηση σε Κατηγορία 4 στο τμήμα του υφιστάμενου που τηρεί τις αποστάσεις κλπ. και να επιλέξω προς έκδοση άδειας (ώστε να είναι εφικτό να γίνει προσθήκη). Έπειτα μπορώ να προβώ σε ΜΙΑ άδεια που θα περιλαμβάνει την Νομιμοποίηση του υφισταμένου και την Προσθήκη; Είναι Κατηγορία 1 αδειών και σε κάθε περίπτωση θα προβεί σε διαδικασία προέγκρισης. Το ερώτημα είναι αν γίνεται στο e-adeies να εκδωθεί ΜΙΑ άδεια Κατ. 1 με τίτλο Άδεια Νομιμοποίησης υφισταμένου και προσθήκη κατ΄ επέκταση και καθ΄ υψος.

Καλή δύναμη σε όλους. 

 

Edited by nimitrou
Link to comment
Share on other sites

Νομιμοποίηση αυθαιρεσίας μετά το 2011 ,είναι Κατηγορία 1 ,μετά και την τροποποίηση του 4759 ,έτσι? Η κατηγορία 2 αναφέρεται σε προ του 2011 

Link to comment
Share on other sites

Εντός οριοθετημένου οικισμού προ του 23, σε διώροφη οικοδομή με αυθαίρετες κατασκευές που έχουν ενταχθεί με οριστική υπαγωγή στο Ν4178, και  τμήμα της προ του 55, πρόκειται να  γίνουν οι παρακάτω εργασίες: 

1)στο υπάρχον διώροφο προ του '55:α)αντικατάσταση στέγης, β)κατασκευή περιμετρικού σενάζ, γ)αρμολόγηση, δ)αντικατάσταση κουφωμάτων,

2)Στο νεότερο διώροφο τμήμα της οικοδομής: α)ενίσχυση Φ.Ο. με gunite

Επισημαίνω ότι έχω έγκριση ΣΑ

Παρακαλώ τη βοήθειά σας ως προς την επιλογή κατηγορίας άδειας

Ευχαριστώ

              

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα . Για νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών προ του 2011 και προσθήκη στέγης τι κατηγορία είμαι ? Θα χρειαστεί βεβαίωση όρων δόμησης ή προέγκριση? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, gountas said:

Καλησπέρα . Για νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών προ του 2011 και προσθήκη στέγης τι κατηγορία είμαι ? Θα χρειαστεί βεβαίωση όρων δόμησης ή προέγκριση? ευχαριστώ

Βεβαίωση και 3

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Βεβαίωση και 3

oκ ευχαριστώ. Και αν είναι μόνο νομιμοποίηση πάλι κατηγορία 3 με βεβαίωση?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. 

Πρόκειται να γίνει προσθήκη 70τ.μ. κατοικίας σε ισόγεια οικοδομή  του 1980 (κατοικία), που βρίσκεται εντός οικισμού (δεν υπάρχει σχέδιο πόλης) αλλά είναι οριοθετημένος προ του 1923. στο ισόγειο υπάρχουν κάποιες αυθαιρεσίες που τακτοποιήθηκαν. Η κατηγορία της οικοδομικής άδειας είναι 2 ή 3? Διαβάζω το νόμο και στην κατηγορία 3 αναφέρεται για "προσθήκη δόμησης σε υφιστάμενο νόμιμο κτίσμα" αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που έχει οποιαδήποτε αυθαιρεσία που τακτοποιείται με Ν.4495/17 δεν μπορεί να πάει κατηγορία 3 και απαιτείται έλεγχος προηγουμένως του υφιστάμενου δηλαδή της τακτοποίησης που έχει γίνει? 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.