Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων από μη Μηχανολόγους/Ηλεκτρολόγους


Recommended Posts

Απάντηση για το υπόβαθρο δε μου έδωσες. Από ότι κατάλαβα είναι "εμπειρικό". Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ σε αυτό, θα μπορούσες κάλλιστα να λες ψέματα (και αν όχι εσύ κάποιος άλλος στη θέση σου) και να μην είχες ιδέα από ΗΜ και πάλι να ζήταγες την αναγγελία.

Τέλος πάντων δεν είναι προσωπικό το θέμα, κάθε άλλο. Απλά στην μπανανία που ζούμε το άσπρο γίνεται μαύρο...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σου είπα, όσο θεωρητικό υπόβαθρο έχω εγώ στα υδραυλικά, άλλο τόσο έχει και ένας Ηλ. Μηχανικός. Κανένα! Συμφωνώ απόλυτα στο ότι μπορεί κάποιος να λέει ψέματα και να μην έχει ιδέα πως να πιάσει έναν κάβουρα. Επίσης, απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιο μάθημα σε κανένα τμήμα που να σου δείχνει πώς να βιδώσεις ένα σωλήνα χωρίς να έχεις διαρροές, οπότε τη συζήτηση περί υποβάθρου δεν τη βρίσκω αποδοτική. Δεν ξεκίνησα εγώ (αν δεις και στα προηγούμενα post) τη συζήτηση περί ΑΕΙ και ΤΕΙ, οπότε αρνούμαι να τη συνεχίσω γιατί ξέρω ότι δεν βγάζει πουθενά.

Επίσης, συμφωνώ στο θέμα της μπανανίας, αλλά θέλοντας και μη η μπανανία έχει κάποιους νόμους που πρέπει (?) να εφαρμόζονται, όσο κι αν σε κάποιους δεν αρέσει. Οπότε, πρακτικά, όποιος έχει αντίρρηση σε αυτό μπορεί κάλλιστα να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να διεκδικήσει αλλαγή αυτών των νόμων. Επίσης, στην μπανανία αυτή ζούμε και εργαζόμαστε, οπότε ορισμένες φορές οι νόμοι "μας βολεύουν" (βλέπε αναβάθμιση ΤΕΙ). Ο καθένας κοιτάει από την δικιά του σκοπιά, δεδομένου ότι δεν ξέρω κανένα ΤΕΙτζή που να διαμαρτύρεται γιατί του έδωσαν δικαιώματα. Ακούω μόνο ΤΕΙτζήδες γιατί δεν τους συμπεριφέρεται το ΤΕΕ με τον ίδιο τρόπο όπως τα Πολυτεχνεία.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ένας Πολ. Μηχ. να μην έχει δικαίωμα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και να έχει ένας Ηλ. Μηχ. Μήπως, το δικαίωμα υπογραφής στα υδραυλικά από ηλεκτρολόγους "ήρθε" από σπόντα λόγω μηχανολόγων, με νομοθεσίες παλιές? (ρητορική ερώτηση, δεν περιμένω απάντηση)

Φιλικά,

Γιώργος

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δεν το πάμε προσωπικά . Εξαλλου δεν έχουμε να χωρίσουμε κατι.  3 πραγματάκια να τονίσω μόνο.

1.  Γνώσεις εμπειρικές ο καθένας μπορει και πρέπει να έχει. Χαίρομαι που αναφέρεις για κατασκευές και οχι για μελέτη ( αλλο να χρησιμοποιείς μια αντλία κενου, άλλο να κάνεις μελέτη με ψυχρομετρικούς χάρτες κτλπ)

2.  Το συγκεκριμένο π.δ  λειτούργησε θετικά και για την ειδικοτητα μας καθως με τα μηχανολογικά υπήρχε θέμα. Και πάλι ομως υδραυλικα δεν μπορούμε να κάνουμε ( οι Τ.Ε οχι οι Π.Ε).

3.  Το θέμα υπόβαθρο αν το συνεχίσουμε ( οχι με σενα gedoris ) θα ξεφύγουμε μάλλον με την κακή έννοια. Οπότε το αφήνουμε και όλα οκ.

Καλη συνέχεια σε όλους

Edited by JimakosR
Link to comment
Share on other sites

Μα τα ΠΔ αυτά είναι για εγκαταστάτες, δεν είναι για μελετητές. Αφορούν τεχνική εργασία, όχι μελέτη και διαστασιολόγηση. Το έχω κάνει ξεκάθαρο σε αρκετά post πιο πριν. Ελπίζω και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που απάντησαν σε αυτό το topic να μην μπερδεύτηκαν. Γι'αυτό και δεν έβρισκα το λόγο να ανοιχτεί κουβέντα περί υποβάθρου, κλπ. Αφορά καθαρά εφαρμογή μελετών σε τεχνικό επίπεδο (κάβουρα, κατσαβίδι, κλπ) :)

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνωτην επιμονή σου για το ότι δεν είναι μελέτη αλλά κατασκευή. Δηλαδή άμα η μελέτη είναι τέλεια και τα κάνεις μαντάρα στη κατασκευή δεν τρέχει τίποτα για το έργο; Δεν υπάρχουν ευθύνες σε περίπτωση πχ ηλεκτροπληξίας; Όσο σημαντική είναι η μελέτη άλλο τόσο είναι η κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Η επιμονή μου έγκειται στο γεγονός στο να προλάβω συζητήσεις περί θεωρητικού υποβάθρου και σχολών... Κανένας άλλος λόγος δεν υπάρχει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, dib said:

Η ουσία είναι οτι και τα ΤΕΙ γίνανε ΑΤΕΙ (με νόμο κάπου το 2006-2008 δεν  θυμάμαι ακριβώς) χωρίς να υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο γνώσεων ... και ο νοών νοείτω :wink:

(Sorry απο τους συναδέλφους των ΤΕΙ)

Συνάδελφε το επίπεδο και το υπόβαθρο γνώσεων το ορίζουμε εμείς με τις απαντήσεις μας.

 

5 ώρες πριν, gedoris said:

Επίσης, συμφωνώ στο θέμα της μπανανίας, αλλά θέλοντας και μη η μπανανία έχει κάποιους νόμους που πρέπει (?) να εφαρμόζονται, όσο κι αν σε κάποιους δεν αρέσει.

Χαριτωμένο...

 

5 ώρες πριν, gedoris said:

Επίσης, στην μπανανία αυτή ζούμε και εργαζόμαστε, οπότε ορισμένες φορές οι νόμοι "μας βολεύουν" (βλέπε αναβάθμιση ΤΕΙ).

Συνάδελφε όπως σωστά είπες στην μπανανία που ζούμε ο καθένας κάνει ότι θέλει και ο καθένας υπογράφει ότι θέλει. Η αναβάθμιση έγινε μετά από αλλαγή προγράμματος σπουδών και καθηγητών. Και φυσικά έπρεπε να γίνει αναβάθμιση η οποία για την ιστορία είναι επιπέδου Bachelor δηλαδή το ίδιο με κάποιον από πανεπιστήμιο που έχει και αυτός 4 έτη σπουδών. Ο οποίος απόφοιτος του πανεπιστημίου έχει τον ίδιο ακαδημαϊκό τίτλο στην Ευρώπη βάση της συνθήκης της Bologna, δηλαδή επίπεδο 6ο, ήτοι Bachelor.

Τώρα για την Ελλάδα στην χώρα της μπανανίας είναι αστείο να μιλάμε για επ. δικαιώματα και συνθήκη της Bologna.

Δεν έχει νόημα να μαλώνετε τι υπογράφει ο καθένας γιατί όπως είπα πριν, εδώ υπογράφουν όλοι και κανένας.

Και επειδή το έχω απορία και δεν γνωρίζω ο Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας τι μπορεί να υπογράψει ? Μπορεί για παράδειγμα να υπογράψει στατικά ? Τοπογραφικά ?

Όποιος γνωρίζει και έχει την καλοσύνη μπορεί να μου απαντήσει.

 

Edited by Steelman
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 7/10/2018 at 8:43 ΜΜ, geoste said:

Τα πάντα όλα (σχεδόν)!

Δηλαδή ποια δε σου έδωσαν; Και υπήρχε λόγος, ή δε τα ζήτησες εσύ;

Link to comment
Share on other sites

Στο ΦΕΚ 112/17.10.2012 για άδεια εγοδηγού μηχανικού για υδραυλικές εγκαταστάσεις, στην παρ.7α του άρθρου 5 αναφέρει "Οι μηχανικοί που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 6422/1934, με την εγγραφή τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος [ΤΕΕ]," το οποίο άρθρο 1 του ν. 6422/1934 αναφέρεται ΜΟΝΟ σε Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους και Ναυπηγούς. Οι υπόλοιποι Διπλ.Μηχανικοί που αναφέρονται??? Πουθενά. Νομίζω είναι ξεκάθαρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.