Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύμβουλος ασφαλείας adr


centervak

Recommended Posts

Γεια σας, είμαι νέος μηχ. μηχανικός και προσπαθώ και εγώ να πιαστώ από κάπου. Έψαξα αρκετά μέσα στο forum αλλά δε βρήκα κάτι που να έχει σχέση με σύμβουλο ασφαλέιας ADR ή εκπαιδευτή σε σχολή οδηγών οχημάτων επικίνδυνων υλικών. Απευθυνθηκε σε μένα κάποιος γνωστός μου , ο οποιος έχει επιχείρηση διανομής πετρελαίου, πιο πολύ για την παροχή πιστοποιητικού ADR στα οχήματά του αλλά και σε εκπαίδευση των οδηγών του. Από ψάξιμο στο internet δε βρήκα και πολλά. Ειδικά για σύμβουλο ασφαλείας , τον οποίο όπως λέει η νομοθεσία πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά σε τέτοιες επιχειρήσεις , δε βρηκα τίποτα. Κάτι αόριστα ότι θα πρέπει να κατέχει το αντικείμενο. Όσο αφορά εκπαιδευτή αναφαίροταν εκτός του πτυχίου και σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή σεμινάριο που να έχει κάποια σχέση. Παλαιότερα είχα ρωτήσει στη σχολή χημ . μηχανικών στη θεσσαλονίκη που γίνοταν κάτι σαν μάθημα- σεμιναριο αλλά και μόνο που τους είπα ότι είμαι μηχ μηχ δε ασχολήθηκαν και πολυ. Θα έβγαινε κάποια ανακοίνωση και τέτοια. Δε ξέρω αν έκανα καλά που ανέβασα το θέμα εδώ αλλά είναι το πρώτο μου και πιστεύω πως μας ενδιαφέρει ως ειδικότητα. Όποιος γνωρίζει κάτι με το θέμα ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Για δες εδώ

 

http://www.yme.gr/?tid=813

 

 

Περιγράφει την λήψη πιστοποιητικού για συμβούλους ασφαλείας ασφαλούς μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ ,ήταν αρκετά διαφωτιστικό. Για το δ και ε των προιποθέσεων

"δ. Έχουν παρακολουθήσει τον αναγκαίο κύκλο μαθημάτων ειδικής κατάρτισης

ε. Έχουν περάσει με επιτυχία τις γραπτές εξετάσεις . "

όμως λογικά θα πρέπει να απευθυνθώ στη νομαρχία. Αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο ή και για τους εκπαιδευτές οδηγών θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

centervak, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά υπάρχει "αγοραστικό" ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένας σύμβουλος ADR ; Αν βέβαια, έχεις εντοπίσει, έστω και μικρό "αγοραστικό" ενδιαφέρον, προχώρα.

Link to comment
Share on other sites

Σαν πιστοποιημένος σύμβουλος adr, έχω να πώ οτι το ενδιαφέρον είναι μικρό.

Οι πρατηριούχοι απο την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος φορέας (όπως αντίστοιχα για τους τεχνικούς ασφάλειας) δεν προτίθενται να προχωρήσουν στην συνεργασία με κάποιον σύμβουλο, εκτός απο ορισμένες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφαίρει και το λίνκ του υποργείου μεταφορών που ανέβασε ο φίλος xaxa και ναναι καλά, τα σεμινάρια γίνονται κυρίως στο μετσόβιο στο τμήμα μηχ. μηχανικών στο αντίστοιχο εργαστήριο, τα οποία από ότι φαίνεται μόλις έγιναν και στο ΑΠΘ στο τμήμα χημ. μηχανικών. Επικοινώνησα με το τμήμα χημ μηχανικών και μου είπαν ότι ακόμα δε ξέρουν τίποτα για το πότε και αν γίνουν λόγω κάποιων προβλημάτων στο εργαστήριο από ότι κατάλαβα. Άρα τουλάχιστον για αυτή την περίοδο δε παίζει κάτι σε σεμινάρια. Όσο αναφορά με τις ειδικότητες το ρώτησα και εγώ και μου είπε ότι από το Σεπτ του 2007 δε παίζει ρόλο η ειδικότητα ακόμα και από ΤΕΙ νομίζω μπορούν να συμμετέχουν κανονικα. Ελπίζω να σε κάλυψα σε αυτό που ήθελες.

Απλά να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τίποτα και για εκπαιδευτή νέων οδηγών υλικών ADR οι οποίοι διδάσκουν σε σχολές οδηγών.

Link to comment
Share on other sites

Απλά να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τίποτα και για εκπαιδευτή νέων οδηγών υλικών adr οι οποίοι διδάσκουν σε σχολές οδηγών.

 

Υποθέτω σε κάθε νομό.. ( ή καλύτερα να πω ελπίζω έχει ήδη γίνει ...!!!) σχολές επαγγελματικής κατάρτησης οδηγών οχημάτων μέταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε.Ε.. ΑΑαααυτοί ξέρουν!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ειμαι διευθυντης Σπουδων σε σχολη Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε.Ε οπως λεγεται.

Αν μπορω να σου φανω χρησιμος.....

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σου να βοηθήσεις. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου που μπορούμε να κοιτάξουμε για το τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει εκπεδευτής οδηγών επικύνδηνων υλικών; Κάποιο site ή που μπορούμε να απευθυνθούμε;Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.