Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδειοδότηση φωτοβολταικών σε στέγη εκτός σχεδίου


nikmar

Recommended Posts

Συνάδελφοι γεια σας

Θέλω να βγάλω μια άδεια για κατοικία εκτός σχεδίου. Ο πελάτης θέλει να μην ρευματοδοτηθεί το σπίτι, αλλά να είναι αυτόνομο με φωτοβολταικά στη στέγη. Η πολεοδομία δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και δεν το εγκρίνει αν δεν της βρω τη σχετική νομοθεσία. Ο ΝΟΚ αναφέρει τα Φ/Β στις κατασκευές πάνω από το κτίριο, αλλά μόνο για εντός σχεδίου & οικισμούς. Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σε αυτό;

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στο κείμενο "συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις" του προγράμματος Φ/Β σε στέγες που υπάρχει στο site του ΔΕΔΔΗΕ https://www.deddie.gr/Documents2/ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ/eidiko programma steges/Χρήσιμες Ερωτήσεις και Απαντήσειςγια τα ΦΒ στις Στέγες_14-01-2013.pdf , στην παράγραφο 2, αναφέρονται όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Από πολεοδομικής πλευράς εκτιμώ ότι δεν έχει καμία διαφορά αν η εγκατάσταση των Φ/Β αφορά σε σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης.

Δεν ξέρω αν σε βοηθάει ή τα έχεις δει ήδη αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Φοβάμαι όμως ότι αυτά τα άρθρα δεν με καλύπτουν γιατί αναφαίρονται σε κάποιο πρόγραμμα Φ/Β για νομίμως υφιστάμενα κτίρια ή ρυθμισμένα με τον 4014 και όχι για νέα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενό σου και μπορεί να λέω ανοησίες αλλά αν καταλαβαίνω καλά θέλεις να βγάλεις την άδεια ανέγερσης για κατοικία εκτός σχεδίου.

Πρέπει να δείξεις τα Φ/Β ή να δεσμευτείς για τον τρόπο ηλεκτροδότησης του σπιτιού σε αυτήν την φάση? Το σπίτι θα μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί αυτόνομα π.χ. από μία γεννήτρια.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να δείξω τα Φ/Β στη στέγη. Ο πελάτης δεν θέλει να συνδεθεί, θέλει το σπίτι να είναι αυτόνομο με αυτόν τον τρόπο. Η πολεοδομία ισχυρίζεται ότι δεν είναι πια στην αρμοδιότητά της να εγκρίνει τα Φ/Β και θέλει να της δείξω κάποιον νόμο, κάποια απόφαση που να λέει ότι επιτρέπεται να το κάνω. Έχω βρει για εντός οικισμών, για υφιστάμενα και ρυθμισμένα κτίρια, αλλά όχι για νέα κτίρια εκτός σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.