Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ουραγοί Πολεοδομίες και Κτηματολογικά Γραφεία στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας


Engineer

Recommended Posts

Την δεύτερη θέση από το τέλος καταλαμβάνουν οι πολεοδομίες και τα κτηματολογικά γραφεία ως προς την ικανοποίηση των επιχειρήσεων από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με την Ετήσια Έρευνα που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, με τη συνδρομή της MRB, με τίτλο: «Ο σφυγμός του επιχειρείν».

Συγκεκριμένα το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν ικανοποιημένες από τις εν λόγω υπηρεσίες του Δημοσίου είναι μόλις 4,4 %. Χειρότερη επίδοση στην έρευνα καταγράφεται μόνο για την Δικαιοσύνη για την οποία δηλώνουν ικανοποίηση μόνο το 4 % των επιχειρήσεων.

Στον αντίποδα, θετικές γνώμες (67,2 %) καταγράφονται για τα ΚΕΠ, για το ΓΕΜΗ (43,4 %) και για την ΕΡΓΑΝΗ (27 %). Όλοι οι υπόλοιπο φορείς του Δημοσίου που μετρήθηκαν στην έρευνα (Τελωνεία, Εφορίες, Δήμοι, Περιφέρειες, Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, Υπουργεία, Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και Ανεξάρτητες Αρχές όπως η ΡΑΕ και η ΕΕΤΤ) συγκεντρώνουν λιγότερο από 15 % θετικές ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  πολεοδομίες και τα κτηματολογικά γραφεία συγκεντρώνουν τις λιγότερες θετικές ψήφους στη Βόρειο Ελλάδα (2,2%) και την Αττική (2,4 %) ενώ στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα το ποσοστό είναι 4,6 % και στα νησιά υπάρχει αισθητά καλύτερη εικόνα (12,7 %), όχι όμως καλή.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα των επιχειρήσεων για τη διαφάνεια που επικρατεί στις πολεοδομίες και τα κτηματολογικά γραφεία. Το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση ως προς το συγκεκριμένο κριτήριο είναι επίσης 4,4 %, και πάλι δεύτερο από το τέλος με την τελευταία θέση να καταλαμβάνουν τα υπουργεία (3,6%).

Την καλύτερη επίδοση στα θέματα διαφάνειας έχουν και πάλι τα ΚΕΠ (58,4 %) και ακολουθούν το ΓΕΜΗ (46,5 %), η ΕΡΓΑΝΗ (22,5 %), το Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων (13,5 %), τα τελωνεία (12,3 %) και η ΑΑΔΕ (11,2 %).

Μονοψήφια ποσοστά ως προς την ικανοποίηση για τις συνθήκες διαφάνειας παίρνουν τα δικαστήρια, οι περιφέρειες, οι Δήμοι, οι ανεξάρτητες αρχές και τα γραφεία ΟΕΥ. Γεωγ

ραφικά η χειρότερη επίδοση για τις Πολεοδομίες καταγράφεται στη Β. Ελλάδα (μόλις 0,2 %) και ακολουθούν Αττική (1,4 %), Κεντρική και Νότια Ελλάδα (9%) και τα νησιά (12,4 %).

Το έλλειμμα χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού αξιολογείται σχετικά χαμηλά στην ερώτηση για την αξιολόγηση των εμποδίων που σχετίζονται με την Καθημερινή Λειτουργία των Επιχειρήσεων (μίκρο-περιβάλλον) καθώς θεωρείται σημαντικό από μία στις πέντε περίπου επιχειρήσεις (21,2 %) ενώ στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η φορολογία, η πολυνομία, η δικαιοσύνη και η έλλειψη χρηματοδότησης.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας της MRB στη διεύθυνση http://www.sev.org.gr/vivliothiki-tekmiriosi/erevnes-meletes-2/etisia-erevna-sev-o-sfygmos-tou-epicheirein-2018-sevbusinesspulse/

ereuna-852-x-500-600x352.jpg?resize=600%

tee.gr


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

"Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  πολεοδομίες και τα κτηματολογικά γραφεία συγκεντρώνουν τις λιγότερες θετικές ψήφους στη Βόρειο Ελλάδα (2,2%) και την Αττική (2,4 %) ενώ στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα το ποσοστό είναι 4,6 % και στα νησιά υπάρχει αισθητά καλύτερη εικόνα (12,7 %), όχι όμως καλή."

 

     Αυτο το  2,2%, σημαινει οτι, μεταξυ δύο,  ειναι  ο μεσος  ορος μεταξυ  του "0" και του 4,4  κοκ...

και αν, το 12,7% που ειναι "καλυτερη εικονα"  θεωρείται  " ομως οχι  καλή"

στην ουσια,  με το 2,2%,  προκειται για γραφεία ταλαιπωριας και όχι  παροχής υπηρεσιων.

Ενδιαφέρον θα ειχε να αναφέρονταν  συγκεκριμένες "βαθμολογίες"...

 

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω σίγουρα μία Πολεοδομία που παίρνει μηδέν...

Κατά τα άλλα γίνεται κάτι προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση...;

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, akis73 said:

Ξέρω σίγουρα μία Πολεοδομία που παίρνει μηδέν...

Κατά τα άλλα γίνεται κάτι προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση...;

 

Μία?!?!?!?!?!?!?!??!?!?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω μία που δεν παίρνει μηδέν :shock:,  ξέρω και μερικές με αρνητική βαθμολογία :mrgreen:

Edited by Roy_Hobbs
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι όλες ίδιες όμως. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε βαθμολογίες και για συγκεκριμένα πολεοδομικά γραφεία.

Και φανταστείτε την βαθμολογία την δώσανε επιχειρηματίες κι όχι μηχανικοί, που υφίστανται και την ταλαιπωρία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.