Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κανονισμός Έκδοσης Εγγυητικών Επιστολών Πιστούχων Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.


Engineer

Recommended Posts

Διευκρινίσεις - Επισημάνσεις

Σε αίτημα έκδοσης Εγγυητικής Επιστολής, υπέρ Ένωσης Νομικών ή/και Φυσικών Προσώπων (κοινοπραξία, σύμπραξη, κ.α.), κάθε μέλος της Ένωσης   που μετέχει σε αυτή, δύναται να εκδίδει Εγγυητική Επιστολή μέχρι του ποσού που αναλογεί στο ποσοστό συμμετοχής του στην συγκεκριμένη Ένωση, όπως αυτό αποδεικνύεται:

  • με υπεύθυνη δήλωση του κοινού εκπροσώπου της Κοινοπραξίας ψηφιακά υπογεγραμμένη ή νόμιμα θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής για τις Εγγυητικές Επιστολές Συμμετοχής
  • από το κατατεθειμένο στις φορολογικές αρχές και στον κύριο του έργου κοινοπρακτικό, σε συνδυασμό με τις Τ.Ε.Υ.Δ. (Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης) ή το Ε.Ε.Ε.Σ. (Ενιαίο Ευρωπαϊκό Έγγραφο Συμβάσεων), που έχουν κατατεθεί στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις Εγγυητικές Επιστολές Διαρκείας.

Τροποποιήσεις που τίθενται σε ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2018

  1. Σε αίτημα έκδοσης Εγγυητικής Επιστολής, που αφορά προμήθεια υλικών ποσού μέχρι και 500,00 €, απαιτείται η πλήρης κάλυψη αυτής, ενώ για μεγαλύτερα ποσά απαιτείται η καταβολή Πρόσθετης Ασφάλειας 20% επί του ποσού της Εγγυητικής Επιστολής.
  2. Η ελάχιστη προμήθεια για την έκδοση Εγγυητικής Επιστολής του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. ανέρχεται στο ποσό των 20,00 €. 
  3. Σε αίτημα έκδοσης Εγγυητικής Επιστολής υπέρ Ένωσης Νομικών ή/και Φυσικών Προσώπων (κοινοπραξία, σύμπραξη, κ.α.) για σύμβαση που αφορά μελέτη, στο έγγραφο ανάληψης ευθύνης έναντι του Ταμείου, απαιτείται η υπογραφή του πιστούχου, καθώς και η υπογραφή όλων των συμβαλλόμενων στην Ένωση, ανεξαρτήτως ποσού της Εγγυητικής Επιστολής.

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.